Editorial Faliment politic în PNL Constanţa



După localele din 2000, PNL n-a reuşit să obţină decât un post de viceprimar la Constanţa, pentru că în alegeri n-a luat decât vreo 10.000 de voturi, adică 8%, prin candidatura lui Mihăiţă Vişoianu, în 2004, Puiu Hașotti n-a reuşit să intre în turul al doilea al alegerilor, scorul său apropiindu-se de 15% iar în 2008, Victor Manea şi elefantul său au luat puţin peste 11% dintre voturile constănţenilor.
 
În 2012, Crin Antonescu le-a ordonat şi ei au încuviinţat să nu nominalizeze candidat şi să-l susţină în cadrul USL pe candidatul Uniunii, Radu Mazăre. Acestea au fost primele etape ale falimentului liberal de la Constanţa, care, astăzi, se apropie de ultimul vals. Astăzi, liberalii sunt nevoiţi să declare o intenţie de vot de 12,6% pentru cel mai bine clasat posibil candidat al lor, aşa cum reiese din cel mai recent sondaj de opinie efectuat la comanda PNL.
 
Practic, liberalii n-au avut niciodată Constanţa la picioare şi au supravieţuit pe scena politică fie prin negocieri, fie datorită electoratului disciplinat, acelui bazin care le-a asigurat la fiecare scrutin electoral prezenţa în Consiliul Local şi Judeţean.
Dacă până la demisia şi dispariţia din viaţa publică a fostului primar, Radu Mazăre, liderii liberali au găsit cu fiecare ocazie explicaţii şi scuze mai mult sau mai puţin pertinente legate de lipsa unui candidat redutabil pentru acesta, pentru 2016, nu mai aveau nicio scuză!
 
Pentru prima dată, puteau visa cu ochii larg deschişi la Primărie dacă măcar în ultimii trei ani ar fi crescut un candidat în interiorul sediului de pe strada Traian. Nu ştim dacă ar fi câştigat, însă anul viitor, pe vremea asta, am fi putut consemna măcar un scor care să depăşească acel procent de 25% promis de liberali în toate înfruntările electorale. Când colo, ce să vezi? Deşi dosit bine la sertar, sondajul liberal demonstrează clar că la Constanța nu s-a schimbat nimic în opțiunea electoratului post epocii Mazăre. Cu un Decebal Făgădău cu 55% intenţie de vot, PNL nu mai poate spera decât la… Consiliul Judeţean, la retragerea lui Făgădău, la un nou desant al DNA la Primărie, la „un cutremur devastator care să răpună doar votanţii de stânga, adică 80.000 de constănţeni“, sau la o intervenţie divină, care, în această clipă, chiar nu-mi imaginez prin ce s-ar putea traduce - poate un candidat scos din joben abia prin primăvara anului viitor, care să dea toate calculele peste cap!
 
Toate variantele de mai sus reprezintă doar scenarii fără acoperire în realitate şi, iac-aşa, PNL Constanţa se poate aşeza fără să greşească la masă cu PNŢCD, nu pentru a se pregăti pentru alegeri, ci pentru parastase şi comemorări.
 
Constanţa are nevoie de un nou proiect, de o versiune pentru secolul XXI, pe care liberalii de astăzi nu reuşesc nici măcar s-o schiţeze. În schimb, reuşesc de minune să-şi verse cenuşă în cap, să-şi vulnerabilizeze şi mai abitir oamenii care au rămas în partid, pentru ca, la final, să pozeze în victime ale războiului. Or războiul, doamna Tuşa şi domnilor Dragomir, Haşotti, Manea, Lupu, Cupşa, Chiru, Măndilă, Tararache, Boroianu, Bourceanu, Roman etc., se duce pe câmpul de luptă, în tranşee, şi nu în birouri, în posturi călduţe şi bine remunerate sau pe scaunele confortabile din Parlament!
 
Alina Gorghiu a dat clar semnalul neputinţei liberale de la Constanţa prin anunţarea de la sine putere a unui potenţial candidat la Primărie, din afara partidului, consemnând la o oră de maximă audienţă, de la pupitrul unei televiziuni centrale, falimentul liberal de pe litoral!

 
Şi totuşi, aici, pe plan local, pare să nu-şi asume nimeni eşecul, liberalii pregătindu-se cu mic, cu mare, ca în fiecare an, să îngraşe porcul, să ofere diplome de excelenţă (cui şi pentru ce?) şi să-l întâmpine ca nişte copii pe Moş Crăciun!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Ofiter

18 Dec, 2015 12:20

Amiralul este un om onorabil care si-a dovedit capacitatea intelectuala de-a lungul a 30 de ani de cariera. In ultimii cinci ani si-a dovedit si capacitatea de manager de cand conduce Academia Navala. Este singura institutie de inavatamant de marina cu grad ridicat de incredere. Avem nevoie de astfel de oameni in politica care sa antreneze odata cu ei si alti intelectuali care au confirmat in domeniul lor de activitate inainte sa intre in politica. Aproape toti politicienii existenti au ajuns cineva dupa ce au intrat in politica profitand de influenta, informatii din interior, acces la fonduri. Sunt 15 ani de cand acest oras e condus de aceeasi oameni. Ajunge.

Dan Ioan

14 Dec, 2015 00:15

Sunt liberal din 1990. PNL nu se va reforma cat timp va rămâne captiv lui Hasotti, Dragomir și Chiru. Asta e realitatea! Aripa fostului PNL are pumnul pus în gură de primii doi, susținuți de Alina Gorghiu, iar aripa fostului PDL este condusă de Chiru, susținut de Blaga. Toți oamenii de valoare din acel CJEx, care nu sunt de acord cu ei, sunt marginalizați, dar n-au putere să-i schimbe, atâta timp cât au girul conducerii centrale. Dragomir s-a înconjurat de nulități, marginalizand vechii liberali, cărora le-a pus pumnul în gura, promovandu-si finii, cumetrii, partenerii de afaceri; Chiru a pus-o marioneta pe Tușa în speranța că-și va rezolva problema penală și va reveni la conducere. Lui Hasotti ii convine, deoarece va fi susținut la un nou mandat de senator, iar ceilalți sunt redusi la tacere. Asta este PNL Constanța. Acum s-au înțeles cu Stroe și Făgădau s-a le dea un contracandidat ușor de bătut - Chirac - un tip militare și fără anvergura, care executa niște ordine, tăind orice posibilitate unor candidați mai valoroși sa intre în cursa. Tararache, Roman, Boroianu sunt doar marionete. Iar Chiru spera în minunea ca pe ultima suta va ajunge el candidat. Dacă Blaga și cu Gorghiu nu decapitata caracatia, deși nu cred ca vor rămâne și ei mult în fruntea PNL, atunci aveți dreptate: PNL Constanța e îngropat.

Articole asemanatoare

Organizația de tineret a PSD Murfatlar a trecut în corpore la filiala PNL din localitate

28 Mar 2024 450

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 891

UPDATE Demisie în bloc la PSD Valu lui Traian! Întreaga organizație s-a alăturat Partidului Național Liberal. Ce spune Mirela Matichescu

27 Mar 2024 1366

Liderii coaliţiei au stabilit primul loc pe lista comună de la alegerile europarlamentare și candidaturile comune la Sectoarele 1, 2 şi 5 ale capitalei

25 Mar 2024 570

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 591

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea, o nouă rundă de lansare a candidaturilor la funcția de primar!

22 Mar 2024 1382

BPN al PNL a validat candidatura președintelui PNL Iași, Alexandru Muraru, la alegerile europarlamentare

21 Mar 2024 491

Vergil Chițac și Florin Mitroi, validați în ședința BPN al PNL

21 Mar 2024 740

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 737

BPN al PNL a validat candidații pe lista comună cu PSD la europarlamentare. Consiliul Național, convocat pe 24 martie

21 Mar 2024 526

Comuna Fântânele, din județul Constanța, a rămas fără Consiliu Local Mai mulți aleși locali au demisionat, iar ultimii patru au fost radiați din PNL. Cu toții și-au pierdut mandatele!

21 Mar 2024 1030

Ramona Chiriac vrea să se retragă din fruntea listei PSD-PNL la alegerile europarlamentare (PRESA)

21 Mar 2024 440

Candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu - „Împreună vom învinge un oraş bolnav şi-l vom face sănătos“

20 Mar 2024 382

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 728

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 680