Editorial Ce ușor este să fim generoși „din tastatură“ și să decidem cum să-și împartă alții avutul!

 
Zilele trecute, în Postul Sfânt al musulmanilor, un avocat de religie islamică, din Constanța, a asigurat masa pentru 100 de copii din Madagascar.
 
Mediatizarea evenimentului, însă, deși este vorba despre un gest de milostenie față de aproapele, a reușit, culmea, să stârnească indignări în mediul virtual!
 
Spun „culmea“ deși, sincer, ar fi trebuit să mă aștept oarecum la asta, având în vedere că, tot mai des în ultimii ani, românii au dovedit că nu îi doare gura sau mâna să fie generoși din vorbe, pe banii altora.
 
„Indignarea“ virtuală avea la bază faptul că au fost aleși niște copii dintr-o altă țară, în defavoarea celor din Constanța.
 
Situația în sine, dar mai ales „indignarea“ provocată în mediul online nu sunt singulare, însă. De fiecare dată când un român face un gest frumos, care ar primi inimioare și mii de distribuiri pe rețelele de socializare dacă ar fi făcut de un străin, se găsesc oameni care să se arate indignați că gestul nu s-a petrecut așa cum consideră ei că este normal.
 
Această ipocrizie, aceste standarde duble mie, personal, îmi par „culmea“ și fără margini!
 
Să te apuci să scrii doar ca să îți omori timpul, să te intereseze brusc, de dragul contextualizării în mediul online și nimic mai mult, situația copiilor ce nu au de mâncare în Constanța – aici găsesc eu că ar fi ipocrizia.
 
Să condamni un gest făcut de un român, în condițiile în care l-ai aplauda dacă ar fi făcut de un străin – aici găsesc eu că ar fi standardele duble.

 
Pe platformele de socializare, oamenii cu indignarea se dau de ceasul morții de dragul copiilor din Constanța ce nu au ce mânca, de pildă, iar alții dau de mâncare celor din Madagascar.
 

Dar nu pot să nu mă întreb dacă aceiași oameni, care condamnă vehement un astfel de gest făcut față de persoane aflate mai departe de noi, se interesează constant de soarta copiilor din Constanța ce nu au ce mânca.
 
Dacă au făcut cumva, la rândul lor, vreun gest de milostenie față de aproapele, așa încât să poată „ridica piatra“ față de cel care a făcut un gest interpretat a fi greșit.
 
Nu pot să nu mă întreb dacă oamenii care se arată indignați de gestul făcut față de copiii din Madagascar au dat vreodată de mâncare cuiva, ori dacă își mai amintesc de suferințele copiilor constănțeni și în viața de zi cu zi, nu numai la o postare pe Facebook.
 
Nu pot să nu mă gândesc dacă acești oameni care se grăbesc să condamne știu cumva că tradiția și spiritul în care a fost făcut acest gest, acela de a oferi o masă, spun că aceasta trebuie oferită în anumite condiții, imposibile în România și, implicit, în Constanța, în contextul actual al măsurilor anti-Covid.
 
Una peste alta, nimic de zis! E foarte ușor să fim generoși „din pix“ cum s-ar spune, ori - mai potrivit încă - „din tastatură“, pe banii altuia!
 
E mai ușor să porcăim pe cineva pentru modul în care decide să împartă din bunurile și din avuția sa cu ceilalți decât să ne apucăm efectiv să împărțim din avuția proprie!
 
Citește și:

De Iftar:
O avocată din Constanța a asigurat masa pentru 100 de copii din Madagascar (foto+video)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 5297

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3284

Tragedie la 2 Mai Vlad Matei Pascu a cerut, prin avocat, revocarea arestării preventive! Iată răspunsul Judecătoriei Mangalia (MINUTĂ)

09 Apr 2024 471

Paul Foleanu, candidatul la Primăria Mangalia din partea PSD

07 Apr 2024 609

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 936

Mai multe persoane, arestate la cererea DIICOT Constanța! (MINUTĂ)

05 Apr 2024 790

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 742

Justiție Constanța Administrația Fondului Imobiliar SRL, la judecată cu o societate din Valu lui Traian

30 Mar 2024 606

Avocatul Adrian Cuculis, din Baroul București, declarații în dosarul crimei din Mangalia! (VIDEO)

26 Mar 2024 621

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, așteptat azi la Curtea de Apel Constanța! Din motivarea deciziei de rejudecare – edilul nu a fost audiat în faza apelului

26 Mar 2024 3068

Atenție, detalii cu puternic impact emoțional! Crimă într-un hotel din Mangalia! Prima ședință de judecată cu ușile deschise (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 1177

Avocat din Baroul Ialomița, trimis în judecată de procurorii DNA

22 Mar 2024 508

Problemele șantierului naval Damen Shipyards Mangalia, discutate la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT)

20 Mar 2024 662

KK Innocons KFT, din Ungaria, cere insolvența LTA Mondial SRL, din Constanța, controlată de Liuță Adam

19 Mar 2024 1900

Valentin Vrabie, victorie la Curtea de Apel Constanța! Primarul din Medgidia a obținut rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv pentru fals intelectual (MINUTĂ)

15 Mar 2024 4642