Editorial

Editorial Cum ne pregătim pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Magazinele şi pieţele, luate cu asalt pentru a avea o masă îmbelşugată

Paştele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creştine, care comemorează evenimentul fundamental al creştinismului, Învierea lui Iisus Hristos, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare.
 
Zilele acestea, pieţele şi magazinele din oraşe au fost luate cu asalt de toţi cei care au lăsat pe ultima sută de metri pregătirile pentru sărbătoarea Paştelui. În hipermarketuri cu greu vedeai pe cineva care să nu aibă coşul plin cu toate bunătăţile. Cu toţii speră la o masă îmbelşugată în ziua de Paşte alături de cei dragi.
 
Pentru a fi pregătiţi pentru afluxul mare de cumpărători, comercianţii s-au pregătit din vreme cu tot ce era necesar. De la ouă roşii, cozonac, carne de miel şi alte produse tradiţionale care nu lipsesc de pe masa de Paşte, în magazine cumpărătorii găseau tot ce îşi doreau. Totul era să deţină şi bugetul necesar care să îi ajute să îşi îndeplinească dorinţele culinare.
 
Prezent la un interviu online, preotul Claudiu Banu, de la Biserica „Sf. Mina“ din Constanţa, i-a îndemnat pe credincioşi „să nu pună bucatele peste sărbătoarea Învierii, ci bucatele să fie o urmare firească a sărbătorii Învierii Domnului”.
 
„De aceea toţi creştinii trebuie să fie prezenţi la masa Domnului în Sfânta Biserică, de unde vor primi cele mai frumoase şi binecuvântate daruri, iar apoi, cu aceste daruri duhovniceşti, fiecare să îşi lumineze casa sa. De aceea şi luăm în candelele noastre Lumina Învierii şi o ducem fiecare la casa noastră”, a mai precizat preotul Claudiu Banu.
 
Pe lângă pregătirile pentru masa de Paşte, credincioşii nu trebuie să neglijeze prezenţa la slujba de Înviere.
 
Având în vedere că în această perioadă se aşteaptă un aflux mare de persoane în biserici, pompierii au luat din timp măsurile necesare pentru a evita fenomene nedorite. Astfel, premergător şi în timpul sfintelor sărbători pascale, efective din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au fost angrenate într-o serie de activităţi ce au drept scop asigurarea nivelului de protecţie şi siguranţă a cetăţenilor şi evitarea producerii unor evenimente ce ar putea umbri aceste sărbători.
 
„Astfel, pe durata desfăşurării manifestărilor religioase cu public numeros, se vor executa misiuni de supraveghere pentru respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor şi pentru asigurarea unui răspuns prompt în situaţia producerii unor evenimente nedorite. Cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control privind respectarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la lăcaşuri de cult ortodox din judeţ”, au transmis reprezentanţii ISU „Dobrogea“.
 
Conform tradiţiilor din moşi strămoşi, de Paşte există credinţa că cerurile se deschid, permiţând sufletelor celor morţi să se întoarcă acasă, pentru a-şi proteja rudele dragi. În noaptea de sâmbătă spre duminică, credincioşii merg la biserică pentru a primi lumina lui Hristos. Fiecare creştin va aprinde lumânarea de la preot şi o va păstra până la întoarcerea acasă.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Este mijlocul verii, iar Constanţa duce o lipsă crasă de activităţi de recreere

22 Jul 2019 514

Editorial Bagheta magică a lui Gică Hagi. Tot ce atinge cu ea transformă în aur!

20 Jul 2019 658

Editorial Accidente pe bandă rulantă la Constanţa. Șoferi băuţi, drogaţi sau fără permis. Ce se întâmplă?

18 Jul 2019 992

#DobrogeaAcademică „Arta din România, din preistorie în contemporaneitate“ - tratat de artă românească realizat de Academia Română (galerie foto)

17 Jul 2019 388

Editorial Cursuri de fardare a chipului bătrânului Tomis cu meditatorii de lux de la Banca Mondială. Nota de plată, un milion de euro

15 Jul 2019 840

#DobrogeaAcademică Eveniment editorial la Academia Română

15 Jul 2019 622

Editorial O septuagenară a murit călcată de un autobuz în Constanța. Cine îi protejează pe pietonii vârstnici. Păreri pro și contra

13 Jul 2019 847

Editorial Hai să mai scoatem nasul din telefon şi să vedem ce este în jurul nostru!

11 Jul 2019 791

Editorial Victorie, cu „V“ de la Viitorul. Cât de natural vin rezultatele la echipa lui Hagi!

08 Jul 2019 902

Editorial Tinerii fug de la sat. Dar nu toţi. Sprijin financiar de sute de milioane de euro pentru instalarea tinerilor la sat

06 Jul 2019 1003

Doliu în presa constănţeană! Jurnalistul Cătălin Siclitaru s-a stins din viaţă

05 Jul 2019 9060

Editorial Veşti bune pentru părinţi! Senatorii au adoptat un proiect de lege care vine în ajutorul celor ce au copii mai mici de 12 ani

04 Jul 2019 947

Editorial Baldachinele - problema sezonului estival 2019. Nimeni nu o poate rezolva

01 Jul 2019 1005

Editorial Bună ziua, sunt săracă. Pot intra să fur de la dumneavoastră?

29 Jun 2019 1639

Editorial Să nu-i descurajăm pe copii! Sub stigmatul notelor de la Evaluarea Naţională

27 Jun 2019 966