Editorial Ce mai înseamnă fericirea în timpul unei pandemii de coronavirus?


Pandemie sau nu, cu toții știm că rețeta fericirii este unică. Este foarte foarte important ca niciodată să nu împrumutăm "rețeta fericirii" de la cei din jurul nostru. Viața este despre alegeri. Este important să separăm lucrurile vechi, să lăsăm noul să pătrundă în viața noastră. Esențial este să ne luăm timp cu noi, să simțim dacă ne place ceea ce avem în viața noastră, dacă sunt lucruri pe care chiar le vrem sau ele există în existența noastră, doar pentru că așa este frumos, bine, și le are totă lumea.

Descifrarea fericirii a devenit obiect de studiu international, cu precădere în ultimii 30 de ani. Premii Nobel au fost oferite cercetatorilor stiințifici în acest domeniu, există specializări de doctorat pe tema asta, o multitudine de lucrări și studii de prestigiu.

Studiile confirmă faptul că genetica joaca un rol imens în stabilirea unui “punct fix de fericire”, la care lumea se întoarce mereu după ce trec evenimente importante în viață, care pot influența starea de spirit la un moment dat.

Fericirea este mai degabă un stil de viaţă și se obține din obiceiurile zilnice. Conform Sonyei Lyubomirsky (professor at the University of California) fericirea se formează în proporţie de 50% pe baza factorilor genetici și a educaţiei, 40% din activităţile zilnice care devin rutine și 10% din circumstanţe externe, cum ar fi jobul, statut social, resursele materiale etc.

Un psiholog spunea că, fericirea nu înseamnă lipsa problemelor, ci capacitatea de a menţine lucrurile într-o perspectivă raţională şi a te confrunta cu ele. Focusează-te pe soluţii, nu pe cum te face să te simţi situaţia în cauză.

S-ar putea spune și că secretul fericirii este personalitatea, sau felul nostru de a fi, de a gândi și de a acționa. Pentru că, nu evenimentele vieții, ci felul în care reacționăm noi față de ele reprezintă factorul determinant- de acest lucru depinde dacă ne simțim în al nouălea cer sau în ultimul subsol al infernului.

A fi fericit este cea mai bună cale de a trăi şi de a ajuta acestă lume!

“Singura cale de a atinge starea de fericire este iubirea în acțiune. Singura cale care conduce la suferință este teama în acțiune .” spunea Don Miguel Ruiz. Dar, date fiind vremurile grele pe care le trăim, o mare parte din noi, suntem fericiți acum că suntem sănătoși! Sănătoși să fim, de restul ne ocupăm mai târziu!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 255

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 399

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 591

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 546

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 562

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 419

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 511

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 727

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 472

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 812

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 466

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 826

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 661

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 926

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 500