Editorial Impresii după primele săptămâni din noul an şcolar! De la grădiniţa la peste 10 km de casă la cursuri în containere

 
  • Unele unităţi şcolare din municipiul Constanţa sunt încă în reabilitare şi nu se ştie când vor fi finalizate lucrările.
  • Câteva grupe de la o grădiniţă din Tomis Nord, aflată în reabilitare, au fost relocate la o grădiniţă aflată în Poarta 6
 
Au trecut deja două săptămâni de la primul clopoţel din anul şcolar 2022-2023. Emoţiile şcolarilor şi ale preşcolarilor au mai trecut şi viaţa de şcolar sau preşcolar a intrat în ritmul obişnuit. Cu trezit de dimineaţă, mic dejun pe fugă, deoarece somnul este mult mai dulce după răsăritul soarelui, cu nervi în traficul extrem de aglomerat, totul a intrat în ritm.
 
Dacă unii micuţi au norocul să intre acum în şcoli reabilitate şi aranjate, alţii mai au de aşteptat. Unele unităţi şcolare din municipiul Constanţa sunt încă în reabilitare şi nu se ştie când vor fi finalizate lucrările care, în unele cazuri se desfăşoară de mai bine de un an şi jumătate.
 
De suferit au micuţii care, în unele cazuri nu pot ţine pasul cu deciziile luate de cei în măsură să găsească soluţii. Aici putem aminti decizia de a reloca câteva grupe de la o grădiniţă din Tomis Nord, aflată în reabilitare la o grădiniţă aflată în Poarta 6. Este cumplit pentru un copil de 3 ani să suporte traficul infernal de la orele dimineţii şi să ajungă în sala de grupă la mai bine de 45 de minute de la plecarea de acasă. Iar pentru un părinte, două drumuri dus întors pentru a duce şi a aduce copilul la/de la grădiniţă este un stres şi o mare problemă.
 
Este trist că nu au fost găsite soluţii mai bune în timp util, dar rămâne totuşi speranţa că lucrările se vor termina măcar înainte de venirea iernii pentru a nu-i priva foarte mult pe copii de grădiniţă.
 
Nu este un caz singular, de acord. Dar soluţia găsită pare nefericită. Sunt părinţi care au fost nevoiţi să caute soluţii pentru a putea amâna introducerea micuţilor în colectivitate deoarece situaţia nu permite deplasarea zilnic pe traseul Tomis Nord - Poarta 6.
 
Mai mult, în cazul părinţilor cu doi sau mai mulţi copii, situaţia se complică şi mai mult.
 
Pe de altă parte, la o şcoală din municipiul Constanţa au fost aduse containere pentru ca elevii înscrişi să poată învăţa în condiţii optime. Măsura a fost luată deoarece a crescut numărul solicitărilor de înscriere la clasa pregătitoare în unitatea de învăţământ, iar în clădire nu mai există spaţii pentru amenajarea sălilor de clasă. Până la finalizarea unor lucrări de reabilitare şi modernizare a fost adoptată această soluţie.
 
În altă ordine de idei, primele săptămâni din noul an şcolar a venit cu noi modificîri la Legea Educaţiei, modificări care nu putem spera decât că vor aduce o îmbunătăţile actului educaţional.

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 149

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 291

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 406

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 592

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 547

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 563

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 420

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 512

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 727

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 472

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 814

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 466

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 826

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 663

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 928