Editorial

Editorial Constănţenii au pus piciorul în prag. Două proteste anunţate în acest weekend

Lucrurile au început să se mişte la malul Mării Negre. Sau cel puţin aşa pare. Constănţenii nemulţumiţi de autorităţi ies în stradă pentru a-şi expune punctul de vedere. Cu toţii vrem acea schimbare, iar cetăţenii încep să prindă curaj în această direcţie.
 
Sâmbătă, de la ora 16.00, în zona restaurantului Zodiac, va avea loc cel de-al doilea protest organizat de USR Constanţa şi Baricada Verde. Protestul are ca scop împiedicarea amplasării obiectivul „Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical Heritage - Miniature Park“ în parcul Tăbăcărie. Câteva sute de constănţeni au semnat deja petiţia împotriva proiectului. Municipalitatea doreşte îmbunătăţirea utilizării durabile a patrimoniului cultural şi istoric prin crearea unui parc de agrement cu expoziţii de miniaturi. Bineînţeles că asta înseamnă diminuarea suprafeţei de spaţiu verde.
 
Cel de-al doilea protest va avea loc duminică, în faţa Prefecturii Constanţa, începând cu ora 19.30. Protestul are loc simultan în zece oraşe din ţară şi vizează legile adoptate din ultima perioadă. Primul motiv pentru care locuitorii oraşului ies în stradă este proiectul de modificare a legilor justiţiei. Potrivit paginii evenimentului „Nu vrem să fim o naţie de hoţi!“, adoptarea de către Parlament a acestui pachet de legi ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei: „Ne putem lua adio de la o justiţie independentă“, scriu organizatorii.
 
Al doilea motiv expus de „Rezistenţa Constanţa“ vizează proiectul de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării. Senatorii jurişti au dat un raport negativ privind proiectul de lege. Până şi preşedintele Klaus Iohannis şi-a declarat nemulţumirea privind legile justiţiei şi a criticat dur pachetul de legi asumat de ministrul Justiţiei. Mai mult, preşedintele a declarat că se va implica activ şi că va face uz de toate atribuţiile sale constituţionale pentru ca eficienţa şi eficacitatea sistemului de justiţie să se păstreze.
 
Dacă aceste proteste vor schimba ceva rămâne de văzut. Totuşi, aceste demersuri sunt un pas înainte pentru o ţară ce se vrea a fi dezvoltată. Trebuie să ne facem vocea auzită!

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

500 de transportatori vor protesta la Constanţa Regulamentul serviciului de transport în regim de taxi a generat un conflict între Camera Taximetriştilor şi viceprimarul Dumitru Babu (documente)

05 Feb 2019 2293

AEC, din nou în stradă Preşedintele Ţuţuianu ironizează protestele elevilor şi le aruncă momeala pentru anul şcolar 2019-2020!

14 Jan 2019 419

Constanța. Retrospectiva anului 2018. Cine a intrat și cine a părăsit scena politică, decizii majore, lupte și primii candidați la Primărie! (galerie foto)

07 Jan 2019 1607

UPDATE Mai mulţi protestatari îi aşteaptă pe Liviu Dragnea şi pe Viorica Dăncilă, la Constanţa. Schimb de replici cu şeful de la Ordine Publică (galerie foto + video)

31 Aug 2018 2593

Proteste anti PSD în marile oraşe ale României. Unde au fost cei mai mulţi

11 Aug 2018 1177

Astăzi protest la Constanţa. Unde va avea loc, când va începe şi care sunt sloganurile

10 Aug 2018 15325

„Opoziţia“ vrea să atace contractul cu Isuzu Scandal pe achiziţia de autobuze electrice pentru RATC (document)

25 Jul 2018 3230

UPDATE. ”Cod roșu de OUG!” Proteste programate astăzi în Constanța și în țară (video)

24 Jun 2018 1477

UPDATE. Şedinţă de îndată la CLM. Primarul Făgădău repune pe ordinea de zi controversatul proiect al Parcului de Miniaturi pe care municipalitatea vrea să-l amenajeze în parcul Tăbăcărie din Constanţa! (galerie foto)

12 Jun 2018 2203

„Ţara arde! România nu e de vânzare” Manifestare împotriva mitingului PSD, la Prefectura Constanța! Proteste programate în toată țara

10 Jun 2018 2435

UPDATE Proteste la Constanța. 100 de ani în Penalistan. Manifestanții agită cătușe tricolore cu simbolul Centenarului (galerie foto+video)

12 May 2018 2138

Proteste de amploare în toată țara împotriva coaliţiei PSD-ALDE. Unde vor manifesta constănțenii

12 May 2018 1057

Parcul de miniaturi. USR Constanţa a depus 4.000 de semnături, a organizat două proteste şi a iniţiat mai multe acţiuni în instanţă! (document)

26 Feb 2018 1126

UPDATE2. INCIDENTE. Constanța Sute de protestatari de la Prefectură către sediul PSD. Se scandează „PSD ciuma roşie“ şi „ALDE şi PSD aceeaşi mizerie“ (galerie foto + video)

20 Jan 2018 4565

A fost dezbatere publică, dar au avut loc și proteste de stradă. Consiliul Local Municipal votează astăzi taxele și impozitele constănțenilor pentru 2018

28 Dec 2017 1654