Editorial Deja-vu pe piața asigurărilor din România! La un an de la cazul City Insurance, probleme cu asigurările Euroins. Cine are de suferit

  • Situația de la Euroins afectează milioane de români care, de bună credință, au încheiat o poliță cu această societate de asigurări. 
 
Vestea că Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să retragă autorizația de funcționare a Euroins România a căzut ca un trăznet asupra tuturor celor care au încheiat o poliță cu această societate de asigurări. Ca un deja-vu, șoferii se văd nevoiți să retrăiască povestea deanul trecut când City Insurance a fost în aceeași situație.
 
Milioane de șoferi au încheiateîn prezent  polițe RCA cu Euroins. Potrivit UNSAR, polițele de asigurare încheiate de clienți la Euroins România rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment. Astfel, șoferii care aveau polițe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asigurați până la data respectivă. De asemenea, aceștia au posibilitatea de a denunța în orice moment polița, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat.
 
Situația cu denunțatul ar putea părea un colac de salvare,  având în vedere că polițele nu sunt foarte ieftine și banii recuperați ar putea fi folosiți pentru achitarea unei noi polițe. Problema este că, odată denunțată polița, șoferul este nevoit să aștepte mult și bine pentru a-și recupera banii dați pe polița de asigurare.
 
Mai exact, experiența anului trecut, marcat de falimentul City Insurance, ne arată că banii de pe polițele denunțate se recuperează foarte-foarte greu. Majoritatea celor care au denunțat polițele încheiate în 2022 cu City Insurance așteaptă de un an de zile să își recupereze banii pe polițe.
 
În tot acest timp conducătorii auto s-au văzut nevoiți să caute soluții și să își facă noi polițe, pe propria cheltuială pentru a circula pe drumurile publice.
 
Cu siguranță, având în vedere numărul foarte mare de polițe încheiate cu Euroins, situația se va repeta, așa că cei care au dat sute de lei pe polițele încheiate cu această companie au de așteptat mult și bine să își recupereze banii.
 
În mediul online sunt mulți cei nemulțumiți de această situație și care speră să fie găsită o soluție care să fie în avantajul clientului cât mai repede. Trist este că printre păgubiți se află și persoane care au încheiate și polițe de asigurare medicală și care se văd acum nevoite să găsească o soluție.
 
Problema este că, după situația Euroins ceilalți operatori de pe piața asigurărilor obligatorii ar putea majora prețul acestor polițe, situație care ar afecta foarte mulți conducători auto care deja sunt nevoiți să scoată mulți bani din buzunare pentru a achita aceste polițe.

Reprezentanții UNSAR au prezentat și un punct de vedere pentru păgubiții unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o poliță RCA emisă de societatea Euroins România.
 
Potrivit UNSAR aceștia vor fi despăgubiți în baza poliței în limitele și termenele stabilite de legislația în vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguraților, respectiv de până la 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 292

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 674

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 379

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 712

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 545

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 788

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 424

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 674

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 873

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 606

Editorial Momentul cel mai frumos

13 Mar 2024 571

Editorial Pentru o minte bogată și o inimă deschisă. Importanța delectării în lectură

10 Mar 2024 621

Editorial Femeia, eterna poveste

08 Mar 2024 642

LIVE TEXT Constantin Cheramidoglu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 602

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 699