Editorial

Editorial În Constanţa, Crăciunul a fost declarat „închis“ înainte de termen

Ştirea care a avut un mare impact asupra constănţenilor a fost cea legată de închiderea Târgului de Crăciun din Piaţa Ovidiu cu aproape două săptămâni înainte de 25 decembrie.
 
Ziua de 13 decembrie a fost cu ghinion pentru locuitorii oraşului, care au aflat, printr-un comunicat de presă, de la societatea care a organizat evenimentul din centrul oraşului, că, din pricina unor „motive independente de voinţa” acestora, târgul se închide prematur.
Da, cu excepţia Tărâmului Magic al Crăciunului din parcul Tăbăcărie, constănţenii nu au parte de un târg de sărbători. În timp ce în alte localităţi din ţară târgurile de Crăciun sunt asaltate de copii şi adulţi, la noi bate vântul.
Mulţi blamează primăria, alţii blamează organizatorii, dar singurii care au de suferit sunt constănţenii. E nevoie de experţi care să pună bazele unor astfel de evenimente la Constanţa. Crăciunul a fost „închis” înainte de termen pentru cei care şi-au pus speranţele în existenţa unui eveniment de nivel european, cum se promitea.
 
Da, anul acesta ne imaginăm cum ar fi fost să avem luminiţe, căsuţe cu spiriduşi sau un loc din care să cumperi ciocolată caldă, cu colinde pe fundal. Ar fi fost frumos, dar nu se poate în Constanţa.
 
Aşteptăm un an în care autorităţile şi organizatorii de evenimente să pregătească un eveniment de rangul celor găsite în Austria, Germania şi chiar în unele oraşe din România. Vrem şi noi Crăciunul nostru!
                                                                                                                                                                           
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Restricţii de circulaţie în Piaţa Ovidiu, cu prilejul unui spectacol de muzică arăbească tradițională şi jazz autentic

13 Jun 2019 1531

Grupul de Iniţiativă Civică „Peninsula“, pe poziţii antagonice cu afaceriştii din zonă. Nu este de acord cu suspendarea regulamentului de acces

10 Jun 2019 1716

UPDATE. Regulamentul de acces în zona peninsulară a municipiului Constanța, suspendat de Tribunalul Constanța. Decizia este executorie

07 Jun 2019 5024

Buget de peste jumătate de milion de euro. Primăria Constanţa organizează licitaţie pentru „Spectacole estivale Piaţa Ovidiu“

07 Jun 2019 981

Dezastru după Festivalul Scoicilor din Piaţa Ovidiu (fotoreportaj+video)

20 May 2019 3309

Spectacol manifest de Ziua Constanţei Păpuși uriașe, legende românești, sunet și lumină în Piata Ovidiu

19 May 2019 2295

Ia-ţi permisul de acces în Piaţa Ovidiu din Constanţa. Mai sunt câteva zile şi accesul auto va fi restricționat!

28 Apr 2019 1118

Primăria Constanţa caută parteneri pentru organizarea spectacolelor estivale din Piaţa Ovidiu

25 Apr 2019 630

CLM, chemat în judecată Asociația „Piața Ovidiu“ a atacat în instanță regulamentul de acces în zona peninsulară

19 Apr 2019 1412

Anunț RADET O avarie produsă la Electrocentrale Constanța SA a lăsat mai multe puncte termice fără apă caldă

05 Apr 2019 633

Bolarzi retractabili în zona peninsulară din Constanţa. Primăria consultă piaţa. Ce sunt aceştia şi cum funcţionează (document)

03 Apr 2019 1994

Ce străzi intră în reabilitare Reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al Constanţei pe mâna unei firme controversate

02 Apr 2019 1318

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de faptul că zona peninsulară a municipiului Constanţa va deveni pietonală?

11 Feb 2019 1241

Incendiu cu repetiție la o clădire din Piața Ovidiu din municipiul Constanța. Pompierii chemați să intervină la același imobil cuprins de flăcări noaptea trecută

06 Feb 2019 805

Incendiu în zona istorică a municipiului Constanţa. Forţe impresionante la intervenţie. Clădirea a mai ars odată (galerie foto+video)

06 Feb 2019 6915