Editorial Ce aşi mai scoate din mânecă Gică Hagi?

FC Viitorul a început pregătirea pentru sezonul 2017/2018 al competiţiilor, interne şi europene, la care va lua parte. Campioană a României la numai opt ani de la înfiinţare, echipa lui Gică Hagi are în faţă o mare provocare: evoluţia în Liga Campionilor, începând din preliminarii. Cum va arăta lotul constănţean?
 
Gică Hagi a afirmat în dese rânduri că structura sa fotbalistică nu va abdica de la principiul de bază, acela de club formator, adică tinerii din Academie vor primi mereu şanse şi spaţiu la prima echipă. Cum însă, în noul sezon, FC Viitorul are în faţă şi evoluţia în cea mai importantă competiţie continentală inter-cluburi, iar „Regele“ ţine ca formaţia sa să lase o impresie frumoasă, în calitate de reprezentantă a României, transferurile au în vedere şi jucători de experienţă, eventual şi cu prezenţe la echipe din străinătate sau cu multe meciuri internaţionale.
 
Astfel au ajuns, până în prezent, la FC Viitorul Ovidiu Herea şi Marius Constantin, doi jucători bine-cunoscuţi în fotbalul românesc. În ultimul timp, achiziţiile Viitorului s-au arătat inspirate, cel mai bun exemplu în acest sens fiind atacantul George Ţucudean, care s-a dovedit unul dintre aşii din mâneca lui Gică Hagi în lupta pentru titlul de campioană. Însă şi Vlad Morar, şi Florin Purece, şi Neluţ Roşu au avut rolul lor în angrenajul gândit de Hagi şi au contribuit şi ei la campania victorioasă din Liga 1, care i-a adus FC Viitorul primul titlu de campioană din istorie.
 
Ce va fi în cazul lui Herea, Marius Constantin şi ce jucători de experienţă vor mai veni? Teoretic, sunt achiziţii bune, fotbalişti de valoare, iar Hagi, ca un veritabil „vânător“, îi cunoaşte foarte bine pe toţi jucătorii din România şi ştie ce îi trebuie şi cine se potriveşte cel mai bine pentru echipă. Pe de altă parte, e de aşteptat ca şi dintre tinerii din propria pepinieră să apară noi nume, aşa cum s-au impus un Florinel Coman, un Dragoş Nedelcu, un Carlo Casap sau un Ionuţ Vână. În lotul prezent la reunirea echipei s-au regăsit fotbalişti precum Cosmin Dur-BozoancăTudor Băluţă, Radu Boboc, Alexandru Cicâldău, Robert Grecu, Paul IacobDan Panait, Ciprian Perju, Alexandru Stoica. De asemenea, la lotul de tineret al României pentru meciul oficial cu Liechtenstein s-au aflat, pe lângă Coman şi Casap, şi Arpad Tordai, Virgil Ghiţă, Andrei Ciobanu şi Alexandru Măţan. Ce aşi mai scoate din mânecă Gică Hagi?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1703

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3231

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 878

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1419

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1741

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2122

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2377

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6180

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2277

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2961

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2686

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11215

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2185

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1795

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2159