Editorial Cine sunt oamenii pe care Nicuşor i-ar putea face fericiţi?

Radu Mazăre, liderul PSD Constanţa, a declarat, ieri, în contextul revenirii lui Nicuşor Constantinescu în ţară: „A plecat să facă radioterapia în Turcia şi de acolo l-au adus aici. Nu mai face radioterapie, sper că toată lumea e fericită“. Am avut cumva senzaţia de déjà-vu, fiindcă atunci când fostul premier Adrian Năstase s-a împuşcat, Victor Ponta a spus ceva similar: „Sper că Băsescu e fericit acum“.
Nu cunosc niciun om care să fi coborât atât de jos încât să cunoască fericirea de pe urma suferinţei fizice a vreunui semen. Niciun om atât de mic sufleteşte care să aibă astfel de bucurii meschine. Poate de aceea declaraţia primarului Constanţei îmi pare una eminamente emoţională şi mai puţin emoţionantă.

Ştiu însă câţiva oameni care s-ar bucura ca situaţia tensionată din cea mai importantă instituţie a judeţului să se termine. Care ar fi fericiţi să nu mai asiste la circ, la scandal. La o poveste în care un preşedinte de consiliu judeţean e dat în urmărire internaţională şi care apare pe site-ul Poliţiei Române la secţiunea „persoane urmărite“.
Ştiu câţiva primari care ar răsufla uşuraţi la vestea că Nicuşor Constantinescu ar putea să nu mai fie preşedintele CJ Constanţa. Nici măcar preşedinte suspendat. Sunt cei care, fie din laşitate, fie din cauza unei condiţionări financiare - căci nu există nicio comună în judeţul Constanţa care să nu aibă nevoie de bani de la Consiliul Judeţean - au tăcut ani la rând, fără a se revolta împotriva celui care conduce judeţul.
Lor li s-ar alătura, cu siguranţă, auditorii Curţii de Conturi. Acei funcţionari care, cel mai probabil, au încercat senzaţia umilinţei atunci când n-au fost primiţi în control, în sediul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, regie aflată în subordinea CJC şi condusă de distinsul Adrian Gâmbuţeanu, apropiatul lui Nicuşor Constantinescu.

Fericit ar fi, poate, şi omul de afaceri Marian Turbatu, denunţătorul preşedintelui CJC, în dosarul în care acesta din urmă a fost trimis în judecată pe 27 mai. Turbatu a primit, după ani buni de aşteptare, certificatele de urbanism solicitate Consiliului Judeţean. Asta cu toate că instanţele au dat hotărâri definitive care îl obligau pe mai-marele judeţului să elibereze aceste documente. Unele dintre aceste certificate au ajuns însă prea târziu la Marian Turbatu, pentru că documentele îşi pierduseră deja valabilitatea.
Mai ştiu şi câţiva aşa-numiţi politicieni din Constanţa care ar vrea un alt preşedinte pentru Consiliul Judeţean. Sau, mai bine spus, ar vrea chiar ei să candideze pentru fotoliul pe care îl ocupă încă Nicuşor Constantinescu.
Nu i-aş omite pe angajaţii Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, care, potrivit unor surse, şi-ar fi luat foarte greu salariile în ultimele luni. Probabil că un alt preşedinte ar avea o cu totul altă viziune asupra instituţiilor de cultură din Constanţa.
Aceştia ar fi, doar la o primă vedere, câţiva dintre aşa-numiţii fericiţi. Nu însă cei la care face referire Mazăre.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

20 de ani de plată Cât au costat „renovările“ spitalului de care a fugit Nicuşor Constantinescu

04 Mar 2015 6807

Dezvăluire explozivă Nicuşor Constantinescu ar fi avut un dispozitiv de urmărire. La un pas de încarcerare pe teritoriul SUA

07 Nov 2014 2730

Preşedintele suspendat al CJC Nicuşor Daniel Constantinescu, arestat preventiv în Bucureşti. Azi, va fi adus la Constanţa (rechizitorii)

07 Nov 2014 3277

Ce a declarat Nicuşor Constantinescu la Tribunalul Bucureşti

06 Nov 2014 2420

Mediafax.ro Mazăre, despre Nicuşor Constantinescu - "A repurtat o mare victorie DNA cu un bolnav de cancer"

06 Nov 2014 2355

UPDATE. Preşedintele suspendat al CJC a aterizat în ţară Nicuşor Constantinescu a fost arestat preventiv (rechizitorii)

06 Nov 2014 4130

Nicuşor Constantinescu se întoarce, astăzi, în România. Îl aşteaptă două mandate de arestare

06 Nov 2014 2608

„O palmă mare de tot dată Justiţiei din România“? Cum şi-a „câştigat“ Nicuşor Constantinescu înfrângerile

06 Nov 2014 3536

Nicuşor Constantinescu ne-a trimis un mesaj din Turcia „Vin mâine la Bucureşti“

05 Nov 2014 2027

evz.roNicușor Constantinescu se află în Turcia din 24 octombrie. A fost întâmpinat de fiica sa

05 Nov 2014 3457

UPDATE. Preşedintele suspendat al CJC - „Vin mâine în ţară“ Nicuşor Constantinescu a fost reţinut în Turcia (rechizitorii)

05 Nov 2014 5377

„Nu este un om care să fugă“ Mazăre avansează ipoteza potrivit căreia Nicuşor Constantinescu ar putea obţine azil politic în SUA

03 Nov 2014 2131

Mazăre spune că prezenţa lui Nicuşor Constantinescu în Turcia e confirmată de cei din anturajul lui

02 Nov 2014 1981

SUA refuză să-l extrădeze Nicuşor Constantinescu ar fi plecat în Turcia (rechizitorii)

01 Nov 2014 1785

UPDATE - Gândul "Nicușor Constantinescu se află în Turcia." Președintele suspendat al CJC, neagă

31 Oct 2014 4383