Editorial Făgădău îşi joacă mandatul în funcţie de cum va aplica hotărârea magistraţilor din Dosarul Retrocedărilor!

Cele 12 dispoziţii desfiinţate prin hotărârea nr. 32/2019 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în Dosarul Retrocedărilor sunt deja publice, iar constănţenii au aşteptat un punct de vedere din partea primarului Constanţei, Decebal Făgădău, în legătură cu intenţiile administraţiei privind identificarea şi recuperarea terenurilor.
 
Foarte sigur pe el, Decebal Făgădău a anunţat că va analiza atent cele 12 dispoziţii, iar procesul va fi unul transparent. Primarul mai spune că a solicitat identificarea terenurilor şi a cerut Camerei Notarilor o situaţie a pământurilor „retrocedate ilegal”.
 
„Hotărârea va naşte situaţii complicate, punerea ei în aplicare trebuie făcută de specialişti, am completat echipa din aparatul de specialitate“, a declarat Decebal Făgădău. Acest cartof fierbinte vine într-un moment destul de delicat pentru primarul Constanţei, urbe ai căror locuitori sunt deja împărţiţi în două tabere din cauza nerealizărilor mandatului Făgădău.
 
Punerea în aplicare a hotărârii definitive din Dosarul Retrocedărilor l-ar putea relansa pe edilul-şef în contextul alegerilor locale de anul viitor. După cum se ştie, municipiul Constanţa nu s-a constituit ca parte civilă în Dosarul Retrocedărilor ilegale, puteau fi evitate procese îndelungate şi costisitoare în condiţiile în care recuperarea proprietăţilor nu va fi posibilă de bună voie. Şi nu va fi.
 
Decebal Făgădău nu mai poate amâna şi trebuie să facă de urgenţă toate demersurile legale pentru recuperarea terenurilor. După identificarea tuturor posesorilor terenurilor, aceştia ar trebui notificaţi de primărie/stat pentru a încheia procese-verbale de predare-primire. În cazul în care vor refuza, Primăria va trebui să promoveze în instanţă dosare de revendicare, folosindu-se de hotărârea ÎCCJ, aşa cum susţin de altfel toţi juriştii care au apucat să se pronunţe în spaţiul public, după ce ÎCCJ şi-a spus cuvântul în Dosarul Retrocedărilor.
 
Dacă nu va respecta acesta protocoale, actualul primar îşi poate lua la revedere de la încă un mandat, încă de pe acum.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

21 Apr 2024 1227

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 3683

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 843

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 642

Teren în Piața Ovidiu Judecătorii din București explică de ce UAT Constanța prin primar Vergil Chițac a pierdut procesul deschis de Banca Națională a României (MOTIVARE+DOCUMENT)

07 Apr 2024 3647

Urmările Dosarului Retrocedărilor Mii de metri pătrați în Mamaia, disputați de Primăria Constanța și Habitat și Ambient SA! S-a stabilit data verdictului

06 Apr 2024 669

Primarul din Constanța, obligat să emită un nou certificat de urbanism pentru un teren de 8.000 de metri pătrați, din Mamaia. Fără mențiuni despre Dosarul Retrocedărilor! (MINUTA)

27 Mar 2024 722

Dosarul Retrocedărilor, recuperarea prejudiciilor! Primăria Constanța, demers de 4,5 milioane de dolari la Curtea Supremă

24 Mar 2024 768

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)

13 Mar 2024 860

Dosarul Retrocedărilor Teren din Mamaia, zona Ceainăria Japoneză, pe masa Tribunalului Constanța! Când se pronunță instanța

12 Mar 2024 605

Teren din Dosarul Retrocedărilor Curtea de Apel explică de ce Apele Române nu pot revendica 500 mp din cartierul Faleză Nord! (MOTIVARE)

29 Feb 2024 1018

Administrația Chițac vrea să recupereze 4,38 de milioane de dolari din Dosarul Retrocedărilor! Curtea de Apel s-a retras pentru deliberări

26 Feb 2024 535

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1430

Dosarul Retrocedărilor Beneficiar de top al retrocedărilor din Constanța, proces contra municipalității! S-a fixat primul termen

23 Feb 2024 963

Holland Development Group SA nu va fi radiată din Registrul Comerțului, au decis judecătorii! Tribunalul Constanța a închis procedura de insolvență (MINUTA)

19 Feb 2024 1254