Editorial Condamnaţi la moarte fără drept de apel. Avem 60 de morţi. Şi numărătoarea continuă


Aproape 60 de morţi. 60 de oameni care au murit, deşi nu ar fi trebuit să moară. Mulţi, foarte mulţi copilaşi. Condamnaţi la moarte fără drept de apel, smulşi nevinovaţi din familiile lor iubitoare şi daţi morţii de unii care neagă cu tărie realitatea unei epidemii ce nici nu ar trebui să mai existe.
 
Rujeola omoară. Schilodeşte. Răpune suflete nevinovate. Te face din om neom. Pe părinţii ce şi-au pierdut nevinovaţi copilaşii prea mici încă pentru a fi vaccinaţi i-a mutilat sufleteşte pentru totdeauna.
 
Pe cei care încă se îndoiesc, pe cei care încă mai cred că epidemia care ne decimează e un subiect inventat la ştiri - „că nu mai ştiu ăştia ce să mai inventeze să ne oblige să băgăm medicamente în noi“ - îi invit, îi îndemn, îi rog să lase aroganţa şi complexele de superioritate deoparte şi să se informeze din surse corecte, veridice, de încredere. Nu cred ce spune presa? Să meargă singuri la direcţiile de sănătate publică şi să vorbească nemijlocit cu specialiştii de acolo. Să lase oamenii cu pregătire medicală să trateze subiectul, cu importanţa pe care o merită şi să nu mai plece urechea la tot ce spun presupuse vedete TV care mai degrabă „fac show“ pentru rating tratând subiectul, ele însele având copiii vaccinaţi, în siguranţă.
 
Când vorbim de 60 de decese din cauza unei boli ce nici nu ar trebui să mai existe, cred că nu mai e cazul să credem tot ce zic unii sau alţii. La fel cum sunt unii care cred că tot ce zboară se mănâncă, sunt convins că sunt mulţi care cred că tot ce zboară e medicină, aşa că fiecare e expert.
 
Încă nu înţeleg inconştienţa şi lejeritatea cu care mulţi, foarte mulţi părinţi aleg să se informeze de la „doctor Facebook“, pe „grupurile de mămici“ despre binele copiilor lor, în loc să se adreseze specialiştilor. Oameni buni, fiţi responsabili, că murim pe capete cu inconştienţa unora! Nu vă zic să vaccinaţi şi nici să nu vaccinaţi, dar cred că aş fi îndreptăţit să am pretenţia de la oameni maturi, de la adulţi, să nu se lase duşi de nas şi manipulaţi de unii sau alţii, ci să se informeze în mod responsabil. Avem 60 de morţi. Şi tare mă tem că numărătoarea continuă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România celor două epidemii Ce ravagii fac COVID-19 și rujeola în țară. 150 de decese versus 64. Numărul de cazuri confirmate (document)

06 Apr 2020 2865

UPDATE. Tragedie. Un copil de nouă luni a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Micuțul era din Tulcea

14 Jun 2018 7242

Rujeola face noi victime. Copil de nouă luni din judeţul Constanţa a decedat. Micuţul nu era vaccinat

06 Apr 2018 4674

Trei cazuri de rujeolă confirmate în judeţul Constanţa în ultima săptămână

06 Jan 2018 2449

Nu s-a înregistrat nici un caz de rujeolă la Constanța

22 Sep 2016 1999