Editorial

Editorial Gică Hagi şi decizia sa care a salvat SSC Farul

Având mari probleme cu stadionul pe care să susţină meciurile de acasă din Liga a 2-a, arena constănţeană din strada Primăverii, „Farul“ (sau „Gheorghe Hagi“, cum preferaţi), nefiind omologată pentru eşalonul secund, SSC Farul, echipa de fotbal înfiinţată acum doi ani de suporteri farişti, a fost salvată de Gică Hagi.

Cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, lansat în fotbal de FC Farul, „Regele“ a răspuns pozitiv cererii fanilor care susţin SSC Farul, punând la dispoziţie pentru meciul de debut în campionat, gratuit, stadionul central din complexul Academiei Hagi, de la Ovidiu, cel pe care joacă FC Viitorul meciurile oficiale! Graţie lui Gică Hagi, SSC Farul a driblat atunci o situaţie extrem de periculoasă, întrucât, după ce stadionul „Farul“ a picat inspecţia de omologare, dacă nu era anunţată în timp scurt după aceea o arenă omologată, echipa constănţeană era în pericol să fie exclusă din campionat!

Fanii i-au mulţumit lui Gică Hagi şi au subliniat importanţa gestului său, dar au fost şi destule voci din afară care nu au ratat momentul pentru a-i înţepa pe suporteri, reamintindu-le de momentele tensionate ale relaţiei cu Gică Hagi, ceva de genul „deşi unii dintre voi l-aţi contestat, el a fost un domn şi v-a ajutat cu stadionul“, „lovit peste faţă, a întors şi celălalt obraz“ sau „Gică Hagi a oferit o lecţie“.

Trebuie menţionat însă că, în ultimii ani, lucrurile au evoluat spre bine, îndreptându-se spre normalitate. Promovată în Liga 1, FC Viitorul a jucat un timp pe stadionul „Farul“, într-o perioadă în care FC Farul era cel care avea dreptul de folosinţă gratuită a arenei. Apoi, după înfiinţarea SSC Farul, Gică Hagi a ajutat echipa în Liga a 3-a, oferindu-i mai mulţi juniori, dintre care doi, Gurău şi Iani, au fost titulari. Aceasta după ce, pe când SSC Farul era în Liga a 4-a, Hagi şi doi reprezentanţi ai clubului suporterilor au discutat faţă în faţă, pentru a da uitării trecutul, iar ambele părţi au vorbit în termini pozitivi despre această întâlnire, „Regele“ fiind şi invitat să dea startul simbolic la un meci al SSC Farul.

Gestul lui Gică Hagi, de a-i permite SSC Farul să joace la Ovidiu meciul cu ACS Poli Timişoara, este unul nobil, de remarcat, „Regele“ dovedind că nu a uitat de unde a plecat. Este un gest al normalităţii, al firescului şi al logicului, după cum a spus şi Hagi. Unul care îi face cinste „Regelui“. Iar această situație m-a dus cu gândul la un alt episod în care Hagi a arătat că are o inimă mare. Cel în care i-a oferit cadouri din partea sa și a FC Viitorul unui puști din Medgidia, mare fan al echipei, cu ocazia zilei de naștere a copilului, cel care, plin de candoare, îl invitase pe „Rege” la acest eveniment.   


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesajul lui Gică Hagi pentru Simona Halep, după semifinala cu Elina Svitolina

16 Feb 2019 438

Emoții pentru play-off! FC Viitorul a pierdut meciul de la Ovidiu cu Poli Iași, în care au fost arătate două cartonașe roșii

15 Feb 2019 603

FC Viitorul - Poli Iaşi, azi, la Ovidiu Gică Hagi - „Suntem concentraţi la momentul nostru, care nu e aşa de dulce“ (galerie foto)

15 Feb 2019 761

Lupta pentru play-off. FC Viitorul joacă mâine la Ovidiu cu Poli Iaşi Gică Hagi - „Vrem să facem un meci bun şi să învingem“

14 Feb 2019 460

FC Viitorul, eşec cu Astra. Gică Hagi pune mai multe întrebări „Anumite lucruri mă sperie. Dar asta e, mergem înainte“ (galerie foto)

11 Feb 2019 815

Tricou personalizat din partea clubului olandez Ajax Amsterdam pentru Gică Hagi

08 Feb 2019 582

Cum a marcat Gică Hagi ziua sa de naștere „Cadou a fost când m-am născut“ (galerie foto + video)

08 Feb 2019 609

Gică Hagi - „Nu e un meci decisiv“ FC Viitorul joacă mâine cu Astra Giurgiu. Echipa de pe litoral are mai multe absenţe

07 Feb 2019 506

Competiţie de fotbal la Tulcea, de ziua de naştere a lui Gică Hagi. Zece echipe s-au întrecut în cinstea „Regelui“ (galerie foto)

06 Feb 2019 733

Managerul tehnic al FC Viitorul, Gheorghe Hagi sărbătorit de către jucătorii echipei constănțene și conducerea tehnică (galerie foto-video)

05 Feb 2019 665

Gheorghe Hagi împlinește 54 de ani

05 Feb 2019 188

Titular integralist cu U Craiova. L-a impresionat pe Gică Hagi „Şi-a aşteptat ziua şi a profitat. E un câştig pentru echipă“ (galerie foto)

05 Feb 2019 788

„Fotbalul e viaţa mea“ E ziua de naştere a lui Gică Hagi. Care e cel mai frumos cadou pentru „Rege“

05 Feb 2019 1126

Fotbalist de la trupa lui Hagi, achiziţionat de un club dintr-o ligă de top a Europei „Sper să plec de la FC Viitorul cu un trofeu câştigat“

04 Feb 2019 755

Penalty ratat la Ovidiu, în partida FC Viitorul - U Craiova. Selecționerul Cosmin Contra a fost la meci (galerie foto)

03 Feb 2019 732