Editorial Domnilor candidaţi la Primăria Constanţa, voi sunteţi extratereştri? Unde trăiţi?



A început campania electorală! Aşa că am început şi noi, constănţenii de rând, electoratul, masele, să existăm pentru oamenii politici locali. Ori nu tocmai?! Sunt domnii aspiranţi la fotoliul de primar al Constanţei nişte extratereştri deghizaţi ori efectiv îi doare în... cot, să spunem, de problemele noastre adevărate?!

Vă bateţi cu pumnul în piept. Mai bine vă daţi la ficat 

Teoretic vorbind, măcar în al 11-lea ceas (vorba vine), cel al campaniei electorale, problemele urbei, pe care domnii candidaţi se bat cu pumnul în piept că ar cârmui-o exemplar, ar trebui să se afle pe tapet. Măcar în platformele electorale ale candidaţilor, ştiţi voi, acele SF-uri utopice de genul „voi face, voi drege, urbea va prospera, voi aşeza Constanţa pe harta turismului internaţional“ etc., etc... Măcar în aceste programe electorale, spun, problemele noastre reale, ale constănţenilor, ar trebui amintite cel puţin, dacă nu chiar soluţionate (pe hârtie şi în promisiuni, că de fapte ştim de mult că nu poate fi vorba).

Nişte veritabili extratereştri

Ei bine, nu. Lucrurile nu se anunţă deloc aşa. Acum, stând şi analizând problema, realizez că avem două posibile explicaţii: ori domnii candidaţi nici măcar nu se mai obosesc să ne mintă frumos în campanie, considerând că nu merităm nici măcar bunul simţ al conştientizării (din partea dumnealor) a nevoilor noastre efective, ori domnii candidaţi sunt nişte veritabili extratereştri, care au atât de multă legătură cu oraşul nostru câtă avea şi celebrul E.T., din filmul cu acelaşi nume.

Da! Vrem locuri adecvate de joacă pentru copii

Cum de am ajuns la aceste concluzii? În primul rând, chiar dacă, în mod oficial, campania electorală a început abia în urmă cu ceva zile, doritorii funcţiei de primar al Constanţei şi-au făcut sau au încercat să îşi facă intenţiile cunoscute mult mai din timp, graţie platformelor de socializare virtuală. Cu toate acestea, tot ce am putut afla legat de indivizii care vor să ne conducă oraşul a fost cine sunt, ce vor ei de la acest oraş, cine îi sprijină, eventual câte „like-uri“ au la pagina oficială, bla-bla-bla şi aşa mai departe. Vreun cuvânt despre ce necesită constănţenii cu adevărat? Ioc! Doar apa-n piuă bătută cu „greaua moştenire“ (a administraţiei Mazăre) de care toţi vor sa ne scape.
 
Bun, m-am gândit că poate domnii candidaţi nu pot cuprinde cu mintea o asemenea vastitate de probleme câte are oraşul nostru, aşa că am făcut o sinteză a celor mai presante: Constanţa nu are parcuri, spaţii verzi, locuri adecvate de joacă pentru copii (iar aici, prin „adecvate“ înţeleg locuri care să nu fie în paragină ori insuficient dotate în raport cu cerinţele existente) ori locuri reale de relaxare şi petrecere a timpului liber (mallurile nu se pun, căci tot în interesul unuia sau altuia au fost ridicate).

 Plimbaţi un cărucior de bebeluşi. O să vă înjuraţi singuri de mamă

Mai departe, Constanţa nu are locuri de parcare suficiente pentru parcul auto existent, se ridică blocuri şi cartiere noi, însă de spaţiile pentru maşini toţi par să uite. În acest fel, conducătorii auto sunt obligaţi (adesea de motive obiective, alteori, pur şi simplu, de lene şi nesimţire) să parcheze pe trotuare, şi aşa ne luăm adio de la siguranţa pietonilor, obligaţi astfel să circule pe carosabil. Daca nu vă cer prea mult, luaţi-vă un cărucior de bebeluşi, domnilor candidaţi, şi încercaţi să îl plimbaţi prin centrul oraşului, de pildă (deşi situaţia e pretutindeni aceeaşi), fără să faceţi jaloane printre maşinile parcate pe trotuar şi fără să o luaţi de-a dreptul pe şosea. Vedeţi dacă reuşiţi, căci părinţii constănţeni care se chinuiesc aşa de ani buni încă nu au găsit o soluţie.

Pietonii şi maşinile, „ca fraţii“ 

Mai departe, Constanţa nu prea are asfalt, iar gropile cât craterele de pe Lună ne pândesc integritatea fizică la fiecare pas, iar asta se întâmplă în mai toate zonele oraşului, fie că vorbim de centru, fie că vorbim de orice alt loc. Iar asta ne afectează fie că suntem cu maşina, fie că suntem pe jos (am stabilit deja, mai sus, că, din motive obiective, pietonii folosesc tot partea carosabilă, întocmai ca maşinile).
 
Constanţa are spitale de care administraţia publică locală (judeţeană) pare că îşi cam bate joc într-un mare stil, aşa încât oamenii fug de ele.

Încetaţi să ne mai împuiaţi capul cu subiecte false!

Iată ceva la care merită să ne gândim un pic, nu, domnilor candidaţi? Mă opresc aici, cu toate că lista problemelor reale ale constănţenilor este cu mult, mult mai lungă. Aşadar, domnilor candidaţi, ori păşiţi dincolo de „extraterestrismul“ care, momentan, vă caracterizează şi vă aplecaţi spre problemele noastre adevărate, ori măcar încetaţi să ne mai împuiaţi capul cu falsele (şi comodele) dumneavoastră subiecte, care nu au nici în clin, nici în mâne cu ceea ce vrem noi în mod real (scuzaţi cacofonia, dar poate vă zgârie urechea şi aşa o ajunge şi mesajul meu la dumneavoastră, dincolo de zidul de... confort politicianist)!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobile scoase la vânzare de Primăria Cuza Vodă, județul Constanța. Iată unde sunt situate

19 Apr 2024 95

Imobiliare Constanța Complex Savoy SA, răspuns negativ de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 205

Raportul informării și consultării publicului Pro și contra edificării unei clinici medicale în municipiul Constanța, investiția Cardiozone Med! (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 261

Cumpărări directe Constanța Primăria Istria investește în lucrări de amenajare a platformei Școala Nuntași (DOCUMENT)

19 Apr 2024 217

Primăria Constanța „Ovidio Running” a ajuns la a treia ediție. Iată ce restricții de circulație vor fi

19 Apr 2024 293

Atenție, constănțeni! În perioada următoare se vor verifica toate cele 63 de sirene de alarmare publică din Constanța

19 Apr 2024 384

Primăria Constanța Întâlnire de lucru la Direcția Generală de Asistență Socială. Iată despre ce s-a discutat

19 Apr 2024 375

Cumpărări Directe Primăria Cuza Vodă, județul Constanța cumpără pachete pentru sărbători. Ce produse vor conține (DOCUMENT)

18 Apr 2024 584

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 423

Raris SRL furnizează și anul acesta foișoarele de salvamar pentru plaja din Constanța și stațiunea Mamaia (DOCUMENT)

18 Apr 2024 344

Firma, obligată de Municipalitate să elaboreze un PUZ Karelly Wash SRL vrea să construiască două blocuri în municipiul Constanța

18 Apr 2024 524

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează lucrări de reabilitare enegetică pentru două blocuri din zona Badea Cârţan

18 Apr 2024 335

Primăria Constanța Bucuria, în dar pentru seniorii din Căminul pentru Persoane Vârstnice (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 381

Imobiliare Constanța Cine vrea să ridice un imobil de două etaje pe strada Baba Novac?

18 Apr 2024 426

Imobiliare Constanța Mation SRL a obținut un certificat de urbanism de la municipalitate

18 Apr 2024 329