Editorial Deja-vu pe piața asigurărilor din România! La un an de la cazul City Insurance, probleme cu asigurările Euroins. Cine are de suferit

  • Situația de la Euroins afectează milioane de români care, de bună credință, au încheiat o poliță cu această societate de asigurări. 
 
Vestea că Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să retragă autorizația de funcționare a Euroins România a căzut ca un trăznet asupra tuturor celor care au încheiat o poliță cu această societate de asigurări. Ca un deja-vu, șoferii se văd nevoiți să retrăiască povestea deanul trecut când City Insurance a fost în aceeași situație.
 
Milioane de șoferi au încheiateîn prezent  polițe RCA cu Euroins. Potrivit UNSAR, polițele de asigurare încheiate de clienți la Euroins România rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment. Astfel, șoferii care aveau polițe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asigurați până la data respectivă. De asemenea, aceștia au posibilitatea de a denunța în orice moment polița, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat.
 
Situația cu denunțatul ar putea părea un colac de salvare,  având în vedere că polițele nu sunt foarte ieftine și banii recuperați ar putea fi folosiți pentru achitarea unei noi polițe. Problema este că, odată denunțată polița, șoferul este nevoit să aștepte mult și bine pentru a-și recupera banii dați pe polița de asigurare.
 
Mai exact, experiența anului trecut, marcat de falimentul City Insurance, ne arată că banii de pe polițele denunțate se recuperează foarte-foarte greu. Majoritatea celor care au denunțat polițele încheiate în 2022 cu City Insurance așteaptă de un an de zile să își recupereze banii pe polițe.
 
În tot acest timp conducătorii auto s-au văzut nevoiți să caute soluții și să își facă noi polițe, pe propria cheltuială pentru a circula pe drumurile publice.
 
Cu siguranță, având în vedere numărul foarte mare de polițe încheiate cu Euroins, situația se va repeta, așa că cei care au dat sute de lei pe polițele încheiate cu această companie au de așteptat mult și bine să își recupereze banii.
 
În mediul online sunt mulți cei nemulțumiți de această situație și care speră să fie găsită o soluție care să fie în avantajul clientului cât mai repede. Trist este că printre păgubiți se află și persoane care au încheiate și polițe de asigurare medicală și care se văd acum nevoite să găsească o soluție.
 
Problema este că, după situația Euroins ceilalți operatori de pe piața asigurărilor obligatorii ar putea majora prețul acestor polițe, situație care ar afecta foarte mulți conducători auto care deja sunt nevoiți să scoată mulți bani din buzunare pentru a achita aceste polițe.

Reprezentanții UNSAR au prezentat și un punct de vedere pentru păgubiții unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o poliță RCA emisă de societatea Euroins România.
 
Potrivit UNSAR aceștia vor fi despăgubiți în baza poliței în limitele și termenele stabilite de legislația în vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguraților, respectiv de până la 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Anul școlar 2022-2023, marcat de schimbări, de la început până la final. Fără semestre, fără teze și o grevă de amploare

10 Jun 2023 454

Editorial Remember. Farul Constanța și sezonul de neuitat al campionilor

08 Jun 2023 926

Editorial Zecile de mii de turiști veniți pe litoral... dar unde?

05 Jun 2023 2377

Ajutorul nesolicitat se numește.. abuz!

03 Jun 2023 913

Nimeni la fileu! Reputația ei, imaginea lor!

29 May 2023 1303

Editorial Așa se nasc campionii!

22 May 2023 1088

Editorial Numărătoarea inversă până la venirea turiștilor pe litoral

20 May 2023 1308

Editorial Am uitat să mai fim copii?!

18 May 2023 1112

Andrei Novac își va lansa la Constanța cartea „Lumea ta/camea mea/oasele noastre”

15 May 2023 789

Editorial Cărți, caiete, stilouri și... arme

15 May 2023 783

Cine nu muncește, nu gresește?! Păi greșește dacă nu gândește!

13 May 2023 1171

Editorial (Ne)fericiții retrocedărilor!

11 May 2023 1015

Editorial Cazinoul din Constanța – „Reparăm o mare rușine și o nedreptate istorică“

08 May 2023 1167

„Toate greșelile care se pot face” Cătălin Pavel și-a prezentat cel mai recent roman la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO)

04 May 2023 704

Editorial Ștafeta a fost predată. Tomitanii Constanța, o poveste fără de sfârșit

04 May 2023 1562