Editorial Farul Constanța merită să devină campioana României!

 
 
  • Ar fi și păcat ca întrecerea să aibă o altă campioană, având în vedere parcursul extraordinar al „marinarilor“ din această stagiune, una în care echipa de pe litoral a dovedit o constanță de invidiat.
 
Aflată pe locul întâi în turneul  play-off al Superligii după prima etapă, Farul Constanța este despărțită de nouă meciuri de o mare performanță, titlul de campioană a României, pe care, după ce a arătat până acum în campionat, merită pe deplin să-l cucerească.
 
Ar fi și păcat ca întrecerea să aibă o altă campioană, având în vedere parcursul extraordinar al „marinarilor“ din această stagiune, una în care echipa de pe litoral a dovedit o constanță de invidiat. Farul a încheiat pe locul întâi sezonul regular, fiind pe primul loc în 24 dintre cele 30 de etape și necoborând în nicio rundă mai jos de locul trei! În prima parte a Superligii, echipa de pe litoral a totalizat 64 de puncte (cu unul mai mult decât CFR Cluj, campioana ultimelor cinci sezoane), înregistrând în 30 de meciuri 19 victorii, șapte egaluri și patru eșecuri, golaveraj 54-28. Farul a avut cele mai puține înfrângeri, la numărul de victorii a fost pe locul doi, după CFR (care a câștigat 20 de partide), iar la golaveraj a fost la egalitate cu echipa din Gruia (54-28), cele două formații având cel mai bun atac și a treia apărare din campionat.
 
Nefiind cotată cu prima șansă la câștigarea campionatului, având în vedere firma și istoria candidatelor tradiționale la titlu, dar și bugetele lor, Farul a reușit să-și alcătuiască un lot valoros, în care strălucesc multe piese, atât jucători experimentați, cât și tineri de mare calitate. În plus, „marinarii“ se bucură de un sprijin important din partea fanilor, atât acasă, cât și deplasare. Farul are cea mai mică medie de vârstă din Superligă, 22,8 ani, dar cele mai mari rezultate. „Locomotiva“ Denis Alibec, golgeterul „marinarilor“ și unul dintre „tunarii“ campionatului, e într-o formă excelentă, din toate punctele de vedere, și trage echipa după el. Puștii Andrei Borza și Adrian Mazilu sunt revelațiile campionatului, apărarea are meci de meci tot mai puține fisuri, în poartă lui Marian Aioani e tot mai greu să-i dai gol, iar mijlocul și atacul merg și ele foarte bine. Echipa e omogenă, de la meci la meci intervin puține schimbări, ceea ce nu a făcut decât să crească valoarea jocului Farului. Când și copiii ajung să spună pe de rost, pe nerăsuflate, un prim „11“, asta înseamnă că acea echipă are identitate. 
 
Spectacol și muncă, asta au arătat fotbaliștii lui Hagi. Apreciați pentru jocul lor, „marinarii“ nu au ezitat să și coboare la munca de jos, pentru a apăra și securiza victoriile, atunci când a fost cazul. Totodată - se cuvine să subliniez și acest lucru - răspunsul de pe banca tehnică la cele petrecute pe teren a fost promt de fiecare dată. Cu câteva excepții, Farul s-a impus conform așteptărilor, având și unele prestații de mare atractivitate. Așa a apărut, printre altele, victoria cu FC Botoșani cu 8-0, cel mai clar succes al Farului în prima ligă. Nu în ultimul rând, trebuie remarcat un alt atu pe care îl are Farul în fața rivalelor sale: tinerii jucători. Pe parcursul campionatului, au debutat fotbaliști cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, iar unii dintre ei au devenit titulari de bază, cu evoluții și reușite apreciate de toată lumea. 
 
Pe de altă parte, pe cât de mult s-au împiedicat și s-au chinuit adversarele la titlu în unele partide, pe atât „marinarii“ au avut un parcurs de regularitate, care se menține, iată, și în play-off, unde, în etapa inaugurală, Farul a câștigat, iar celelalte două meciuri s-au încheiat la egalitate. În sezonul regular, Farul a realizat cele mai multe puncte, 22, în duelurile directe cu actualele adversare din play-off. Sigur, acum e practic un alt campionat, dar Farul se arată la fel de bună. Și atunci, de ce să nu repete evoluțiile și rezultatele din sezonul regular? Primul pas dintre cei zece a fost făcut cu dreptul, iar eu am mare încredere că, la final, Farul, o echipă care emană prin toți porii talent, forță și siguranță, va deveni campioană.    
 
Citește și:
 
Farul Constanța are un mare plus față de adversarele din play-off! Ce spune Hagi despre obiectivul „marinarilor“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 879

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 545

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 375

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2737

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1581

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 626

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1319

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 774

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 902

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 772

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1475

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1137

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 962

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 681

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 987