Editorial Doi părinţi minunaţi, Adina-Ionela şi Cosmin Paşcovici

Fostul fotbalist al FC Farul Cosmin Paşcovici şi soţia sa, Ionela-Adina, sunt nişte părinţi minunaţi, plini de iubire, de încredere şi de curaj. Necazul care i-a lovit în urmă cu opt ani, binecunoscut atât în România, cât şi în străinătate, în loc să-i doboare, i-a întărit şi le-a dat o putere nemaiîntâlnită, pe care i-au transmis-o şi fiului lor, Denis Mihai, acum în vârstă de zece ani. Diagnosticat cu cancer la creier, cu numai trei zile înainte de a împlini doi ani, acesta a sfidat cumplita boală, fiind privit de doctori ca un caz medical unic. Dragostea pe care i-o poartă părinţii săi este nemărginită. Trăiesc doar ca să-l vadă bine şi să-i facă viaţa cât mai uşoară. Sfidând riscurile, i-au adus în ajutor şi o surioară.

Ionela-Adina şi Cosmin Paşcovici au oferit lecţia dragostei părinteşti. Ei sunt părinţii ideali. De opt ani, îşi ocrotesc copilul ca nişte îngeri păzitori. S-au sacrificat pentru el. Şi au avut bucuria ca strădaniile lor, dublate de eforturile medicilor, dar şi de sprijinul Celui de Sus, care iubeşte mult această familie minunată, să-i acorde o şansă la viaţă lui Denis Mihai. Acesta este un fenomen. A suferit până acum 12 intervenţii chirurgicale, zece dintre ele (şase efectuate în România, patru în Franţa) fiind la cap (patru pe creier). Şi încă nu s-a terminat, copilul trebuie să mai suporte încă una, a 13-a. În urma operaţiilor şi a tratamentului specific, băieţelul are 80% din creier ars, însă, de unde, iniţial, i se dădeau puţine şanse de supravieţuire şi însănătoşire, el a trecut de bariera către viaţă şi a evoluat, uimind lumea medicală.
 
În preajma Crăciunului trecut, soţii Paşcovici au avut bucuria naşterii celui de-al doilea moştenitor al lor. O fetiţă, care va primi prenumele Emma Ioana. Dovadă de mare curaj din partea părinţilor, care, în ciuda problemelor cu care s-a confruntat Denis Mihai, au decis, totuşi, să mai aibă un copil. Micuţa s-a născut sănătoasă, cu 3,300 kg şi 51 de centimetri, însă mama a avut unele probleme când a adus-o pe lume. Ca şi în cazul fiului ei, a fost ocrotită însă de Dumnezeu, care, categoric, a luat în paza sa această familie. Situaţia lui Denis Mihai i-a făcut pe părinţii săi să se gândească la toate şi să privească şi spre viitor. Tatăl, Cosmin, este singur la părinţi şi ştie cât de important şi de necesar este sprijinul, apropiat, al unui frate ori al unei surori, pe lângă cel al părinţilor. Mai ales în cazul unei situaţii speciale precum a lui Denis Mihai. Pe lângă mamă şi tată, acesta va fi ajutat în viaţă şi de o soră. Ce mai poate fi de spus? Adina-Ionela şi Cosmin Paşcovici sunt doi părinţi minunaţi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.