Editorial Cazinoul din Constanța – „Reparăm o mare rușine și o nedreptate istorică“

 
 
  • Într-o recentă postare pe o pagină de socializare, primarul Constanței Vergil Chițac anunța că peste 60% din lucrarea de la Cazino este finalizată.
 
În urmă cu trei ani și câteva luni, când s-a anunțat semnarea ordinului pentru începerea lucrărilor la Cazinoul din Constanța, nu puțini au fost cei care s-au abținut de la a crede în ceea ce părea un vis devenit realitate  - Cazinoul restaurat!
 
Scepticismul a continuat să îi urmărească pe mulți chiar și după ce Cazinoul a fost învăluit în schele, iar fațadele sale scorojite au fost acoperite spre renaștere.
 
Și totuși, cu fiecare zi ce aducea noi zgomote în șantierul de la Cazino, cu fiecare părticică din acoperiș înlocuită cu una nouă, cu fiecare turn ce se înălța semeț spre cer refăcut, cu cei patru berbeci care acum privesc din nou senini marea de la înălțimi de peste ape, scepticismul a pierdut tot mai mult teren și ceea ce înainte era neîncredere acum este doar nerăbdare și emoție.
 
Într-o recentă postare pe o pagină de socializare virtuală, primarul Constanței Vergil Chițac anunța că peste 60% din lucrarea de la Cazino este finalizată.
 
Totodată, acesta vorbea despre faptul că Ministerul Dezvoltării a suplimentat fondurile de la Cazino pentru lucrările suplimentare și pentru ajustarea costurilor în funcție de creșterile prețurilor materialelor de construcție, dar și cel al energiei.
 
„Mă bucur că, în acest fel, reparăm o mare rușine și o nedreptate istorică“, a spus primarul.
 
Cu siguranță, anii în care Cazinoul a fost ignorat și abandonat au reprezentat o mare rușine.
 

Mai mult decât atât, istoria vie pe care lucrările de la Cazino au scos-o la iveală, mărturiile deținuților politici aduși să lucreze aici în anii renovărilor sale reprezintă nedreptăți istorice ce trebuie reparate, iar adevărul trebuie adus la lumină și lăsat să fie cunoscut de către toți.
 
Citește și


Vești bune pentru Cazinoul din Constanța! Ministerul Dezvoltării a făcut anunțul
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Motivarea unei victorii de răsunet! Tribunalul Constanța - terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, nu putea fi vândut, căci este plajă! (DOCUMENT)

21 Sep 2023 4021

Uniunea Armenilor Constanța și Comunitatea Elenă Elpis organizează „Seară de jazz”, pe faleza Cazino din municipiu

13 Sep 2023 887

Cazinoul din Constanța, atracția turistică pentru vizitatorii de pe coasta românească

04 Sep 2023 661

Muzica nu se oprește la Mamaia Ana Baniciu și Raluka încheie în forță seria concertelor de vară

31 Aug 2023 724

Impex Romcatel Cercetare Proiectare SRL, care a documentat reabilitarea Cazinoului din Constanța, în atenția judecătorilor. Anunțul Curții de Apel Iași

29 Aug 2023 669

Concertele verii continuă la Mamaia Regal de muzică live cu Claudia Pătrășcanu și Marius Mihalache, alături de invitații săi

17 Aug 2023 678

Știri Constanța azi Ziua Marinei Române, prin ochii publicului. „Persoanele civile care au luat parte la eveniment au avut un rol foarte important la acest program minunat” (GALERIE FOTO)

15 Aug 2023 1457

Nicolae Ciucă „La mulți ani tuturor marinarilor militari și civili, lucrătorilor portuari și constructorilor navali!”

15 Aug 2023 466

Știri Constanța azi Aglomerație pe strada Termenele Romane din municipiu (VIDEO)

15 Aug 2023 590

Știri Constanța Poșta Română, prezentă pe faleza Cazino la festivitățile de Ziua Marinei. Mesajul aniversar transmis pe rețelele sociale

15 Aug 2023 484

Ziua Marinei Române 2023 Micii „marinari” prezenți pe faleza Cazino din Constanța

15 Aug 2023 658

Știri Constanța azi Cazinoul din Constanța, Casinoul din Mamaia și statuia poetului Mihai Eminescu, inaugurate toate într-o zi de 15 august

15 Aug 2023 701

Ziua Marinei Române 2023 Președintele României, Klaus Iohannis, alături de soția lui pe faleza Cazino din Constanța (FOTO)

15 Aug 2023 1021

Ziua Marinei 2023. S-a rupt un catarg în timpul unei ceremonii

15 Aug 2023 1428

Femeia din „spatele” Președintelui Klaus Iohannis. Iată cine este

15 Aug 2023 7985