Editorial

Editorial Gică Hagi şi decizia sa care a salvat SSC Farul

Având mari probleme cu stadionul pe care să susţină meciurile de acasă din Liga a 2-a, arena constănţeană din strada Primăverii, „Farul“ (sau „Gheorghe Hagi“, cum preferaţi), nefiind omologată pentru eşalonul secund, SSC Farul, echipa de fotbal înfiinţată acum doi ani de suporteri farişti, a fost salvată de Gică Hagi.

Cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, lansat în fotbal de FC Farul, „Regele“ a răspuns pozitiv cererii fanilor care susţin SSC Farul, punând la dispoziţie pentru meciul de debut în campionat, gratuit, stadionul central din complexul Academiei Hagi, de la Ovidiu, cel pe care joacă FC Viitorul meciurile oficiale! Graţie lui Gică Hagi, SSC Farul a driblat atunci o situaţie extrem de periculoasă, întrucât, după ce stadionul „Farul“ a picat inspecţia de omologare, dacă nu era anunţată în timp scurt după aceea o arenă omologată, echipa constănţeană era în pericol să fie exclusă din campionat!

Fanii i-au mulţumit lui Gică Hagi şi au subliniat importanţa gestului său, dar au fost şi destule voci din afară care nu au ratat momentul pentru a-i înţepa pe suporteri, reamintindu-le de momentele tensionate ale relaţiei cu Gică Hagi, ceva de genul „deşi unii dintre voi l-aţi contestat, el a fost un domn şi v-a ajutat cu stadionul“, „lovit peste faţă, a întors şi celălalt obraz“ sau „Gică Hagi a oferit o lecţie“.

Trebuie menţionat însă că, în ultimii ani, lucrurile au evoluat spre bine, îndreptându-se spre normalitate. Promovată în Liga 1, FC Viitorul a jucat un timp pe stadionul „Farul“, într-o perioadă în care FC Farul era cel care avea dreptul de folosinţă gratuită a arenei. Apoi, după înfiinţarea SSC Farul, Gică Hagi a ajutat echipa în Liga a 3-a, oferindu-i mai mulţi juniori, dintre care doi, Gurău şi Iani, au fost titulari. Aceasta după ce, pe când SSC Farul era în Liga a 4-a, Hagi şi doi reprezentanţi ai clubului suporterilor au discutat faţă în faţă, pentru a da uitării trecutul, iar ambele părţi au vorbit în termini pozitivi despre această întâlnire, „Regele“ fiind şi invitat să dea startul simbolic la un meci al SSC Farul.

Gestul lui Gică Hagi, de a-i permite SSC Farul să joace la Ovidiu meciul cu ACS Poli Timişoara, este unul nobil, de remarcat, „Regele“ dovedind că nu a uitat de unde a plecat. Este un gest al normalităţii, al firescului şi al logicului, după cum a spus şi Hagi. Unul care îi face cinste „Regelui“. Iar această situație m-a dus cu gândul la un alt episod în care Hagi a arătat că are o inimă mare. Cel în care i-a oferit cadouri din partea sa și a FC Viitorul unui puști din Medgidia, mare fan al echipei, cu ocazia zilei de naștere a copilului, cel care, plin de candoare, îl invitase pe „Rege” la acest eveniment.   


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Personalităţi ale sportului românesc, printre participanţii de la conferinţa organizată de MTS la Mamaia (galerie foto)

13 Jun 2019 846

Mijlocaşul Gabi Iancu revine la FC Viitorul. Informaţii şi despre Ianis Hagi şi Bradley de Nooijer

13 Jun 2019 1001

Reportaj al UEFA la Academia Hagi „De la început, proiectul meu a fost să investesc în tineri“

12 Jun 2019 2686

Academia Hagi a învins Real Madrid! Gică Popescu - „Echipele noastre sunt competitive şi pe plan internaţional“ (galerie foto)

10 Jun 2019 1378

O zi din viaţa lui Ianis Hagi. Detalii neştiute despre căpitanul FC Viitorul „Iubesc mingea de fotbal. Cu ea am crescut de mic“

08 Jun 2019 1297

Gică Popescu, preşedinte la FC Viitorul Gică Hagi - „Ce să fac, să dau antrenorul afară?“. Ce a răspuns „Baciul“

03 Jun 2019 1131

Gică Popescu, prezentat oficial ca președinte la FC Viitorul „Sperăm ca împreună să ducem acest club la o altă dimensiune“

01 Jun 2019 1876

Gică Popescu, noul președinte al FC Viitorul

31 May 2019 631

Zece ani extraordinari. Rezultate unice FC Viitorul a adus la Constanţa şi Cupa României! Triumful fotbalului frumos şi ofensiv (galerie foto)

27 May 2019 1033

FC Viitorul Brazilianul Eric a plâns după câștigarea Cupei României. Ce a spus Hagi. Vine și Gică Popescu la echipa de pe litoral?

26 May 2019 1203

Imagini de la eveniment Victorie mare! FC Viitorul a câștigat Cupa României, învingând Astra Giurgiu după prelungiri! (galerie foto + video)

25 May 2019 1375

Finala Cupei României. Declarații Gică și Ianis Hagi „Am pus mâna pe trofeu! Mâine vrem să îl aducem acasă!“ (galerie foto)

24 May 2019 764

Copiii i-au vânat pe fotbaliștii de la FC Viitorul pentru poze și autografe. Antrenament deschis la baza Academiei Hagi (galerie foto)

24 May 2019 486

Simona Halep, la Roland Garros în tricoul FC Viitorul, cu numele lui Hagi pe spate

22 May 2019 886

„E rândul tău să dai mai departe“ Kira, fiica lui Gică Hagi, se pregăteşte să predea cursuri de actorie pentru copii

21 May 2019 998