Editorial

Editorial Făgădău, ignorat de „superprimăriţa“ Marcela! Când vor fi schimbaţi directorii lui Mazăre?

Pe vremea lui Mazăre i se spunea „tanti Marcela”, în zilele noastre, şefa Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa se crede „superprimăriţă”! Marcela Frigioiu şi pixul ei taie, de la sine putere, bugetele instituţiilor din subordinea Primăriei Constanţa. Nu avem idee dacă Marcela ia deciziile pe tarlaua de la Costineşti (n.r. aia din declaraţia de avere) într-o zi însorită de weekend, dar situaţia asta ar trebui să-i ridice serioase semne de întrebare actualului primar. Dacă mai avem primar, dacă nu, s-o lase pe Marcela să se joace cu pixu’, până se vor prăbuşi de tot clădirile RAEDPP din zona peninsulară.
 
3,5 milioane de lei au fost rase de „superprimăriţă” din bugetul de venituri şi cheltuieli al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa, pe motiv că este prea mult şi nejustificat. Hotărârea avea şi referat, şi notă de fundamentare, cu semnătura primarului în funcţie, şi totuşi… nu a fost suficient.
 
Madam de la Direcţia Financiară nu a înţeles şi nici nu a întrebat dacă în referatul propus spre aprobare erau prinse şi lucrări de proiectare şi de execuţie pentru faţadele şi interioarele a 16 imobile din zona peninsulară, o pată neagră a zonei. Sunt foarte curioasă dacă „superprimăriţa” ar înnopta măcar o dată acolo, poate aşa ar înţelege necesitatea. Unde mai punem că unele clădiri sunt de patrimoniu şi au nevoie să fie grabnic recondiţionate, fără să se intervină în arhitectură, culoare sau tâmplărie. 

După reabilitare, RAEDPP intenţiona să închirieze aceste clădiri ca spaţii comerciale, pentru a creşte veniturile regiei şi pentru amortizarea investiţiilor aferente reabilitării/renovării. În plus, o parte din banii proveniţi din aceste închirieri ar trebui reinvestiţi în reabilitarea şcolilor din municipiu, care se vor reîntoarce sub umbrela RAEDPP.
 
Cu un buget aprobat, ca niciodată, aproape de mijlocul anului, orice lună de aşteptare în plus devine vitală. Numai Marcela se face că plouă şi promite că o va rezolva la rectificare! N-ar fi mai simplu s-o rezolvi acum, înainte de aprobarea bugetului, să recunoşti că îţi place să te joci cu pixul şi gata?
 
Consilierii locali municipali din comisia juridică vor mai face o încercare cu Marcela, săptămâna viitoare. Dacă aş fi în locul lor, pe lângă un amendament absolut necesar în bugetul RAEDPP, i-aş mai transmite amical că „merge şi aşa” este un post vacant în Madagascarul lui Mazăre, după care „tanti” tânjeşte de ceva timp.
 
 

 

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Criză fără precedent în bugetul municipiului Constanţa pentru 2019! Cheltuielile cu salariile au crescut cu 40%. S-au tăiat banii regiilor. Primăria îşi propune să vândă cât mai multe terenuri

17 Apr 2019 2456

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 ianuarie 2018

31 Jan 2018 973

Prin Societatea de Științe Istorice din România, filiala Constanța Au fost acordate Premiile „Virgil Coman“ și „Gheorghe Dumitrașcu“ (galerie foto)

27 Jan 2018 2144

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa au învins în deplasare CNAV Bucureşti

09 May 2017 2510

LIVE TEXT. Făgădău, „Altă întrebare?” Constanţa. Dezbatere publică privind bugetul pentru 2017. Cine are alocaţi cei mai mulţi bani (galerie foto+video)

24 Mar 2017 2243

Confort Urban SRL Constanţa va avea un Consiliu de Administraţie provizoriu (document)

30 Jan 2017 3586

Ultimul termen în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa… pe anul 2016 (rechizitoriu)

07 Dec 2016 2398

Cucoară, specialist DNA, şi Frigioiu, fost şef al Finanţelor din Primăria Constanţa, audiaţi în Dosarul Retrocedărilor

25 Nov 2016 4481

Nemirschi, Frigioiu şi Nejloveanu ar putea fi audiaţi azi într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre (rechizitoriu)

04 Nov 2016 2533

Tribunalul Constanţa, decizie importantă pentru procurorii DNA Constanţa, Radu Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (rechizitoriu)

18 Oct 2016 5750

UPDATE 1. Şedinţa de judecată a fost amanâtă Radu Mazăre, la Tribunalul Constanţa (rechizitoriu) (galerie foto)

14 Oct 2016 2226

Nicolae Nemirschi, Mariana Frigioiu şi Niculae Nejloveanu ar putea fi audiaţi mâine la Tribunalul Constanţa, în dosarul lui Mazăre

13 Oct 2016 2323

Urban-constanta Cutremur în Portul Constanța

09 Mar 2016 4149

Lucian Băluţ şi-a dat demisia! Se destramă Consiliul de Administraţie al CN APMC

27 Jan 2016 3677

Marcela Frigioiu, omul de încredere al lui Mazăre, în continuare în conducerea Portului Constanţa

19 Jun 2015 1928