Editorial „Dacă trăiești o viață care nu merită trăită, schimb-o!”


 
  • Connie Larkin, cea care a promovat educația ontologică în România, nu mai este printre noi, dar prețioasa sa moștenire rămâne neștearsă.
 
Am descoperit-o pe Connie Larkin în urmă cu mai mulți ani, ascultându-i interviurile, citindu-i cartea, participând la un curs pe care l-a ținut, în 2019, în Constanța.

Felul ei de a spune lucrurilor pe nume, tranșant și fără menajamente, a fost ca un duș rece, ușor inconfortabil, dar revigorant și transformator.

De la ea, am aflat de educația ontologică, de Est Training, de Photoreading, de ecologie mentală și de atâtea alte căi de a crește și a trăi în adevăr.
Cu Connie Larkin am învățat despre autenticitate, despre responsabilitate și despre dansul magic cu prezentul.

Născută la București, dar fugită în lume pentru a respira libertate, Connie s-a întors în România și, în ultimii săi ani de viață, a ars ca o flacără, promovând neobosit educația ontologică și principiile sale, menite să schimbe perspective, să scuture bariere mentale și prejudecăți.  

Faimoasa sa întrebare-capcană „Ce dă vaca?”, pe care o punea deseori interlocutorilor ei, a rămas ca o parabolă a  necesității de a ne asuma responsabilitatea deplină pentru viețile noastre, căci vaca nu dă decât balegă, iar laptele trebuie să ni-l luăm singuri, coborând de pe gard, renunțând să ne mai lamentăm, suflecându-ne mânecile și angajându-ne să aducem plus valoare, să facem o diferență, atât cât trăim.

Era îndrăgostită de India, de Osho, de Carlos Castaneda, de simplitatea conversațiilor socratice, care „desțelenesc” mintea.

Era atât de vie, respira bucurie de viață prin toți porii, încât pare greu de crezut că nu mai e printre noi, că silueta ei colorată, învăluită în punjabi, a plecat în neant și nu ne va mai apărea niciodată aievea.

Vocea ei va rămâne totuși în conștiința tuturor celor care au avut privilegiul s-o cunoască, iar dialogurile cu ea (destul de abrupte și neconvenționale) rămân înregistrate pentru cei care urmează să o descopere.

Drum bun în lumină, Connie, și mulțumim pentru tot ce ai fost, pentru tot ce ai făcut ca să ne trezim! Aceste valori nu au nevoie de trup, pentru a continua să existe! Acum ești pretutindeni!
 

Citește și:
Editorial Nimic nu are vreun rost în afară de rostul pe care îl atribuim noi

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 306

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 676

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 380

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 716

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 546

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 793

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 425

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 675

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 875

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 607

Editorial Momentul cel mai frumos

13 Mar 2024 574

Editorial Pentru o minte bogată și o inimă deschisă. Importanța delectării în lectură

10 Mar 2024 623

Editorial Femeia, eterna poveste

08 Mar 2024 644

LIVE TEXT Constantin Cheramidoglu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 602

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 700