Editorial Constănțeni, voi cunoașteți Regulamentul parcărilor publice din oraș?!

 
 
  • În prezent, există cel puțin două dosare pe rolul instanțelor din Constanța unde încă s-ar putea pronunța o decizie de anulare a Regulamentului parcărilor publice din municipiu.
  • Rămâne de văzut care va fi decizia instanței.
  • Între timp, însă, aș recomanda municipalității să facă demersuri pentru familiarizarea oamenilor cu prevederile exacte, actuale ale regulamentului, așa încât să nu existe neclarități.
 
A trecut mai bine de un an și jumătate de când Constanța beneficiază de un nou Regulament al parcărilor publice din municipiu, după ce regulamentele vchi au fost definitiv anulate în instanță.
 
După multe încercări de anulare în justiție, dar și după multe modificări sau amendamente propuse ori adoptate în timpul ședințelor de consiliu local, constat tot mai mult, dincolo de legalitatea ori oportunitatea acestui regulament, că prevederile acestuia nu sunt însușite întocmai de participanții la trafic, deși, culmea, tocmai acesta este scopul unei astfel de reglementări.
 
Din constatările mele, pot trage următoarele concluzii: oamenii nu mai știu când sau dacă este vreodată gratuită parcarea în zonele prevăzute cu indicatori privind taxarea – în prezent, potrivit ultimelor modificări, taxa pentru parcarea în astfel de locuri nu se percepe în timpul sărbătorilor legale, nici în intervalul 20.00 – 08.00 și nici în week-end, cu excepția Zonei 0, de pe 1 iunie până pe 31 august.
 
De asemenea, oamenii nu știu ce se va întâmpla cu locurile de parcare de la blocuri, la finele anului, după ce, în 2021, consilierii locali au amânat discuția privind redistribuirea acestor locuri pentru un an.
 
În plus, există neclarități și cu privire la parcările de reședință, în contextul în care nu toate parcările de la blocuri sunt semnalate ca fiind parcări de reședință.
 
Acestea sunt doar câteva dintre neclaritățile pe care le-am identificat așa, pe moment, să spun.
 
Nu mai menționez nimic legat de plata prin SMS, este deja altă poveste.
 

În prezent, există cel puțin două dosare pe rolul instanțelor din Constanța unde încă s-ar putea pronunța o decizie de anulare a Regulamentului parcărilor publice din municipiu.
 
Rămâne de văzut care va fi decizia instanței.

 
Între timp, însă, aș recomanda municipalității să facă demersuri pentru familiarizarea oamenilor cu prevederile exacte, actuale ale regulamentului, așa încât să nu existe neclarități.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
LIVE VIDEO-TEXT
Consiliul local al municipiului Constanţa a decis - Parcarea va fi gratuită zilnic între orele 20.00 și 8.00 pe tot parcursul anului

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Două noi parcări, aferente unor viitoare blocuri, ar putea apărea pe bulevardul Tomis, din Constanța. Judecătorii explică „reactivarea“ PUZ-ului (MOTIVARE)

18 Mar 2023 1832

Pe 10 martie are loc dezbaterea publică privind construcția și amenajarea Pieței Urbane de la Gară

03 Mar 2023 1031

UPDATE Consiliul Local Constanța, reunit în ședință. Zeci de amendamente la Bugetul Local, cât și completări la nivel de asistență socială

31 Jan 2023 1291

Consilierii locali aprobă modificări la Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța. Este vizată Peninsula! (DOCUMENTE)

26 Jan 2023 2018

O compania din Craiova actualizează aplicațiile de evidență a parcărilor de reședintă din municipiul Constanța (DOCUMENTE)

21 Jan 2023 1050

Primaria Tulcea a reușit să amenajeze o parcare cu 170 de locuri la marginea orașului. Constanța nu a terminat nici studiile de fezabilitate!

05 Jan 2023 967

„Radiografia“ proceselor pentru anularea sau suspendarea regulamentelor administrației Chițac

04 Jan 2023 839

Definitiv Regulamentul parcărilor publice adoptat de administrația Chițac, „capabil să rezolve o serie de probleme legate de traficul din Constanța“

31 Dec 2022 6462

Răspuns pozitiv pentru omul de afaceri Mihai Carabaș. Ce investiție urmează să facă în Mamaia

29 Dec 2022 1505

Decizie definitivă la Curtea de Apel pentru Regulamentul parcărilor publice din Constanța

28 Dec 2022 2340

Anunț de la Primăria Constanța. Sunt vizate parcările cu plată. Despre ce este vorba

20 Dec 2022 6513

Un singur ofertant vrea să realizeze sistematizarea spațiilor verzi și parcărilor din cartierul Anadalchioi din Constanța (DOCUMENTE)

22 Nov 2022 1163

Primăria Constanța dorește construirea a trei parcări supraetajate în Tomis Nord. Date din proiect

01 Nov 2022 2066

S-a stabilit data la care Curtea de Apel ar putea anula Regulamentul parcărilor publice din oraș

01 Nov 2022 1400

Regulamentul parcărilor rămâne neschimbat. Varianta de modificare inițiată de PSD a fost respinsă de CLM

31 Oct 2022 1355