Editorial Bolnavul dispărut fără urmă în timpul anchetei

Zilele acestea, în centrul atenţiei se află o serie de dosare grele, în două dintre ele fiind implicaţi şefii Constanţei, Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre.
În cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, judecătorii au hotărât arestarea preventivă, iar pe celălalt, procurorii l-au pus sub control judiciar în dosarul în care este suspectat că a luat mită pentru construirea cartierului de locuinţe sociale „Henri Coandă“.
Nicuşor Constantinescu, cel pe care procurorii susţin că vor să-l trimită preventiv în spatele gratiilor, nu este însă de găsit. Potrivit TVR, care îi citează pe reprezentanţii unităţii medicale în care a fost internat Constantinescu, acesta a părăsit spitalul Johns Hopkins din America. Între timp, procurorii s-au deplasat de două ori, din spusele soţiei preşedintelui CJC, la domiciliul lui Nicuşor Constantinescu din Constanţa, pentru a constata dacă acesta a revenit sau nu în ţară.
Contrar informaţiilor oferite de spitalul american, Mazăre susţine că Nicuşor Constantinescu s-ar afla într-un bloc de apartamente în care pacienţii Clinicii John Hopkins se tratează post-operator şi că cel care a avut grijă de el, o lună de zile, în SUA, este Cristian Zgabercea, producătorul general al Televiziunii Române, culmea, al postului TV care a făcut publică ştirea conform căreia preşedintele CJC nu mai este în spital.
Din câte se pare, procurorii care l-au lăsat pe Constantinescu să plece în America la tratament până pe data de 11 iunie iau în calcul acum varianta emiterii unor mandate de urmărire naţională şi internaţională.
Ce se va întâmpla cu acest dosar în care Nicuşor Constantinescu este acuzat de 21 de infracţiuni de abuz în serviciu şi complicitate la alte trei infracţiuni de abuz în serviciu? Ce putem observa este că preşedintele CJC a evitat, în ultima perioadă, anchetarea, acuzând motive de boală, şi că intenţionează să mai facă acest lucru cel puţin două luni, conform propriilor declaraţii, confirmate şi de Radu Mazăre.
Interesantă, în acest caz, este atât reacţia procurorilor, care i-au refuzat lui Nicuşor Constantinescu cererea de a mai sta la tratament în străinătate şi au solicitat arestarea lui, cât şi cea a judecătorilor care au decis arestarea preventivă a unui... bolnav. Reacţii care nu au cum să nu ridice multe semne de întrebare.
De ce Nicuşor Constantinescu nu s-a întors în ţară la data stabilită de procurori? Unde se află el în aceste momente? Care este starea lui de sănătate? Sunt veridice scrisorile prezentate ca fiind semnate de medicii de la clinica din SUA?
Într-una dintre fotografiile care îl înfăţişează pe Constantinescu în aşa-zisul pat de spital, baronul de Constanţa ţine în mână un ziar din data de 17 iunie, pentru a arăta că pozele sunt recente. Încăperea în care s-a pozat preşedintele CJC pare mai degrabă o cameră de hotel, întrucât din imagini nu reiese existenţa aparaturii medicale specifice unui spital. Ar putea fi vorba de rezerva despre care vorbea Radu Mazăre, dar atunci ne întrebăm de ce reprezentanţii spitalului din America nu au pomenit de ea... Sunt multe semne de întrebare în acest caz. Nu este suficient ca Nicuşor Constantinescu să îşi facă fotografii, ar trebui să ofere şi răspunsuri. Însă credem că, dispărut fiind, acesta se va sustrage de la o eventuală ieşire în public...

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

geo

24 Jun, 2014 23:21

Dar ce liniste s-a lasat....Toti stau speriati sub birouri..." Ce facem daca nu se intoarce bolnavu? o sa plecam cu totii din CJ?" Dragilor: exista viata si fara! Dar, de! Mai trebuie sa si munciti!

Articole asemanatoare

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 1362

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 676

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 929

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 839

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 842

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1115

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1485

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1679

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 932

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1441

Constanța. Răsturnare de situație în cazul insolvenței Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

03 Dec 2023 1530

Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța Niţeanu Voichiţa Mihaela este noul judecător al dosarului privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu. Noul termen, februarie 2024

26 Nov 2023 1011

Înalta Curte a decis! Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu rămâne la Tribunalul Constanța!

23 Nov 2023 854

S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!

08 Nov 2023 1363

Curtea de Apel Constanța a suspendat intrarea în insolvență a companiei Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul - Sucursala Năvodari

01 Nov 2023 1083