Editorial

Editorial Faleza din Cumpăna, miserupismul ACN şi firma de partid

O porţiune de circa de 30 de metri din strada Dunării, tronsonul cuprins între strada Prelungirea Canalului şi strada Ştefan Cel Mare, din comuna Cumpăna, situată pe malul Canalului Dunăre - Marea Neagră, s-a surpat acum două săptămâni.
Primarul din Cumpăna a bătut pe la uşi „închise”, în încercarea de a trage un semnal de alarmă. De situaţia acestui mal se ştia de vreo doi ani.
 
Ce-a făcut în acest timp Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa, care ar trebui să se ocupe de consolidarea falezei, e greu de spus. Aaaa, a semnat în 2016, un contract în valoarea de 12.990.000 lei cu ABC Val, cu o firmă de casă, care câştigă pe bandă rulantă contracte cu statul şi care ar fi trebuit să pună în siguranţă malul Canalului Dunăre - Marea Neagră. Lucrarea atribuită de Administraţia Canalelor Navigabile nu a început, pentru că ar fi probleme cu pânza freatică şi se pare că ar fi nişte fisuri. Urmează o procedură de scanare a malului pentru identificarea acumulărilor de apă, forarea unor canale de drenaj pentru a elibera apele acumulate, apoi o evaluare şi într-un final, dacă va mai rămâne ceva din strada Dunării de la Cumpăna vor începe şi lucrările de consolidare a malului.
 
Oamenii care locuiesc pe strada Dunării sunt disperaţi. De spaima cumpănenilor a aflat într-un final şi prefectul judeţului Constanţa, care, ce să vezi, a dispus formarea unei comisii tehnice de evaluare a falezei din Cumpăna care să facă constatarea, în teren, a situaţiei reale şi a potenţialelor consecinţe. Bla-bla-uri ieftine.
 
Până una-alta, tot Primăria Cumpăna a luat măsuri de prevenire a accidentelor, prin blocarea drumului de exploatare la cota terenului natural, restricţionarea accesului în zonă, evacuarea pământului în alt perimetru. Până la rezolvarea situaţiei, locuitorilor din Cumpăna nu le-a mai rămas decât să se roage la Dumnezeu!
 
Citeşte şi:
 
Atribuit de CNACN SA Constanţa ABC VAL va finaliza lucrările de consolidare a malurilor din sectorul Cumpăna – Agigea (document)

 
 
  
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Frontiera Tomis Constanţa, medalie de argint la Campionatul Naţional de oină pe plajă (galerie foto)

21 Jul 2019 529

Frontiera Tomis Constanţa a cucerit Cupa României la oină. Competiţia s-a desfăşurat la Cumpăna (galerie foto)

21 Jul 2019 778

Întrecere găzduită de Cumpăna Frontiera Tomis Constanţa, în semifinalele Cupei României la oină (galerie foto)

20 Jul 2019 775

Primăria Cumpăna face apel către locuitorii comunei - „Ansamblul locurilor de joacă a fost dezmembrat prin slăbirea șuruburilor, ceea ce a pus în pericol viața copiilor“ (galerie foto)

20 Jul 2019 483

Cu cine vor juca echipele din județul Constanța în faza întâi națională a Cupei României

19 Jul 2019 769

A doua etapă din cadrul programului primăriei Cumpăna „Tabere de vară pentru elevii cu rezultate deosebite în anul școlar 2018 – 2019”

19 Jul 2019 294

Gabriela - Daniela Coţa, oficial guvernamental, va fi prezentă la finala Cupei României la oină, de la Cumpăna (galerie foto)

19 Jul 2019 491

Cumpăna, gazda conferinţei “Creştem România BIO”

19 Jul 2019 408

Circa patru kilometri de drumuri din comuna Cumpăna, reabilitate (document)

18 Jul 2019 521

Locuitorii din Cumpăna, judeţul Constanţa, vor avea acces direct la Autostrada A4 (document)

18 Jul 2019 8876

Finala mare, în nocturnă Cupa României la oină se dispută la Cumpăna, în judeţul Constanţa

16 Jul 2019 516

Conducători auto fără acest drept pe străzile din judeţul Constanţa. Unul dintre ei a făcut accident

16 Jul 2019 491

Cod portocaliu, astăzi, în judeţul Constanţa!

15 Jul 2019 569

Creșă nouă, grădiniță, trotuare reabilitate Continuă lucrările din cadrul proiectelor demarate de Primăria Cumpăna

15 Jul 2019 609

CN ACN a atribuit contractul pentru reabilitarea taluzului afectat de alunecări de teren în Cumpăna (document)

13 Jul 2019 793