Editorial Când jucătorul „X” îşi învinge fosta echipă

  • Hamidou Keyta, fost jucător al FC Viitorul, a decis, cu trei goluri, ambele întâlniri din sezonul regular jucate de echipa constănţeană cu FC Botoşani.
  • Gol al victoriei a înscris şi Andreias Calcan în meciul FC Viitorul - Poli Iaşi 0-1.
  • Acum 12 ani, fostul „marinar” Iulian Apostol a înscris pentru victoria la limită a Unirii Urziceni la Constanţa.
 
Sunt nenumărate exemplele, în sport în general şi în fotbal în particular, în care foşti jucători ai unei echipe, în momentul în care se reîntâlnesc cu aceasta, ca adversari, au evoluţii foarte bune şi, nu de multe ori, ei sunt cei care decid soarta meciului. Îmi sunt proaspete în memorie două exemple în acest sens, de care s-a lovit în acest sezon FC Viitorul, dar gândul m-a dus şi cu ani în urmă, la o partidă a FC Farul Constanţa.
 
În asemenea situaţii, pe de o parte, intervin, în unele cazuri, dorinţa şi setea de revanşă, jucătorul dorind să arăte că are valoare şi că ar fi meritat să rămână, în alte situaţii pur şi simplu el e cel care stabileşte soarta meciului fără să fi ţinut în mod deosebit să-şi înfrângă fosta formaţie. Pur şi simplu, profesionist fiind, joacă pentru succesul actualei sale formaţii. Nu în ultimul rând, au fost şi cazuri (şi vor mai fi) în care cel care înscrie contra unei foste echipe nu se bucură sau o face reţinut, cu măsură, în virtutea unui respect deosebit pe care i-l poartă echipei la care a jucat.
 
Cum ziceam, m-am gândit imediat la două cazuri din acest sezon al Ligii 1, care i-au avut ca autori pe Hamidou Keyta (de la FC Botoşani) şi pe Andreias Calcan (de la Poli Iaşi), ambii foşti jucători ai echipei constănţene, care, contra acesteia, au decis meciurile. Keyta chiar de două ori, în ambele întâlniri din sezonul regular! Întâi a fost partida de la Ovidiu, din decembrie anul trecut, câştigată de FC Botoşani cu 2-1, iar ambele goluri ale oaspeţilor fiind marcate de atacantul francez, ajuns, ca jucător al trupei din Moldova, unul dintre golgeterii campionatului. În retur, luna aceasta, echipa botoşăneană s-a impus cu 1-0, golul victoriei aparţinându-i, aţi ghicit, tot lui Keyta. A fost momentul în care trupa constănţeană şi-a irosit şi bruma de şansă pe care o mai avea de a se califica în play-off.
 
În ce-l priveşte pe Calcan, el a înscris, pe final de partidă (în minutul 86), pentru victoria ultimei clasate, Politehnica Iaşi, la Ovidiu, scor 2-1, în acel meci restanţă. Pe de altă parte, şi golul lui Keyta, din a doua partidă dintre FC Viitorul şi FC Botoşani (1-0) a venit tot la finalul meciului, în minutul 82.
 
Trecând la FC Farul, mi-a venit în minte o partidă de la Constanţa cu Unirea Urziceni, din 2009, care le-a revenit oaspeţilor cu 1-0, în urma unei centrări a lui Iulian Apostol (de care Farul se despărţise), deviată de Pătraşcu. „Marinarii” au acuzat un ofsaid la gol, însă reuşita, cu Apostol creditat ca autor, a fost validată şi a mai atârnat o piatră de moară la gâtul echipei de pe litoral, care ajungea astfel la 11 meciuri fără victorie în Liga 1.
 
Sigur, sunt motive şi motive pentru care se produce despărţirea dintre un jucător şi un club. Obiective şi subiective. Cert e că, de când lumea şi pământul în sport şi în fotbal, întotdeauna vor fi cazuri când se va spune, cu părere de rău sau nu, că „jucătorul X şi-a învins fosta echipă”.
 
Citeşte şi:
 
FC Viitorul, răpusă de fostul ei jucător Hamidou Keyta. A marcat golurile victoriei lui FC Botoșani la Ovidiu


FC Viitorul, înfrângere cu FC Botoşani. Echipa constănţeană va evolua şi în acest sezon în play-out

FC Viitorul a pierdut şi partida de pe teren propriu cu Politehnica Iaşi

Farul mai face un pas spre Liga a II-a
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Campionii creează campioni“, turneu organizat de Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“

18 Jun 2021 666

Atleta constănțeană Cristina Bujin concurează la Campionatul European pe echipe Liga 1

18 Jun 2021 776

Simboluri ale Constanței Banner cu imaginea lui Jean Constantin și sigla FC Farul, afișat la Vatican

18 Jun 2021 1404

CT BUS anunță Se introduce linia CITY TOUR. Ce cuprinde circuitul și care este prețul unei călătorii. Traseul 100 devine 100M

16 Jun 2021 1027

Cu Farul Constanța peste mări și țări. Din Vancouver până la Bangkok și în Bahamas. „Forza Farul!“ la canalul Panama!

16 Jun 2021 2109

Echipa Under-17 a FC Farul Constanța, campioană județeană. Nu a pierdut niciun meci

16 Jun 2021 1705

Constanţa, locul întâi pe echipe la Campionatul Naţional de gimnastică

13 Jun 2021 2180

Marian Dinu, antrenor la ACS Kinder Constanţa

13 Jun 2021 2283

Judeţul Constanţa Rezultatele din etapa a şasea a Ligii a 4-a

12 Jun 2021 2836

„Vino bade-n sat la noi“ Sora lui Paul Antoche, căpitanul FC Farul Constanța, este o apreciată interpretă de muzică populară

11 Jun 2021 2203

Petre Buduru a cesionat jumătate dintre părțile sociale pe care le deține în societatea Astra Oil Prod

11 Jun 2021 2037

Constanța. O familie de goalkeeperi Gheorghe Popa a lăsat poarta pe mâini bune. Cele ale nepoților săi - Mihai și „Bagheera“

10 Jun 2021 3373

Cristina Bujin, Ioana Manoliu, Florin Vişan şi Marius Bîra, aur la Naţionale. Ioana, campioană cu preţul unei accidentări

07 Jun 2021 2910

Judeţul Constanţa Rezultatele din etapa a cincea a Ligii a 4-a

06 Jun 2021 2903

Gimnasta constănțeană Maria Holbură evoluează în Egipt, la etapa de Cupă Mondială Challenge

04 Jun 2021 2283