Editorial Dorințe la răscrucea dintre ani. Cu ce am rămas după anul 2021?



 
  • Întrebarea corectă. Ce vreau să schimb în noul an sau cum m-a schimbat anul 2021.

 
În fiecare an, înainte de revelion, obișnuiam să mă gândesc la tot ceea ce vreau să schimb în viața mea în noul an și la modalități de a mă autodepăși.
 
 



Cred că mulți dintre noi au aceste rezoluții.
 



 

E acel moment în care simțim că o luăm cumva de la zero, că e timpul potrivit pentru a face schimbări pozitive în viața noastră.
 
 



Întrebarea este câte dintre aceste dorințe le-am avut și anul trecut și pe câte dintre ele le-am îndeplinit? Sunt ele cu adevărat importante dacă le amânăm de la an la an? Ce contează cu adevărat?




 
Anul acesta mi-am dat seama că ar fi cazul să privesc puțin la anul ce a trecut, să fac un bilanț. În momentul în care am luat această decizie am înțeles că cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat nici măcar nu le visam. Sunt acele lucruri care ne iau prin surprindere și nu pot fi puse pe un to do list.
 
 




Am făcut lucruri de care credeam că nu sunt capabilă, au apărut în viața mea proiecte la care nici nu visam, am avut momente de rătăcire, am pierdut și am câștigat.





 
Am văzut că oamenii care contează mi-au rămas alături în cele mai dificile momente și m-am bucurat împreună cu ei de zilele bune și evenimentele care merită sărbătorite.
 
 




În locul unei liste interminabile de  lucruri pe care vreau să le bifez, anul acesta mi-am propus o schimbare de strategie.




Având experiența anilor trecuți, timpul este uneori insuficient pentru a pune în practică tot ceea ce ne propunem la început de an. Sau mai bine zis, uneori avem așteptări nerealiste de la noi înșine.
 
 



În 2021 am lăsat garda jos și mi-am permis să șterg câteva lucruri din listă pentru a face loc pentru acele momente care nu țin de disciplină, ci de emoție.
 
 


Am decis ca în 2022 să pun în continuare  pe primul loc persoana iubită, familia, ieșirile cu prietenii, clipele de relaxare.
 
 
 
Suntem într-o goană după ascensiune sau pur și simplu într-o luptă continuă pe care o numim  autodepășire.  Să fiu mai în formă, să citesc mai mult, să câștig mai mulți bani, să mai învăț ceva nou. Nu spun că este un lucru rău.
 
 

 
Am primit o oportunitate extrordinară de care m-am bucurat și am fost recunocătoare. Mi-am dat seama apoi că viața personală ar fi afectată dacă aș continua pe acel drum. Cred că mulți dintre noi suntem puși în fața unor astfel de decizii , sub diferite forme.




Am învățat însă că a renunța la niște lucruri care nu sunt esențiale nu este o înfrângere.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 436

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 332

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 426

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 595

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 550

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 566

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 422

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 515

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 729

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 476

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 816

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 469

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 829

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 670

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 929