Editorial Exercițiu de imaginație. Viața ideală. Care este cea mai mare dorință a ta?


 
  • Suntem suma tuturor conversațiilor pe care le-am purtat, a cărților pe care le-am citit, a oamenilor pe care îi iubim, a visurilor și idealurilor noastre.

Obiceiurile noastre zilnice ne definesc. Acțiunile de azi sunt o treaptă către mâine. Adăugăm cărămidă cu cărămidă, pentru a clădi acel om la care visăm să fim.

Scriitorul american Brian Tracy a adresat o întrebare importantă: Care este singurul vis semnificativ pe care ai îndrăzni să ți-l făurești dacă ai ști că nu-l poți rata?

Ia o foaie de hârtie și scrie ca titlu „viața ideală”. Creează-ți o listă cu tot ceea ce ai vrea să fii, să faci sau să ai dacă nu ai avea niciun fel de limitări. Lasă-ți liberă imaginația în timp ce scrii.

„Există o lege în psihologie potrivit căreia dacă îți poți forma în minte o imagine a ceea ce dorești să devii și o menții acolo un timp suficient de lung, vei ajunge curând așa cum ai gândit”-William James.

Cea mai groaznică credință auto-limitativă este sentimentul de „nu sunt suficient de bun”.

Mulți oameni care au ajuns bogați și cunoscuți au avut această problemă, însă nu s-au lăsat doborâți.

Faimosul prezentator TV, Steve Harvey, a mărturisit că în copilărie era bâlbâit. Atunci când a fost întrebat la școală ce vrea să devină când va fi mare, el a spus în fața întregii clase că își dorește să apară la televizor. Profesoara a râs de el și l-a umilit, spunându-i că e imposibil să ajungă acolo, având în vedere că nici măcar nu poate să vorbească. Harvey a povestit în cadrul unui interviu că după ce a devenit faimos, i-a trimis în fiecare an câte un televizor acelei profesoare, ca să fie sigur că îl poate vedea pe micul ecran.

O dorință sau o speranță care nu are un obiectiv bine definit va rămâne doar o fantezie.

Primul pas este să hotărăști exact ceea ce vrei. Deși la prima vedere poate părea ceva simplu, este de fapt cel mai important pas. Oamenii care își setează țeluri clare au mai multe șanse de reușită și pot realiza aproape orice.


Al doilea pas este stabilirea unui plan de bătaie pentru a ajunge acolo. Trebuie să fim conștienți de munca și sacrificiile pe care va trebui să le facem pentru a ne îndeplini obiectivele. Scrie un plan detaliat cu toate lucrurile pe care va trebui să le faci pentru a ajunge acolo unde îți dorești.

Imaginează-ți că ai în fața ta două scări. Una are doar câteva trepte mari, iar cealaltă are zeci de trepte mici. Pe care o vei alege? Majoritatea vor fi tentați inițial să o aleagă pe cea cu trepte mai puține. Dacă ne uităm mai bine, vom realiza că acele zeci de trepte sunt foarte ușor de urcat, pentru că reprezintă pași mici către scopul final.

Obiective mici, zilnice, care ne duc acolo unde vrem să ajungem. Dacă setăm obiective foarte mari fără a avea un plan, ne vom simți copleșiți deoarece acel scop poate părea imposibil de atins. Astfel, vor exista mai multe șanse să renunțăm.

Dacă îți setezi un obiectiv și nu treci la acțiune pentru a-l îndeplini, acesta va rămâne doar un vis.

Imaginează-ți gustul dulce al victoriei!

„Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. Întrucât cunoaşterea este limitată, în timp ce imaginaţia îmbrăţişează întreaga lume, stimulează progresul, dând naştere evoluţiei.”-Albert Einstein.



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 513

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 506

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 526

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 406

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 492

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 715

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 457

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 801

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 455

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 812

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 639

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 902

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 487

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 766

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 1000