Editorial! Dilema zilei. Vor fi sau nu primiţi părinţi în şcoli şi grădiniţe în prima zi de şcoală?

 
  • Ministrul Educaţiei: „După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici“
  • Mesajul ministrului a venit după ce părinţii au fost deja anunţaţi că nu au voie să intre în şcoli
Mâine, 5 septembrie 2022, va suna clopoţelul în şcoli, iar elevii şi preşcolarii vor începe anul şcolar 2022-2023. După mai bine de două luni şi jumătate de vacanţă, elevii aşteaptă cu emoţii reîntâlnirea cu cadrele didactice şi colegii.
 
În ultimii doi ani, din cauza pandemiei părinţii în special au fost daţi la o parte din cam tot ce înseamnă viaţa de şcolar sau preşcolar a copiilor. Din păcate părinţii s-au văzut nevoiţi să se mulţumească doar cu câteva poze şi informaţii distribuite pe grupurile de părinţi pentru a afla totul despre viaţa de şcolar sau preşcolar a micuţilor.
 
Gardul unităţilor de învăţământ a fost de departe cel mai detestat de părinţii care s-au văzut puşi în situţia de a avea interzis accesul în şcoli şi grădiniţe. Cu siguranţă cel mai greu este pentru un preşcolar şi un părinte de preşcolar care, cel puţin în primele zile de colectivitate are probleme de acomodare. Faptul că părinţii au fost puşi în situaţia de a preda copilul educatoarelor sau îngrijitoarelor la poarta grădiniţei nu a fost privit cu ochi buni. Să îţi vezi copilul plecând în lacrimi de lângă tine la primele ore ale dimineţii şi să nu ai cum să îl consolezi, pentru unii dintre părinţi şi copii poate fi traumatizant.
 
Trist este că în ultimii doi ani s-a renunţat la multe din activităţile obişnuite, cum ar fi serbări sau şedinţe cu părinţii.
 
Anul acesta, cel puţin în prima zi de şcoală, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu promite o schimbare. Mai exact acesta a anunţat că părinţii vor putea avea voie să intre în şcoli şi grădiniţe pentru a fi alături de copiii lor.
 

„Luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
 
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.
 
Luni ne dorim să vedem fotografii din grădinițe, din curțile școlilor, mai ales din clasele unde cei mici iau primul contact cu viața de elev“ – se arată în mesajul ministrului Sorin Cîmpeanu.

 
Acest mesaj a venit după ce în majoritatea consiliilor profesorale s-a dispus interzicerea accesului părinţilor în şcoli, iar informaţia a fost transmisă deja de multe cadre didactice părinţilor.
 

Aşteptăm cu nerăbdare să vedem cum se va desfăşura prima zi de şcoală şi care reguli vor fi respectate. Cadrele didactice au pregătit deja clasele şi îşi aşteaptă elevii să revină în bănci.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 326

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 568

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 523

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 552

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 414

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 501

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 720

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 465

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 805

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 460

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 818

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 648

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 914

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 491

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 775