Editorial Gică Hagi şi decizia sa care a salvat SSC Farul

Având mari probleme cu stadionul pe care să susţină meciurile de acasă din Liga a 2-a, arena constănţeană din strada Primăverii, „Farul“ (sau „Gheorghe Hagi“, cum preferaţi), nefiind omologată pentru eşalonul secund, SSC Farul, echipa de fotbal înfiinţată acum doi ani de suporteri farişti, a fost salvată de Gică Hagi.

Cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, lansat în fotbal de FC Farul, „Regele“ a răspuns pozitiv cererii fanilor care susţin SSC Farul, punând la dispoziţie pentru meciul de debut în campionat, gratuit, stadionul central din complexul Academiei Hagi, de la Ovidiu, cel pe care joacă FC Viitorul meciurile oficiale! Graţie lui Gică Hagi, SSC Farul a driblat atunci o situaţie extrem de periculoasă, întrucât, după ce stadionul „Farul“ a picat inspecţia de omologare, dacă nu era anunţată în timp scurt după aceea o arenă omologată, echipa constănţeană era în pericol să fie exclusă din campionat!

Fanii i-au mulţumit lui Gică Hagi şi au subliniat importanţa gestului său, dar au fost şi destule voci din afară care nu au ratat momentul pentru a-i înţepa pe suporteri, reamintindu-le de momentele tensionate ale relaţiei cu Gică Hagi, ceva de genul „deşi unii dintre voi l-aţi contestat, el a fost un domn şi v-a ajutat cu stadionul“, „lovit peste faţă, a întors şi celălalt obraz“ sau „Gică Hagi a oferit o lecţie“.

Trebuie menţionat însă că, în ultimii ani, lucrurile au evoluat spre bine, îndreptându-se spre normalitate. Promovată în Liga 1, FC Viitorul a jucat un timp pe stadionul „Farul“, într-o perioadă în care FC Farul era cel care avea dreptul de folosinţă gratuită a arenei. Apoi, după înfiinţarea SSC Farul, Gică Hagi a ajutat echipa în Liga a 3-a, oferindu-i mai mulţi juniori, dintre care doi, Gurău şi Iani, au fost titulari. Aceasta după ce, pe când SSC Farul era în Liga a 4-a, Hagi şi doi reprezentanţi ai clubului suporterilor au discutat faţă în faţă, pentru a da uitării trecutul, iar ambele părţi au vorbit în termini pozitivi despre această întâlnire, „Regele“ fiind şi invitat să dea startul simbolic la un meci al SSC Farul.

Gestul lui Gică Hagi, de a-i permite SSC Farul să joace la Ovidiu meciul cu ACS Poli Timişoara, este unul nobil, de remarcat, „Regele“ dovedind că nu a uitat de unde a plecat. Este un gest al normalităţii, al firescului şi al logicului, după cum a spus şi Hagi. Unul care îi face cinste „Regelui“. Iar această situație m-a dus cu gândul la un alt episod în care Hagi a arătat că are o inimă mare. Cel în care i-a oferit cadouri din partea sa și a FC Viitorul unui puști din Medgidia, mare fan al echipei, cu ocazia zilei de naștere a copilului, cel care, plin de candoare, îl invitase pe „Rege” la acest eveniment.   


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1654

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3221

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 871

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1414

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1736

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2114

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2375

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6171

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2271

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2951

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2685

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11205

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2179

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1793

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2156