Editorial! Epopeea reabilitării unei grădinițe din Constanța! De la speranțe la nervi întinși la maximum

 
 
De aproape de patru  ani de zile au fost demarcate lucrările de reabilitare a unei grădinițe din Tomis Nord Constanța. Deși inițial lucrările erau programate să fie finalizate în luna iunie a anului trecut, nici până în prezent acestea nu au fost finalizate.
 
Mai mult, apar pe parcurs diverse probleme care trebuie rezolvate înainte de a se decide că se pot întoarce copiii în clase. Astfel, chiar dacă Primăria Constanța a anunțat printr-un comunicat de presă că „lucrările au ajuns la faza de dotare a sălilor de curs, a bucătăriei și a cabinetului medical cu mobilier nou și echipamentele tehnice necesare aducerii spațiilor la standardele din proiect“ – nu se știe când se va relua activitatea grădiniței.
 
Mai exact s-a observat că la Grădinița Amicii au fost aduse obiecte de mobilier și aparatură care nu sunt potrivite pentru copiii între 3 și 6 ani. Este vorba despre frigidere uriașe, mașini de spălat pahare, gondole de ținut mâncarea pentru micul dejun, friteuze sau cuptoare cu microunde. 
 
De asemenea, chiuvetele instalate în bucătăria unității de învățământ nu sunt potrivite, nefiind destul de încăpătoare pentru a putea să fie spălate oalele folosite la prepararea hranei pentru preșcolari.
 
Încă nu se știe când vor putea reveni micuții în sălile de grupă, având în vedere multiplele probleme ce apar de la zi la zi.
 
În tot acest timp, copiii au fost relocați la alte instituții de învățământ din oraș unde au fost găsite spații libere. Multe dintre grupe își desfășoară activitatea la o grădiniță din Poarta 6, la o distanță considerabilă de domiciliul copiilor. Chiar dacă Primăria a pus la dispoziție un autobuz pentru transportul preșcolarilor, mulți dintre părinți au renunțat să își mai aducă micuții la grădiniță până la revenirea în clădirea din Tomis Nord.
 
Primăria Constanța anunță în comunicatul trimis presei la data de 2 februarie 2023 faptul că la grădinița Amicii conducerea a cerut menținerea unor piese vechi de mobilier în bucătăria unității, iar din aceasta cauză, alte piese de mobilier au fost relocate în alte spații.
 

„Arhitectul, prin dispozițiile dirigintelui de șantier, a modificat proiectul de arhitectură pentru a menține piesele de mobilier de bucătărie vechi și a integra aparatura Horeca nou achiziționata în spațiile existente.


Cu privire la aparatura Horeca achiziționată în cadrul proiectului, conducerea grădiniței nu a avut obiecțiuni în faza de proiectare la care a participat. Menționăm că proiectul a fost demarat în anul 2019 și are valoarea de 6.057.289,73 lei, finanțare de la Uniunea Europeană prin programul POR“ – au mai transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

 
Rămâne de văzut dacă în acest an școlar micuții se vor putea bucura de noile dotări, de locul de joacă și de grădinița aflată în apropierea casei. Cu siguranță toți s-au săturat de drumul până în Poarta 6 sau în Coiciu, acolo unde sunt nevoiți să își desfășoare activitatea.
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Explorând drumul independenței. Perspectiva asupra plecării studenților de acasă

24 Apr 2024 180

Editorial Limita extremă a geloziei. Când disperarea devine fatală

21 Apr 2024 410

Apariție editorială de excepție la Muzeul Național de Istorie a României

20 Apr 2024 429

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 664

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 379

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 514

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 629

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 570

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 580

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 438

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 531

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 744

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 499

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 843

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 490