Editorial În fiecare an... iubirea „se vinde“ bine

Iubirea e poate cel mai sublim sentiment pe care îl poate un om simți.

În ultimii ani avem câte o zi pentru orice: Ziua internațională a Sărutului, a Îmbrățișării, a Poeziei, a Somnului, etc..
Iubirea trebuie să facă parte din realitatea noastră de zi cu zi și nu doar să o celebrăm atunci când scrie în calendar.

În luna februarie, mai toată lumea a intrat, se pare, în febra Zilei Îndrăgostiților, în încercarea de a se da peste cap pentru a impresiona persoana iubită. Atât timp cât există o zi care atestă importanța iubirii sau a atingerii sau a râsului, ne putem simți împliniți. Nimic mai fals! E minunat să fii îndrăgostit. E rar sentimentul și e clar că nu-l porți sărbători de Valentine’s Day sau de Dragobete și...cam atât! Autenticitatea și intensitatea unei iubiri fac din ea o sărbătoare în sine.

Din păcate, în zilele pe care le trăim, românii au observat că iubirea “se vinde” bine.

Lumea se înghesuie la trandafiri criogenați, urși de pluși, flori fără miros și multe alte alte kitsch-uri lucitoare, siropoase și fără substanță care sunt folosite pe post de indicator al iubirii.

Societatea modernă presupune că iubirea e cu atât mai mare cu cât oferi cadouri mai multe și mai scumpe de Valentine’s Day .


Și crezi că dacă investești în cadouri de acest gen cât mai mulți bani înseamnă că iubești mai mult? Nicidecum! Înseamnă că ai un orgoliu mai mare decât al celor pe care vrei să îi depășești.

Atât bărbații, cât și femeile tind să privească Valentine’s Day sau Dragobetele și să aibă așteptări în această zi prin comparație cu ceea ce fac oamenii din jur. Ei cred eronat că dacă ceilalți cumpără și oferă kitsch-uri, iubirea lor e mai mare și se simt obligați să facă la fel. Nu este nimic altceva decât un sentiment al obligației și al competiției. Și iubirea unde e în toată ecuația asta? Ce să vezi?? Nu e!

Cel mai important indicator al autenticității iubirii este nevoia de a-i acorda celuilalt timp din timpul tău și de a-i căuta mereu prezența, indicator pe care noi îl omitem tot mai des.

Dragostea crește prin timp, fapte și înțelegere. Dragostea nu aduce nefericire, aduce împlinire, vindecare, bunătate, căldură și inspirație.

Nu uita! Iubirea e lipiciul...în fiecare zi!

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Necesitatea votului electronic în România

12 Jun 2024 462

Editorial Când David îl învinge pe Goliat, victoria e cu atât mai frumoasă

09 Jun 2024 1056

LIVE TEXT Eveniment editorial la Muzeul de Artă Constanța. Noul volum lansat de Anaid Tavitian, o rememorare a actorilor George Stancu și Dromihete Ghiman (FOTO+VIDEO)

08 Jun 2024 1116

Editorial Plânsul pe internet nu îți va aduce un primar competent. Dar îi va da ocazia celui necinstit să te păcălească mai ușor!

05 Jun 2024 803

Editorial Laptele și mierea din campania electorală!

02 Jun 2024 674

„Călătorie pe drumul amintirilor” Despre ultimul volum publicat de Anaid Tavitian. „Este un cadou pentru suflet”

31 May 2024 896

Editorial Dragi curieri, nu vă sfiiți, urcați la adresă! Am întins covorul roșu...

26 May 2024 1113

Muzeul Național de Istorie a României participă la Ziua Porților Deschise la Brigada 30 Garda Mihai Viteazul

25 May 2024 562

Editorial Importanța votului tinerilor. Puterea unei generații în transformarea societății

24 May 2024 520

Editorial Noapte în muzeele din România

19 May 2024 581

Eveniment de Zilele Constanței La Muzeul de Artă Populară Constanța are loc lansarea volumului V din seria „Spiritualitate tătară”

16 May 2024 547

Editorial Simona Halep. Dragostea sa pentru tenis e prea mare pentru a fi înfrântă de ceva

15 May 2024 868

Editorial Este votul o datorie civică?

12 May 2024 730

Editorial Ce faci pe 9 iunie? Votul este cea mai importantă formă de participare politică!

10 May 2024 762

Editorial! Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, pe ultima sută de metri! Cum încearcă unii părinți să „fenteze“ regulamentul

08 May 2024 636