Editorial De acord cu uniforma școlară, dacă nu este un mijloc pentru îmbogățirea unor anumite firmeDiscuții aprinse se poartă în această perioadă în legătură cu reintroducerea uniformei școlare, ministrul Educației, Ligia Deca, afirmând că aceasta poate fi o opțiune, câtă vreme nu devine un instrument de excluziune.
 
De asemenea, ministrul constănțean al Educației a mai precizat că uniforma este de dorit, pentru a nu avea diferențieri din punct de vedere social, dar, atunci când copilul nu își poate permite uniforma, aceasta să fie asigurată de către stat.
 
În ce mă privește, nu am nimic împotriva uniformei școlare, dimpotrivă, mi se pare binevenită pentru întărirea sentimentului elevului de apartenență la comunitatea pe care o reprezintă unitatea școlară pe care o frecventează.
 
Totodată, și eu cred că uniforma previne diferențierile din punct de vedere social, nu ar mai fi elevi care i-ar marginaliza pe ceilalți elevi pentru că nu poartă haine „de firmă“ și așa mai departe.
 
Pe de altă parte, însă, am văzut atât de multe variante de îmbogățire a unor privați în mod mai degrabă injust pe seama afacerii cu uniforma școlară încât îmi vine să suflu și în iaurt, cum s-ar spune.
 
Firme preferate în recomandările făcute părinților pentru achiziționarea uniformelor, societăți care primesc comenzi în masă, de la clase întregi, pentru ca totul să fie ... uniform, nu?
 
În întreg acest context, așa cum spuneam anterior, îmi vine să suflu și în iaurt.
 

Așa încât mă declar total de acord cu uniforma, însă și mai multă susținere are, din punctul meu de vedere, ca aceasta să fie la nivel de recomandare, mai degrabă.
 
De pildă, unitatea școlară X poate transmite părinților elevilor că uniforma este compusă din cămașă albă, fustă, sarafan sau pantalon negru, cravată sau nu de vreo anumită culoare, iar fiecare părinte să achiziționeze elementele, chiar și separat, în funcție de bugetul propriu. Și chiar dacă ar mai exista mici diferențe între modelele cămășilor, nu cred că ar fi acesta un capăt de țară.

 
Elevii ar arăta astfel ca elevi, părinții ar achiziționa în funcție de propriul buget și toată lumea ar fi fericită.
 
Mai puțin firmele de casă, care nu ar mai avea comenzi pe bandă rulantă.
 
Citește și
„O uniformă elimină etalarea ultimei mode, a blugilor ultimul răcnet sau a bluzelor fancy”
La Senat s-a înregistrat un proiect pentru purtarea obligatorie a uniformei în școli.

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imaginea zilei Constanța Unitatea și devotamentul într-o singură imagine- polițist însoțit de fiica sa la parada de 1 Decembrie (FOTO)

01 Dec 2023 1381

Uniforma elevilor de la Școala 39 Nicolae Tonitza, analizată de judecători în 2024!

30 Oct 2023 756

IPJ Giurgiu Pentru unii a fi poliţist este un vis din copilărie

25 Oct 2023 388

Școala 39 Nicolae Tonitza, Constanța, în proces pe uniformă! Curtea de Apel stabilește definitiv unde se judecă dosarul (MINUTA)

03 Oct 2023 694

Unul dintre cei mai cunoscuți ofițeri din Poliția Constanța iese la pensie! „Sper că m-am ridicat la înălțimea așteptărilor“

02 Oct 2023 2472

Proces pe uniforma școlară, la Tribunalul Constanța. Judecătorii explică de ce nu au putut lua o decizie în procesul cu Școala 39 Nicolae Tonitza

26 Sep 2023 879

Ultima oră! Conflict de competență, la instanță, în procesul pentru uniforma de la Școala Gimnazială Nr. 39 Nicolae Tonitza Constanța (MINUTA)

19 Sep 2023 2784

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu introducerea uniformei obligatorii în școli? „Uniforma înseamnă disciplină și egalitate între copii“

17 Sep 2023 1398

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu introducerea uniformei școlare obligatorii?

10 Sep 2023 2563

Școala 39 Nicolae Tonitza Constanța – Alb sau lila la uniformă? Decizia se ia în instanță. Când se pronunță judecătorii

05 Sep 2023 5079

„Vă dezbrac de uniforma de polițiști“ „Comandant de navă“, condamnat definitiv la Constanța, pentru ultraj!

05 Aug 2023 16841

Uniforme de polițist, vândute de o societate din Constanța. Ce măsuri au luat oamenii legii (GALERIE FOTO)

04 Aug 2023 1225

Constanța „Să mă îngropați în uniformă militară!". Un militar s-a stins din viață

29 May 2023 19286

Școala Gimnazială Nr. 39 Nicolae Tonitza Constanța, proces pentru uniformă. Ce au făcut judecătorii

24 May 2023 1639

Uniforma Școlii Gimnaziale nr. 39 Constanța, analizată de judecători

22 May 2023 1408