​Editorial Bârfe, evenimente din viață, certuri între vecini, nunți. Toate pe Facebook! Ce spun despre tine lucrurile pe care le postezi


 
Site-urile de socializare ne-au creat o dependență, pe care , din păcate, pandemia a amplificat-o. Dar, să nu uităm diferența care există între oamenii care folosesc Facebook pentru a-și propulsa o afacere, și cei care...ajung să trăiască pentru și prin Facebook.

E trist! Sunt oamenii care ajung să posteze în mod maniacal: despre orice lucru pe care-l fac, despre orice locație pe care o vizitează , fac postări cu propria persoană în ipostaze pe care le consideră  impresionante. Și totul...pentru like-uri, pentru emoji, comment-uri și inimioare. Clar doar cele pozitive!

Că...doar de-asta postăm, nu ? Să vadă toaaată lumea cât suntem de fericiți, ce bine arătăm, cât de bine ne simțim în vacanță. Din punct de vedere psihologic, fac acest lucru pentru că ei caută atenția celorlalți, și-o doresc.

Admirația oamenilor, concretizată în like-uri, devine indispensabilă, vitală pentru ei, și ei devin dependenți de faptul că ceilalți prieteni de pe Facebook par să le aprecieze fotografiile ori textele.

Pe Facebook, un prieten îți poate da like la poza ta din concediu în care erai pozat în costum de baie, dar în realitate, din fața calculatorului poate face o remarcă opusă, care să trădeze invidie sau gelozie, sau poate chiar dispreț. Cert este că nu poți verifica autenticitatea like-ului sau a comment-ului sub nici o formă.

Puține persoane conștientizează cât de mult timp petrec pe rețelele de socializare. Și cu atât mai puțin impactul acestui timp asupra vieții lor cotidiene. Iată de ce este important să analizezi cât mai obiectiv numărul de ore petrecute zilnic sau săptămânal pe rețelele de socializare, dar și cât de des te loghezi în fiecare zi pentru a verifica noutățile postate de prietenii tai. Dacă realizezi că pierzi prea mult timp conectat și că acest lucru îți afectează activitățile zilnice, trebuie să te gândești cum poți prelua controlul și cum poți limita timpul petrecut pe rețelele de socializare.

Conform părerii profesorului Russell Belk de la Universitatea York din Toronto, „Când privim la monitor, nu suntem față în față cu o persoană care să reacționeze imediat, așa că e ușor să dăm drumul confesiunii-e că și cum am fi invizibili. Și cum cei mai mulți dintre noi au mai multe profiluri publice (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn), potențialul de a ne supraexpune crește zi de zi.

Riscul de a dezvălui mai mult decât este oportun crește și el, să recunoaștem! 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 277

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 671

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 379

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 711

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 545

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 788

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 424

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 674

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 872

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 604

Editorial Momentul cel mai frumos

13 Mar 2024 571

Editorial Pentru o minte bogată și o inimă deschisă. Importanța delectării în lectură

10 Mar 2024 621

Editorial Femeia, eterna poveste

08 Mar 2024 642

LIVE TEXT Constantin Cheramidoglu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 602

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 699