Editorial Ce ne facem cu gunoaiele ascunse sub şezlong de turiştii nesimţiţi? Cât de greu e să aruncăm resturile în locurile special amenajate?

A venit vara, chiar dacă este mai capricioasă, iar plajele s-au umplut de turişti veniţi să profite de soare şi mare. Mulţi dintre aceştia aşteaptă un an întreg câteva zile libere pentru a-şi lua familia şi a pleca pentru câteva zile departe de grijile cotidiene şi a se relaxa sub briza mării.
 
În plin sezon, plajele sunt foarte aglomerate, turiştii alegând litoralul pentru a se mai răcori de căldura din lunile iulie şi august. La plecare, concluziile celor care au ales să-şi petreacă vacanţa pe litoral sunt împărţite, aprecierile şi nemulţumirile venind la pachet cu vacanţa.
 
Curăţenia de pe plajă este un aspect pe care îl taxează cu toţii. Dar oare câţi dintre aceştia fac parte din rândul celor care aleg să păstreze curăţenia şi să nu aştepte să vină cineva din urmă să strângă deşeurile lăsate?
Zilele trecute, după lăsarea serii, când turiştii s-au retras de pe plajă în camerele de hotel pentru a se odihni, pe una dintre plajele din Constanţa nisipul arăta ca şi când peste el trecuse o tornadă cu gunoaie. Sub şezlonguri erau „ascunse“ peturi de bere, coji de seminţe, ambalaje ale produselor consumate pe timpul zilei, resturi de la ţigările fumate şi nelipsiţii ştiuleţi de porumb.
 
Oare cine este obligat să strângă mizeria acestor turişti care, din prea multă comoditate, preferă să arunce sau să îngroape în nisip resturile? Cât de complicat ar fi ca toţi cei care aleg să se relaxeze la malul mării să-şi ia în bagaj o pungă în plus în care să adune resturile la plecare şi să le depună într-un tomberon?
 
Astfel, cei care vor să respire aerul plăcut de după lăsarea serii sunt nevoiţi să calce printre ambalajele şi resturile aruncate la întâmplare de turiştii leneşi. Ironia este că mare parte dintre aceştia, atunci când se întorc din vacanţă, vorbesc despre mizeria găsită pe litoral, omiţând însă faptul că, la rândul lor, „uitau“ să-şi ridice gunoaiele la plecarea de pe plajă. Mai mult, unii fac şi fotografii şi postează pe reţelele de socializare imagini în care taxează nesimţirea unora, fără să-şi aducă aminte că şi ei fac parte din aceeaşi categorie…

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Nick_65

08 Jul, 2017 00:08

Da! Am dat "Share" pe Facebook!

Articole asemanatoare

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 508

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 506

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 515

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 406

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 492

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 714

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 457

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 800

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 455

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 812

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 638

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 900

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 487

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 766

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 996