Editorial Doamna Dana repetă rolul „procesomanei“ la Teatrul de Stat Constanţa

Doamna Dana (Daniela Elena Dumitrescu), fostul director al Teatrului de Stat Constanţa, notată pentru întreaga activitate managerială cu 5,87, se află într-un moment de cotitură al carierei. Sfătuită, cel mai probabil de echipa de avocaţi şi de câţiva apropiaţi, directorul artistic al dramei constănţene, post obţinut printr-un artificiu, demn de studiat, a lăsat în plan secund rolurile care au consacrat-o şi continuă repetiţiile pentru noul personaj pe care îl întruchipează de ceva timp, „o doamnă între două vârste de profesie procesomană“.
 
Dumitrescu vrea să fie repusă pe funcţia de director şi contestă pentru a doua oară dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, prin care Erwin Şimsensohn a fost numit manager interimar până la organizarea concursului.

În luna aprilie, Tribunalul Constanţa s-a pronunţat în dosarul în care Dumitrescu solicita magistraţilor să constate nulitatea actului prin care îi încetaseră raporturile de muncă cu ordonatorul de credite, Consiliul Judeţean Constanţa. Astfel, ca urmare a deciziei instanţei, aceasta a redevenit pentru câteva zile director al teatrului, în condiţiile în care mandatul de manager îi expira oricum în luna mai. Acest lucru s-a întâmplat pe fondul unei neglijenţe de ordin administrativ a Consiliului Judeţean, magistraţii nefăcând altceva decât să o constate. Mai exact, directorul interimar trebuia numit prin dispoziţia preşedintelui CJC, şi nu prin hotărâre de CJC aprobată de aleşii judeţeni.
 
Ţuţuianu nu a mai repetat greşeala când a semnat dispoziţia prin care l-a repus pe funcţie pe regizorul Şimsensohn. Chiar dacă echipa teatrului s-a obişnuit deja cu hachiţele junei prime în materie de contencios-administrativ, nu trebuie pierdut din vedere faptul că ambiţiile fostei doamne Zgabercea pot perturba, chiar şi temporar, „sănătatea“ teatrului constănţean. Probabil că asta este şi scopul. La TSC urmează concursul pentru postul de manager, unde se poate înscrie oricine doreşte, dacă întruneşte criteriile cumulative pentru depunerea dosarului de management.
 
Pe cale de consecinţă, Dana, fii bărbată, mergi la concurs şi lasă luptele provinciale!
 

Citeşte şi:

S-a luptat în justiţie pentru funcţie Este oficial. Dana Dumitrescu, managerul TSC, umilită la evaluarea anuală. Nota obţinută a fost 5,87 (documente)

Managerul Teatrului Naţional de Stat Constanţa, Dana Dumitrescu, nu a trecut evaluarea activităţii pe 2018. A obţinut doar nota 5,87

Erwin Şimşensohn, numit din nou manager al Teatrului de Stat din Constanţa

Motivaţia magistraţilor. De ce a pierdut procesul cu şeful CJC managerul demis al Teatrului de Stat Constanța, Dana Dumitrescu

Scaun, dulce scaun! Actriţa Daniela Dumitrescu, din nou în instanţă cu preşedintele CJC

Managerul TSC, Dana Dumitrescu, a pierdut procesul cu preşedintele CJC. Poate face recurs!
 
Dana Dumitrescu a atacat în instanţă raportul de control. Pe ultima sută de metri, managerul a emis o notă internă care confirmă „haosul“ din instituţia de cultură! (document)


 
Cine va realiza evaluarea anuală a managerului demis al TSC, Dana Dumitrescu? (document)

Interviu live TSC nu se predă! Actorii cer respect, salarii şi sporuri ca în toate celelalte teatre. De la noul manager, transparenţă şi implicare, iar de la autorităţi, un templu de cultură pentru Constanţa! (video)

Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş Regizorul Erwin Şimşensohn, în cărţi pentru preluarea Teatrului de Stat Constanţa (documente)

Managerul contestă măsura în instanţă Horia Ţuţuianu o demite pe Dana Dumitrescu de la conducerea CJC cu mâna „majordomului“ său (documente + galerie foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, anunţ despre auditul efectuat la Teatrul de Stat Constanţa. Dana Dumitrescu a primit preaviz
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie definitivă în dosarul în care premierul Ciucă a fost amendat cu 20% din salariu, pe când era ministrul Apărării

12 Apr 2022 2617

Constanța culturală O piesă nouă, în locația cea nouă a Teatrului de Stat Constanța

07 Apr 2022 2539

Patru judecători noi pentru premierul Ciucă! Amendat cu 20% din salariu, pe când era ministrul Apărării!

06 Apr 2022 3188

O comisie formată din experți a reevaluat-o pe Dana Dumitrescu, de la Teatrul de Stat Constanța. A obținut nota 6.30 și contestă din nou rezultatul!

29 Sep 2021 2786

Actrița Dana Dumitrescu a pierdut apelul în dosarul în care fusese reîncadrată director artistic la Teatrul de Stat Constanța

02 Jun 2021 2501

Consiliul Județean Constanța obligat de Curtea de Apel să reia procedura de evaluare a Danei Dumitrescu. Pentru activitatea din 2018 a fost notată cu 5.87

11 May 2021 3115

“Spectacolul” continuă! Dublu recurs în dosarul actriței Dana Dumitrescu vs. Teatrul de Stat Constanța

29 Jan 2021 1689

​Tribunalul Constanța, decizie executorie Teatrul de Stat Constanța, obligat să o repună în funcția de director artistic pe actrița Dana Dumitrescu

20 Jan 2021 3591

Constănțeanca Diana Dumitrescu, despre copilărie "Copilul, va face și va vorbi, la școală sau la grădi, exact ce vede acasă"

17 Sep 2020 3799

Horia Țuțuianu pierde procesul cu fostul manager de la Teatrul de Stat Constanța. Cheltuieli de judecată și drepturi salariale plătite din banii noștri!

06 Jul 2020 3427

Astăzi ar fi fost ziua Zinei Dumitrescu. Câți ani ar fi împlinit „mama modei din România”? (video)

16 Jun 2020 3783

„Gaiţele”, cu replici savuroase şi bârfe suculente, pe scena Teatrului de Stat Constanţa

30 Jan 2020 4408

Ultima premieră națională, în triplă reprezentație „Lasă-mă să intru” și „Memoria apei”, invitațiile Teatrului de Stat

13 Dec 2019 2941

Actrița Dana Dumitrescu, „învinsă“ într-un dosar împotriva Consiliului Județean Constanța

04 Oct 2019 1991

O nouă organigramă la TSC. Se desfiinţează funcţia Danei Dumitrescu şi se creează un birou de organizare spectacole şi mai multe posturi de actor (document)

30 Sep 2019 2858