Editorial Fenomenul „Parchez ca un bou“. Când dreptatea din trafic se face pe internet

Câţi dintre noi nu au visat în copilărie să devină poliţişti, să prindă infractori şi să-i amendeze pe cei care încalcă legea! Cu siguranţă numărul este unul destul de mare, dar cu atât mai puţini sunt cei care au reuşit să-şi împlinească acest vis. Cu toate acestea, printre cei care au ales să urmeze alt drum în viaţă decât să îmbrace haina de poliţist sunt mulţi care se transformă în justiţiari de ocazie şi, înarmaţi cu un smartphone conectat la internet, profită de orice încălcare a legii în trafic şi îi sancţionează pe cei prinşi pe picior greşit.
 
În ajutorul justiţiarilor de ocazie vine şi celebra reţea de socializare cu la fel de celebrul grup care sancţionează greşelile conducătorilor prea grăbiţi să acorde maximă atenţie parcării. Fotografiile care taxează greşelile ajung cu uşurinţă pe internet şi nu sunt puţini cei care găsesc de cuviinţă să-i certe sau, de ce nu, să-i jignească pe cei prinşi pe picior greşit.
Interesant ar fi de ştiut câţi dintre cei care aleg să îşi dea cu părerea referitor la parcările mai puţin reuşite ale participanţilor la trafic au fost la rândul lor „victime“ ale grupului de pe Facebook.
 
La o simplă analiză a spaţiilor preferate de cei care ajung la colţul de ruşine, observăm că, în cea mai mare parte, acestea sunt locurile special destinate persoanelor cu handicap amplasate în parcările marilor magazine. Este de înţeles de ce acestea sunt cele mai râvnite, având în vedere că sunt amplasate strategic chiar la intrare în mall şi cei care aleg să îşi lase maşinile acolo nu mai străbat întreaga parcare pentru a ajunge la autoturism cu coşul încărcat de cumpărături.
 
Iniţiative de sancţionare a acestor şoferi au existat şi din partea poliţiştilor, în special a celor locali, dar, după schimbările legislative, s-a mai redus din avânt şi astfel a ajuns să se aglomereze internetul de conducători auto surprinşi pe picior greşit.
 
Rămâne de văzut dacă va mai dura mult până când şoferii vor învăţa unde au voie şi unde nu au voie să îşi lase maşinile, astfel încât să nu îngreuneze circulaţia şi nici pe ceilalţi participanţi la trafic.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.