Editorial Generația unui alt sacrificiu - baluri de absolvire anulate. Ce complicat final!


„Nu se poate să nu avem sfârșit de an frumos, nu accept așa ceva. De când am intrat la liceu îmi imaginam ce frumos o să fie în clasa a 12-a, la sfârșit, când ne strigați la catalog pentru ultima oară și facem tot felul de lucruri împreună. Mie îmi vine să plâng când mă gândesc că noi suntem cei mai ghinioniști oameni. Preferam să înghețe anul! Știu că nimănui nu-i convine așa ceva... Mie personal mi-ar fi plăcut mult să înghețe anul și să avem parte de o clasa a 12-a frumoasă, împreună! Este îngrozitor, nu vreau așa ceva...NU E CORECT! Încă sper să-l înghețe Mi-este așa de dor de toți și de dumneavoastră și de ceilalți profesori!”.

Acest emoționant mesaj a fost transmis, după cum v-ați dat seama, de o elevă constănțeană de clasa a XII-a unei profesoare pe care o respectă atât de mult încât și-ar fi de dorit să fie declarat înghețat anul școlar decât să piardă una dintre cele mai dragi amintiri din adolescență.

Este poate una dintre cele mai puternice „ancore” din trecutul fiecărui tânăr, este momentul în care își poate cunoaște colegii și chiar și profesorii într-o ambianță cu totul specială. Să-ți vezi cel mai dur profesor dansând alături de tine? Cum ai putea să uiți că l-ai judecat atâția ani ca pe un cerber, dar uite că latura lui umană va dăinui peste nota 3 din teză, pentru că te-a prins copiind (mulțumesc prof. Valentin Frecuș pentru această incredibilă amintire 😊)
Pe vremea aceasta, anul trecut, făceam parte dintr-un comitet pe liceu (fiica mea clasa a VIII-a) care se preocupa de cele mai mici detalii ale unui sfârșit de ciclu gimnazial memorabil. Semnat contracte cu salonul, cu fotograful, dat prima tranșă la ambii, anunțat părinți, adunat elevi pentru albumele de final, apoi căutat rochie, pantofi, programat hair-stilist, make-up artist... La vremea respectivă simțeam că nu se mai termină... Dar finalul a fost atât de frumos, iar amintirea atât de dragă, încât s-au „șters” toate.
Probabil că unii dintre părinții elevilor de-a VIII-a sau de-a XII-a se vor fi considerat norocoși să scape de o cheltuială deloc neglijabilă, dar mărturisesc că, totuși, evenimentul merita tot efortul. Acum, că s-a întâmplat așa, nu este nimeni vinovat, cu excepția acelui chinez ☹
E greu de crezut că vor putea să-și mai ia revanșa, oricâte promisiuni și-ar face, că se vor întâlni într-un viitor mai eliberat de constrângeri, pentru că în acest moment este imposibil de prevăzut...
Vă doresc, totuși, să nu-l lăsați pradă uitării și să-l provocați voi atunci când veți simți că sunteți pregătiți și, bineînțeles, vă permit și... măștile date jos!

Citește și:

Editorial Hocus-pocus, coronavirus „digitized scholarum”! Vezi Legea educației, art. 70 (2011)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Limita extremă a geloziei. Când disperarea devine fatală

21 Apr 2024 388

Apariție editorială de excepție la Muzeul Național de Istorie a României

20 Apr 2024 417

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 646

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 372

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 488

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 621

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 564

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 577

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 433

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 528

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 738

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 488

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 834

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 485

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 843