Editorial Bacteriile din spitalele din România pun capăt vieţilor omeneşti



Revoltă! Aşa numesc starea pe care o am când mă gândesc la orice spital de stat din România. Cazurile tot mai dese - despre care se vorbeşte în presă în ultima perioadă - în care oamenii se internează în spital cu o problemă de sănătate şi ies cu alta mai gravă, de cele mai multe ori - nu cred că pot lăsa pe cineva nepăsător.
 
Bacteriile intraspitaliceşti au distrus vieţile unor oameni care şi-au dorit doar să fie sănătoşi. De la cazuri „simple“, dar inumane, în care unii oameni ies din spitale infectaţi cu anumite bacterii şi care trebuie să facă tratamente îndelungate, până la persoane care îşi pierd viaţa din cauza acestor nenorocite de bacterii.
 
Și dacă până de curând aceste lucruri rămâneau oarecum sub tăcere, de la tragicul eveniment de la Colectiv şi până astăzi auzim zilnic vorbindu-se despre cazuri în care oamenii ies din spitale cu bacterii care, de multe ori, sunt rezistente la tratamente. După incendiul din clubul groazei, România a avut nevoie de medicii din Belgia pentru a „descoperi“ că în spitalele noastre există astfel de microbi. De exemplu, medicii străini care s-au ocupat de răniţii din clubul Colectiv ce au fost transferaţi la  Spitalul Militar din Bruxelles s-au luptat să combată două bacterii extrem de rezistente la tratamentul medicamentos şi sunt foarte dificil de eliminat. Este vorba despre Klebsiella pneumoniae şi Acinetobacter, care au îngreunat tratamentul pentru care erau de fapt internate victimele ce aveau răni pe suprafeţe mari din corp.
 
Cred că aceste spitale din România care „deţin“ astfel de microbi sunt un fel de bombe ucigaşe care ar trebui detonate. Potrivit medicilor, acestea sunt foarte greu, aproape imposibil de eliminat în totalitate din unităţile medicale. Dacă este aşa, decât să mai investim în spitale care îmbolnăvesc şi omoară oameni, cred că ar trebui să construim altele noi, care să se menţină la standardele medicinei în adevăratul sens al cuvântului.
 
Nici pacienţilor, nici medicilor nu le face plăcere să stea în aceste locuri pline de bacterii, însă toţi ne conformăm, lucru total eronat. Trebuie luată o măsură rapidă, până nu mai mor şi alţi oameni nevinovaţi. De ce trebuie să suportăm mizeria sau gândacii din spitale? Ca să nu mai vorbim de lipsurile tot mai acute din unităţile sanitare, de la ace, medicamente, până la aparatură, care îngreunează munca medicilor şi îngrozesc populaţia…
 
Demisiile unor parlamentari sau ale unor directori de spitale nu rezolvă nimic, ci arată doar cum pasează problema în mâna altuia. Soluţia ar fi să se facă ceva cu adevărat, dacă nu se doreşte cumva ca România să devină o ţară infectată de bacteriile din spitale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un gigant investește masiv în România! Deschide 35 de magazine noi în 2024, inclusiv la Constanța

12 Apr 2024 1169

Atac cibernetic la mai multe spitale, inclusiv din Constanța! Ce măsuri anunță ministrul Digitalizării

16 Feb 2024 985

Oficial de la DIICOT despre atacul cibernetic de la mai multe spitale din țară, inclusiv din județul Constanța

13 Feb 2024 700

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila Aproximativ 4.000 de medici au terminat rezidenţiatul; să găsim o soluţie pentru deblocarea posturilor din Sănătate

03 Jan 2024 698

Ministerul Sănătății Șapte pacienţi răniţi în urma exploziilor de la Crevedia, intubați. Cinci dintre aceștia sunt în spitale din străinătate (DOCUMENT)

03 Sep 2023 892

Reacția Ministerului Sănătății Iată care este de fapt numărul de paturi de la terapie intensivă din spitale

30 Aug 2023 806

Telemedicină. Ministerul Sănătății Licitația pentru dotarea cu tehnologie nouă a spitalelor din România. Declarațiile lui Alexandru Rafila

09 Aug 2023 840

Bogdan Huțucă, președintele Comisiei de buget, finanțe și bănci Spitalele din România vor primi un „boost” de resurse pentru investiții, de cca. 20%

14 Mar 2023 1054

PNL Constanța Două spitale noi vor fi construite în Constanța în următorii 3 ani. Proiectele inițiate de administrațiile liberale au fost aprobate în Guvern

23 Feb 2023 1540

România a primit 5060 doze de vaccin împotriva variolei maimuței. O parte din doze ajung și la Constanța

16 Sep 2022 863

Ciolacu Parlamentul a adoptat primele două măsuri din pachetul „Sprijin pentru România”. Când vor intra în vigoare

13 Apr 2022 1107

Situația paturilor libere din secțiile de terapie intensivă destinate pacienților COVID-19, la nivel național

27 Feb 2022 1205

Coronavirus. 131 de focare în spitale şi în alte unităţi din sectorul sanitar

26 Jan 2022 1085

Cum se pregătesc spitalele constănțene de valul 5 Covid. Câte paturi sunt disponibile și ce investiții s-au realizat?

24 Dec 2021 1753

Câte paturi de ATI destinate pacienților COVID-19 sunt libere la nivel național

03 Dec 2021 874