Editorial Ce se poartă la DNA în sezonul de arestări toamnă-iarnă 2014

Da, este vorba despre Justiţie. „Agenda zilei“ este deja ţinută de o bună bucată de vreme de dosare ca Microsoft sau cel al retrocedărilor de păduri. Toate cât se poate de spectaculoase şi care arată nivelul incredibil la care ajunsese corupţia ce macină clasa politica românească.

În Dosarul Microsoft, în care sunt investigate contracte cu statul, din care au avut de câştigat afacerişti cunoscuţi şi foşti miniştri, s-a ajuns ca mascaţii să descindă la locuinţele unor personaje influente în România. Percheziţii s-au făcut la 56 de adrese. Unele nume sonore sunt Dorin Cocoş, om de afaceri, apropiat al mediului politic, Remus Truică, om de afaceri, fost şef de cabinet al lui Adrian Năstase, Cătălin Harnagea, fost şef SIE, Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor.

În Dosarul Retrocedărilor ilegale apar nume ca Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, care este urmărit de procurorii DNA alături de Viorel Hrebenciuc. Aceştia sunt suspectaţi că au retrocedat zeci de mii de hectare de păduri. Mai exact, 90.000 de hectare de teren şi un prejudiciu de 300 de milioane de euro.

Dacă au mituit, au făcut abuz în serviciu, au furat şi au devalizat ţara, acum sunt chemaţi pentru lămuriri la Direcţia Naţională Anticorupţie. S-au umplut dube întregi de oameni puternici duşi la DNA pentru a fi anchetaţi. Însă aceştia nu sunt chiar ca ultimii borfaşi ai ţării. Trebuie să arate deosebit când descind din dubă între mascați. Că doar sunt capete „încoronate“ ce vor să cadă frumos. DNA este o instituție superioară, creată special pentru ei, pentru cei care îşi retrocedează câte un judeţ şi pentru cei care aruncă la coş mândria industriei româneşti.
Întreaga Românie îi vede. Nu se pot prezenta oricum în faţa judecătorilor care s-ar putea să îi judece şi după culorile sau ceasurile pe care le etalează.

Aşa că am făcut o analiză şi am observat că, la DNA, în sezonul de arestări toamnă-iarnă 2014, se poartă culorile gri-şobolan şi negru-malefic. Aceste tonuri sunt de bun gust şi în concordanţă cu sentimentele purtătorului. Culoarea gri-şobolan este specifică oamenilor de afaceri şi denotă lipsă de implicare, izolare, separare, acţiune mecanică şi artificială. Negrul-malefic simbolizează autoritatea şi are o vibraţie negativă, având ca efecte stări precum nelinişte, reţinere, depresie, introversie, impresie de adâncime şi de greutate. Clasica jachetă de iarnă se bucură de numeroase reeditări, cu detalii luxoase, volume XXL sau alură misterioasă.

Este total nepotrivit pentru acest sezon de arestări toamnă-iarnă rozul, roşul, pentru că prima culoare are rolul de a calma şi de a îmbuna sentimentele, iar cea din urmă simbolizează entuziasm.

Accesoriile sunt nelipsite. Astfel ca ceasurile exorbitant de scumpe, lanţurile de aur, brăţările ieşite subtil de sub cămaşă, cravata, cureaua... toate acestea, până acum impecabile şi bine asortate cu întreaga înfăţişare, vor fi deposedate de sens. În sezonul de arestări toamnă-iarnă, galbenul pur măsurat în karate se demodează în favoarea oţelului greu şi rece ce împreunează mâinile.

Apoi, atitudinea asortată ţinutei contează cel mai mult. Se poartă făţăul lung şi falca lăsată. Arestaţilor preventiv le este recomandat să-şi coloreze chipurile în galben palid, pentru a fi pregătiţi să-şi expună în faţa instanţei lunga listă de boli fără leac, ce le rod tăria de a-şi executa pedepsele.


Sezonul de arestări toamnă-iarnă 2014 este complet diferit faţă de cel al furturilor. Dacă în sezonul hoţiei, se purta atitudinea extrem de zglobie, cu faţa rozalie, la arestări, procurorii trebuie să vină cu Ambulanţa. Pentru că „borfașii“ de clasă se află cu adevărat în suferinţă: de la dureri în cot şi mâncărimi în palmă şi aspre boli de ochi care nu acceptă întunericul din celule, la claustrofobia provocată de gândul încăperilor strâmte din închisori...
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Cu arestarea nu se face primăvara. Simplu cetăţean penal, mi-s baron local

14 Mar 2015 2211

Sarabanda arestărilor în dosarul Plumbuita continuă Crinuţa Dumitrean, reţinută pentru abuz în serviciu

24 Nov 2014 2206

enational.ro Duplex DNA Ilfov - Portul Constanța. Se anunță zeci de arestări spectaculoase

30 Apr 2014 5439