Editorial Cine ești tu? Știm să răspundem la această întrebare?!


 
 
 Cine ești tu?
 
La prima vedere, este o întrebare foarte simplă pe care putem afirma că o primim des. Întrebarea Cine ești tu trebuie să vină dincolo de locul pe care îl ai, de mașina pe care o conduci, de banii tăi și de lucrurile pe care le ai.
 
 
Suntem cu toții conștienți că atunci când privim această întrebare, ne identificăm cu jobul și lucrurile din jur, ceea ce este greșit.
 

Cum trebuie să vină răspunsul? Răspunsul trebuie să vină în relație cu ce este în interiorul nostru. Ce ne dorim, care sunt plăcerile și nevoile noastre. Da, și se întâmplă ca de multe ori să nu ții cont de  aceste plăceri și aceste nevoi, să uiți să faci lucruri pentru tine.
  

Iată un exemplu concret: o experiență pe care toți o putem trăi. Rămânem fără job. Plecăm de la un loc de muncă și  ne simțim absolut haotici, pierduți efectiv. Nu mai știm să răspundem la întrebarea cine ești tu.
 


Ce se întâmplă atunci? Are loc o criză de identitate pentru că, așa cum am mai menționat, noi ne identificăm cu jobul și cu lucrurile din jur.

  
Greșim pentru că nu ne luăm timp și spațiu să ne întrebăm cine suntem cu adevărat. Dacă nu te-ai întrebat de mult timp Cine ești tu, e timpul să te reconectezi la tine. Află că, este bine să știi mai bine cine ești și ce este important pentru tine. Cu atât îți va fi mai ușor să identifici ce îți trebuie și ce nu.
 

Printre multele greșeli pe care le facem, una dintre ele este cea referitoare la faptul că uităm de noi, nu ne prioritizăm. Uităm cât de importanți suntem noi înșine în viața noastră. Și oricât am căuta să ne justificăm, asta rămâne o greșeală a noastră. Nefiind ok cu tine, nu ai cum să ok nici cu cei din jurul tău.

 
„Nu uita cine ești în momentul în care ești înconjurat de ceea ce nu ești.”
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 321

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 685

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 380

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 718

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 546

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 794

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 429

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 675

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 876

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 607

Editorial Momentul cel mai frumos

13 Mar 2024 575

Editorial Pentru o minte bogată și o inimă deschisă. Importanța delectării în lectură

10 Mar 2024 624

Editorial Femeia, eterna poveste

08 Mar 2024 646

LIVE TEXT Constantin Cheramidoglu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 602

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 701