Editorial

Editorial Calm și claritate mentală, în așteptarea unei noi „renașteri”


Suntem martorii unor schimbări masive de paradigme. O putem lua și ca pe un privilegiu, căci, după această criză, nimic nu va mai fi ca înainte.
Ne așteptăm ca tiparele vechi de gândire și acțiune să se reconfigureze fundamental, ca Pământul să se „scuture” de tot ce i-a făcut rău până acum și l-a adus în pragul dezastrului.

Pe termen lung, ceea ce se întâmplă în această perioadă nu poate fi decât benefic la nivel global. Atmosfera deja a început să se limpezească, poluarea s-a risipit, oamenii s-au mai oprit din cursa furibundă către nicăieri, devenind mai conștienți de sine, de valorile reale, de lucrurile simple, despre care, până acum, considerau că li se cuvin.

Avem, în aceste zile, șansa de a înțelege că soluția nu este o viață „pe pilot automat”, înecată în tot felul de dependențe menite să ne aline nefericirea, ci reconectarea la esența noastră, la măreția din noi, la lumina și puterea nemărginită care așteaptă de mult, cuminte, să o descoperim.

Izolarea care ni se impune acum nu e cu nimic mai gravă decât cea în care trăiam oricum, prizonieri ai automatismelor sociale, ai fricilor de tot felul, ai convingerilor noastre limitative, ai rușinii și vinovăției.

Aveam, clar, nevoie de un reset care, iată, a sosit. Nu e ușor, ne vom confrunta cu tot felul de provocări pe care va fi nevoie să le gestionăm, dar putem alchimiza aceste energii în factori de schimbare pentru tot restul vieții noastre și a celor care vor veni după noi.

Ni se oferă un cadou neașteptat - TIMP, despre care ne lamentam întruna că ne lipsește. Avem răgaz acum să fim mai mult cu noi și cu cei dragi, să ne (re)descoperim, sa ne regăsim echilibrul, să ne jucăm, să învățăm lucruri noi, să devenim mai blânzi, mai autentici, mai responsabili pentru lumea în care trăim.

Omul a suferit dintotdeauna, de când a apărut pe pământ. A fost nevoit să facă față foamei, setei, frigului, durerilor, bolilor de tot felul, rănilor sufletești… De aceea, în omul modern există un stigmat al acestei suferințe, chiar dacă acum nu se mai confruntă cu aceleași provocări. Totuși, în situațiile de criză, precum aceasta pandemie globală, stigmatul suferinței unei întregi specii se re-activează.

E important să înțelegem, deci, că multe dintre emoțiile pe care le trăim acum nu sunt neapărat ale noastre, ci le avem în memoria genetică, căci aceste dureri au trecut, din generație în generație, până la noi.

Esențial acum este să facem o curățenie interioară, să „măturăm” fricile ancestrale, dobândind detașare, calm, claritate mentală și conștiința că totul va avea un sfârșit - căci, nu-i așa, nimic nu e veșnic :).

Vom renaște, cu siguranță, și vom trece cu bine și peste asta. Să îmbrățișăm schimbarea și să avem încredere că lumea în care ne vom trezi mâine va fi una mai bună, mai curată, mai prietenoasă!

Citește și:
Editorial Destinul şi lumea ca loc prietenos sau ostil
 

 


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Arion teodor

22 Mar, 2020 10:18

Cateva vorbe frumoase de incurajare ,rasarite intr-o puzderie de injuraturi,ura si incrancenare care au sufocat aproape tot internetul in ultimele zile....Felicitari autoarei !

Virgil

21 Mar, 2020 06:59

Articolul arata cel mai adecvat mod de a ne raporta la situatia prezenta.Felicitari autoarei!

Articole asemanatoare

Editorial Pericolul care ne pândește pe toți versus revolta carantinaților din hoteluri

30 Mar 2020 2228

Editorial Coronavirus. Testați prima dată cadrele medicale!

28 Mar 2020 2842

Editorial Ziua 13 de autoizolare. Mai este nevoie să vă zic #stațiacasă?

26 Mar 2020 2356

Editorial Repatriații care i-au speriat pe constănțeni și i-au făcut pe politicieni să-și atragă capital politic pe spinarea lor

23 Mar 2020 3046

Editorial Oare noi, omenirea, suntem în stare de o autocurățare, vreodată?

19 Mar 2020 1498

Editorial COVID-ul care ne divide

16 Mar 2020 2122

Editorial Care sunt părțile bune ale unei pandemii?

14 Mar 2020 1822

Scriitorul Florin Șlapac, venit și plecat din această lume, în aceeași zi de 13

13 Mar 2020 1968

Editorial Atenție la un alt „virus” care se răspândește rapid și sigur!

12 Mar 2020 2793

Editorial Al 11-lea val! A venit şi ziua în care Farul Constanţa a pierdut acasă

09 Mar 2020 2214

Editorial Disciplinele obligatorii din gimnaziu, puse pe făraş. Profesorii şi părinţii propun, cine dispune?

07 Mar 2020 16907

Editorial Unificarea dreptei la Constanţa, liste comune şi candidaţi unici, plusuri şi minusuri

05 Mar 2020 2792

Editorial Sorina Pintea şi „Şpaga sub acoperire“

02 Mar 2020 2745

Editorial Rafturi goale la supermarket. Provizii sau marketing ascuns?

29 Feb 2020 2514

Ovidiu Dunăreanu - 70. Un povestaș magic, un clasic în viață

27 Feb 2020 1430