Editorial Deja-vu pe piața asigurărilor din România! La un an de la cazul City Insurance, probleme cu asigurările Euroins. Cine are de suferit

  • Situația de la Euroins afectează milioane de români care, de bună credință, au încheiat o poliță cu această societate de asigurări. 
 
Vestea că Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să retragă autorizația de funcționare a Euroins România a căzut ca un trăznet asupra tuturor celor care au încheiat o poliță cu această societate de asigurări. Ca un deja-vu, șoferii se văd nevoiți să retrăiască povestea deanul trecut când City Insurance a fost în aceeași situație.
 
Milioane de șoferi au încheiateîn prezent  polițe RCA cu Euroins. Potrivit UNSAR, polițele de asigurare încheiate de clienți la Euroins România rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment. Astfel, șoferii care aveau polițe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asigurați până la data respectivă. De asemenea, aceștia au posibilitatea de a denunța în orice moment polița, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat.
 
Situația cu denunțatul ar putea părea un colac de salvare,  având în vedere că polițele nu sunt foarte ieftine și banii recuperați ar putea fi folosiți pentru achitarea unei noi polițe. Problema este că, odată denunțată polița, șoferul este nevoit să aștepte mult și bine pentru a-și recupera banii dați pe polița de asigurare.
 
Mai exact, experiența anului trecut, marcat de falimentul City Insurance, ne arată că banii de pe polițele denunțate se recuperează foarte-foarte greu. Majoritatea celor care au denunțat polițele încheiate în 2022 cu City Insurance așteaptă de un an de zile să își recupereze banii pe polițe.
 
În tot acest timp conducătorii auto s-au văzut nevoiți să caute soluții și să își facă noi polițe, pe propria cheltuială pentru a circula pe drumurile publice.
 
Cu siguranță, având în vedere numărul foarte mare de polițe încheiate cu Euroins, situația se va repeta, așa că cei care au dat sute de lei pe polițele încheiate cu această companie au de așteptat mult și bine să își recupereze banii.
 
În mediul online sunt mulți cei nemulțumiți de această situație și care speră să fie găsită o soluție care să fie în avantajul clientului cât mai repede. Trist este că printre păgubiți se află și persoane care au încheiate și polițe de asigurare medicală și care se văd acum nevoite să găsească o soluție.
 
Problema este că, după situația Euroins ceilalți operatori de pe piața asigurărilor obligatorii ar putea majora prețul acestor polițe, situație care ar afecta foarte mulți conducători auto care deja sunt nevoiți să scoată mulți bani din buzunare pentru a achita aceste polițe.

Reprezentanții UNSAR au prezentat și un punct de vedere pentru păgubiții unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o poliță RCA emisă de societatea Euroins România.
 
Potrivit UNSAR aceștia vor fi despăgubiți în baza poliței în limitele și termenele stabilite de legislația în vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguraților, respectiv de până la 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Dragi curieri, nu vă sfiiți, urcați la adresă! Am întins covorul roșu...

26 May 2024 887

Muzeul Național de Istorie a României participă la Ziua Porților Deschise la Brigada 30 Garda Mihai Viteazul

25 May 2024 464

Editorial Importanța votului tinerilor. Puterea unei generații în transformarea societății

24 May 2024 382

Editorial Noapte în muzeele din România

19 May 2024 503

Eveniment de Zilele Constanței La Muzeul de Artă Populară Constanța are loc lansarea volumului V din seria „Spiritualitate tătară”

16 May 2024 474

Editorial Simona Halep. Dragostea sa pentru tenis e prea mare pentru a fi înfrântă de ceva

15 May 2024 786

Editorial Este votul o datorie civică?

12 May 2024 623

Editorial Ce faci pe 9 iunie? Votul este cea mai importantă formă de participare politică!

10 May 2024 676

Editorial! Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, pe ultima sută de metri! Cum încearcă unii părinți să „fenteze“ regulamentul

08 May 2024 576

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 837

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 732

Editorial Explorând drumul independenței. Perspectiva asupra plecării studenților de acasă

24 Apr 2024 527

Editorial Limita extremă a geloziei. Când disperarea devine fatală

21 Apr 2024 599

Apariție editorială de excepție la Muzeul Național de Istorie a României

20 Apr 2024 542

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 866