Editorial Farul, reţetă de succes



„Clubul Sportiv Farul Constanţa s-a menţinut şi în acest an în elita sportului românesc”. Vă sună cunoscut? Aţi auzit această propoziţie şi anul trecut, şi acum doi ani şi acum „x” ani? Este o propoziţie emblematică pentru clubul constănţean, care se repetă stagiune de stagiune şi care reflectă fidel forţa clubului-simbol al Constanţei. După ce reţetă se prepară însă performanţa la Farul, de primeşte  atâtea medalii la concursurile interne şi internaţionale?

Statistic, gruparea condusă de Ilie Floroiu a obţinut în acest an 246 de medalii la Campionatele Naţionale (69 de aur, 82 de argint, 95 de bronz) şi 43 la competiţiile internaţionale oficiale (15 la Campionate Mondiale, 3 la Cupa Mondială, 17 la Campionate Europene şi 8 la Campionate Balcanice). O „recoltă” care a îndeplinit obiectivele fixate pe 2014 pentru cele 14 secţii componente (atletism, box, canotaj, culturism şi fitness, gimnastică - artistică şi aerobică, haltere, înot, kaiac-canoe, karate, lupte, navomodelism, sambo, scrimă şi tenis de masă). Rezultatele sportivilor reflectă, firesc, munca acestora şi a antrenorilor lor, dar şi efortul managerial al conducerii, toate acestea, adunate la un loc, făcând din CS Farul un club reprezentativ pentru Constanţa şi pentru România, în care ingrediente ca valoare, seriozitate şi profesionalism duc, în final, la asemenea bilanţuri strălucitoare.
Ilie Floroiu a făcut din Farul un club de top, care, în ciuda crizei financiare interne care a afectat serios şi sportul, reuşeşte, an de an, să dea dovadă de stabilitate, problemele băneşti o ocolesc (şi 2014 a fost încheiat fără datorii), iar brandul „Farul” este în continuare unul căutat. 470 de sportivi legitimaţi, 251 clasificaţi, 4 maeştri emeriţi ai sportului şi 18 maeştri ai sportului, 68 de sportivi la loturi în 2014 (în cele olimpice - 5, în loturile de seniori - 26, în loturile de tineret - 5, în loturile de juniori - 24, iar la centrele olimpice - 8) dau imaginea unui club mare, dezvoltat şi atractiv, cu numeroase vedete.

Gruparea constănţeană este un exemplu de club sportiv public, de cum se face performanţă sub tutela Ministerului Tineretului şi Sportului. Un exemplu de gestionarea a banului, a resurselor şi de întreţinere a bazei materiale. Un exemplu de consecvenţă. Un club croit după chipul şi asemănarea lui Floroiu, al cărui succes fabulos de pe lista de atletism s-a continuat, în chip deosebit, şi în administraţia sportivă. Sediul grupării din strada Decebal, sălile de antrenament de acolo şi modul în care este amenajată curtea clubului vorbesc şi ele despre spiritul gospodăresc şi exigenţa care domnesc la CS Farul. În asemenea condiţii, performanţa nu are cum să acolească clubul, face de atâţia ani casă bună cu ea.     



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.