Editorial

Editorial Cum ne pregătim pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Magazinele şi pieţele, luate cu asalt pentru a avea o masă îmbelşugată

Paştele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creştine, care comemorează evenimentul fundamental al creştinismului, Învierea lui Iisus Hristos, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare.
 
Zilele acestea, pieţele şi magazinele din oraşe au fost luate cu asalt de toţi cei care au lăsat pe ultima sută de metri pregătirile pentru sărbătoarea Paştelui. În hipermarketuri cu greu vedeai pe cineva care să nu aibă coşul plin cu toate bunătăţile. Cu toţii speră la o masă îmbelşugată în ziua de Paşte alături de cei dragi.
 
Pentru a fi pregătiţi pentru afluxul mare de cumpărători, comercianţii s-au pregătit din vreme cu tot ce era necesar. De la ouă roşii, cozonac, carne de miel şi alte produse tradiţionale care nu lipsesc de pe masa de Paşte, în magazine cumpărătorii găseau tot ce îşi doreau. Totul era să deţină şi bugetul necesar care să îi ajute să îşi îndeplinească dorinţele culinare.
 
Prezent la un interviu online, preotul Claudiu Banu, de la Biserica „Sf. Mina“ din Constanţa, i-a îndemnat pe credincioşi „să nu pună bucatele peste sărbătoarea Învierii, ci bucatele să fie o urmare firească a sărbătorii Învierii Domnului”.
 
„De aceea toţi creştinii trebuie să fie prezenţi la masa Domnului în Sfânta Biserică, de unde vor primi cele mai frumoase şi binecuvântate daruri, iar apoi, cu aceste daruri duhovniceşti, fiecare să îşi lumineze casa sa. De aceea şi luăm în candelele noastre Lumina Învierii şi o ducem fiecare la casa noastră”, a mai precizat preotul Claudiu Banu.
 
Pe lângă pregătirile pentru masa de Paşte, credincioşii nu trebuie să neglijeze prezenţa la slujba de Înviere.
 
Având în vedere că în această perioadă se aşteaptă un aflux mare de persoane în biserici, pompierii au luat din timp măsurile necesare pentru a evita fenomene nedorite. Astfel, premergător şi în timpul sfintelor sărbători pascale, efective din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au fost angrenate într-o serie de activităţi ce au drept scop asigurarea nivelului de protecţie şi siguranţă a cetăţenilor şi evitarea producerii unor evenimente ce ar putea umbri aceste sărbători.
 
„Astfel, pe durata desfăşurării manifestărilor religioase cu public numeros, se vor executa misiuni de supraveghere pentru respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor şi pentru asigurarea unui răspuns prompt în situaţia producerii unor evenimente nedorite. Cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control privind respectarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la lăcaşuri de cult ortodox din judeţ”, au transmis reprezentanţii ISU „Dobrogea“.
 
Conform tradiţiilor din moşi strămoşi, de Paşte există credinţa că cerurile se deschid, permiţând sufletelor celor morţi să se întoarcă acasă, pentru a-şi proteja rudele dragi. În noaptea de sâmbătă spre duminică, credincioşii merg la biserică pentru a primi lumina lui Hristos. Fiecare creştin va aprinde lumânarea de la preot şi o va păstra până la întoarcerea acasă.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Plasticul, interzis în UE. Un pas mic spre salvarea planetei

23 May 2019 344

Editorial Două finale într-o săptămână. FC Viitorul, mai vrem o minune!

20 May 2019 558

Editorial Extrădat, Mazăre, util pentru PSD până în ultimă clipă!

18 May 2019 1629

Editorial „Noaptea Muzeelor“ revine în weekend la Constanţa. Ce surprize le sunt pregătite vizitatorilor

16 May 2019 1965

Editorial Cazul Mazăre ar trebui să dea de gândit multora

13 May 2019 1126

Editorial Au început petrecerile absolvenţilor. Elevii din anii terminali şi industria banchetelor

11 May 2019 895

Editorial Imaginile cu râul de produse din plastic din România au făcut furori pe Facebook. Și cam atât

09 May 2019 750

Editorial Se întâmplă şi lucruri bune. Campania de adopţie a câinilor fără stăpân. Cum poţi oferi un cămin unui patruped

06 May 2019 661

Apariţie editorială de excepţie Dr. Constantin Tudor şi prof. Nicolae Ţiripan restituie preţioase file de istorie - „Familia regală a României şi meleagurile călărăşene“

06 May 2019 714

Editorial Faleza din Cumpăna, miserupismul ACN şi firma de partid

04 May 2019 1271

Editorial Cifre contra prejudecăţi. Ianis Hagi şi o întrebare de la conferinţa de presă

02 May 2019 789

Editorial Înainte de Paşti şi 1 Mai, autorităţile promit amenzi usturătoare. Sau de ce nu renunţă comercianţii la practicile incorecte

25 Apr 2019 688

Editorial Ipocrizie, Notre-Dame şi donaţii. Cum s-au transformat oamenii în ceea ce nu cred că sunt

22 Apr 2019 1040

Editorial La FC Viitorul, aşchia nu sare departe de trunchi! Ce vrăji vor mai face puştii?

20 Apr 2019 819

Editorial Accidente pe bandă rulantă la Constanța. Unde ne grăbim?

18 Apr 2019 835