Editorial Ce vremuri de restriște! Începutul școlii în vreme de pandemie, baubaul familiilor

 
N-avem ce face, e subiectul fierbinte al acestor zile, întors pe toate părțile și analizat din toate unghiurile. Devorăm cu toții ultimele informații, prea mulți Ghiță contra, prea multă panică, prea multe scenarii pe lângă cele trei legiferate, prea multe semne de întrebare și prea puțină resemnare în fața unui cotidian care, DA!, nu va mai fi niciodată cum a fost.
 
În tot acest hățiș și haos, ei, elevii, marea majoritate sunt dornici să se reîntâlnească cu ai lor colegi, cu ai lor profesori, mulți dornici să nu mai fie atât de agasați de adulții mega-speriați de „bombardamentul” informațional, dornici să fie lăsați să înfrunte un alt fel de astăzi, cu măști pe față, dar cu zâmbete în suflet.
 
După ce o generație nu a reușit să se bucure de un final de ciclu de învățământ cu fastul sărbătorii de bilanț, o altă generație se întoarce în bănci pe „mute”, fără primul clopoțel, fără careul de bun venit din curtea școlii, fără strigat de catalog în cadru festiv, fără poduri de flori pentru boboci, fără... fără... pentru că aici ne-a adus acest nenorocit COVID-19.
 
Suntem contemporanii unei mari transformări, ai unei educații hibride, privite cu atât de mult scepticism încât suntem convinși că nimic și nimeni nu mai poate readuce vestitul învățământ românesc la standardele invidiate odinioară. Dar haideți să nu transformăm incertitudinea în ură!
 
Este normal ca această schimbare drastică să fie întâmpinată la început de nou an școlar cu frustrare, revoltă, confuzie, prudență, curiozitate, nehotărâre. Ideea principală este să învățăm să ne adaptăm cât mai repede și cu bună credință la noile metode de predare-ascultare, care sperăm să fie mai evoluate decât cele din primăvară, când semestrul II al anului școlar 2019-2020 a fost trecut la index, iar din materia aferentă acelei perioade cu greu se va mai putea recupera. Cu atât mai mult cu cât startul noului an școlar 2020-2021 este puternic marcat de incertitudini în ceea ce privește programă, manuale, orare, chiar și profesori la clase.
 
Cu certitudine, însă, cadrele didactice, de la director până la omul de serviciu, își vor dori să le asigure un climat de siguranță, pentru că la rândul lor au nevoie de maximă siguranță.
Și, așa cum au trecut cu bine examenele naționale, va intra pe un făgaș și ciudățelul an școlar, cu speranța că vom reuși împreună să fentăm acest nenorocit virus, așa cum au reușit și alte nații ale Europei, doar privind jumătatea plină a paharului... nevoia de educație și de a merge mai departe!
 
Citește și:

Editorial Cu semnătură de la părinte și cu „pepsiglasul” pe bancă... Tot înainte!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Experiențe Erasmus în cadrul consorțiului coordonat de ISJ Constanța. Ce activități vor avea loc

06 Mar 2024 589

Anunț de la Ministerul Educației. Este vizat anul școlar 2024-2025!

27 Dec 2023 2590

Sondaj al Ministerului de Interne Aproximativ 70% dintre elevi doresc ca anul școlar viitor să fie organizat în continuare pe module

18 Dec 2023 901

Sondaj de Opinie 60% dintre respondenți sunt convinși că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța nu se va rezolva curând

22 Oct 2023 790

Sondaj de opinie Credeți că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța va fi rezolvată curând?

15 Oct 2023 987

Știri Constanța azi Academia Navală „Mircea cel Bătrân” organizează festivitatea de deschidere a unui nou an universitar (FOTO+VIDEO)

02 Oct 2023 2256

Editorial! Impresii după primele săptămâni din noul an școlar! Urmează prima zi liberă pentru elevi și preșcolari

01 Oct 2023 1140

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia începerii noului an școlar

11 Sep 2023 930

Gânduri frumoase pentru elevi Bogdan Huțucă, deputat PNL - „Educația este cea mai bună trambulină spre o carieră de succes"!

11 Sep 2023 726

Ciucă - „România nu se poate dezvolta fără specialiști, fără oameni bine instruiți și tineri care știu o meserie“

11 Sep 2023 878

Silviu Coșa „Mergând prin clase am văzut foarte mulți copii cu zâmbetul pe buze“ (VIDEO)

11 Sep 2023 879

Știri Constanța Primarul de la Fântânele, despre prima lui zi de școală- „Era altă epocă, alte timpuri“ (VIDEO)

11 Sep 2023 1138

Ligia Deca „Acest an şcolar este însă un nou început pentru întreg sistemul de educaţie“

11 Sep 2023 737

Klaus Iohannis anunță În viitorul CSAT vom discuta despre consumul de droguri în școli

11 Sep 2023 774

Știri Constanța Polițiștii locali, alături de elevi, la începutul noului an școlar!

11 Sep 2023 805