Editorial În fiecare an... iubirea „se vinde“ bine

Iubirea e poate cel mai sublim sentiment pe care îl poate un om simți.

În ultimii ani avem câte o zi pentru orice: Ziua internațională a Sărutului, a Îmbrățișării, a Poeziei, a Somnului, etc..
Iubirea trebuie să facă parte din realitatea noastră de zi cu zi și nu doar să o celebrăm atunci când scrie în calendar.

În luna februarie, mai toată lumea a intrat, se pare, în febra Zilei Îndrăgostiților, în încercarea de a se da peste cap pentru a impresiona persoana iubită. Atât timp cât există o zi care atestă importanța iubirii sau a atingerii sau a râsului, ne putem simți împliniți. Nimic mai fals! E minunat să fii îndrăgostit. E rar sentimentul și e clar că nu-l porți sărbători de Valentine’s Day sau de Dragobete și...cam atât! Autenticitatea și intensitatea unei iubiri fac din ea o sărbătoare în sine.

Din păcate, în zilele pe care le trăim, românii au observat că iubirea “se vinde” bine.

Lumea se înghesuie la trandafiri criogenați, urși de pluși, flori fără miros și multe alte alte kitsch-uri lucitoare, siropoase și fără substanță care sunt folosite pe post de indicator al iubirii.

Societatea modernă presupune că iubirea e cu atât mai mare cu cât oferi cadouri mai multe și mai scumpe de Valentine’s Day .


Și crezi că dacă investești în cadouri de acest gen cât mai mulți bani înseamnă că iubești mai mult? Nicidecum! Înseamnă că ai un orgoliu mai mare decât al celor pe care vrei să îi depășești.

Atât bărbații, cât și femeile tind să privească Valentine’s Day sau Dragobetele și să aibă așteptări în această zi prin comparație cu ceea ce fac oamenii din jur. Ei cred eronat că dacă ceilalți cumpără și oferă kitsch-uri, iubirea lor e mai mare și se simt obligați să facă la fel. Nu este nimic altceva decât un sentiment al obligației și al competiției. Și iubirea unde e în toată ecuația asta? Ce să vezi?? Nu e!

Cel mai important indicator al autenticității iubirii este nevoia de a-i acorda celuilalt timp din timpul tău și de a-i căuta mereu prezența, indicator pe care noi îl omitem tot mai des.

Dragostea crește prin timp, fapte și înțelegere. Dragostea nu aduce nefericire, aduce împlinire, vindecare, bunătate, căldură și inspirație.

Nu uita! Iubirea e lipiciul...în fiecare zi!

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial „Parcul“ din parcarea Lidl

21 Sep 2023 491

Închisoarea părinților!

17 Sep 2023 851

Editorial Simona Halep, în fața meciului carierei. Cel mai greu de până acum!

15 Sep 2023 1212

Editorial Acțiunile noastre pot distruge. Oare știm asta?!

13 Sep 2023 675

Grupul Litera și Idea Papel Distribution Două firme controlate de familia Vidrașcu vor livra elevilor din Constanța rechizite școlare și cadouri prilejuite de sărbătorile de iarnă (DOCUMENT)

11 Sep 2023 604

Editorial! Scandalul elevilor de clasa pregătitoare relocați de la trei școli din Constanța. Ce au câștigat părinții cu vize de flotant?

10 Sep 2023 2989

Editorial Toamna aceasta, culegem roadele și ne culegem pe noi

08 Sep 2023 559

Editorial Câteva rânduri după incendiul din Peninsulă. Un Colectiv în așteptare?

06 Sep 2023 1045

Editorial Capitularea fotbalului românesc în Europa. Un nou sezon

03 Sep 2023 952

EditorialÎncepe școala! Provocările noului an

01 Sep 2023 715

Editorial Nu ne mai facem bine! A explodat „butoiul de pulbere” la Crevedia

27 Aug 2023 842

Editorial Venim la mare să murim în valuri!

25 Aug 2023 744

Editorial! În mai puțin de trei săptămâni începe un nou an școlar! Când sunt programate vacanțele elevilor

23 Aug 2023 841

Editorial Constanța animată, starea din timpul sezonului estival

18 Aug 2023 726

A decedat la Constanța In memoriam Mircea Țuglea, scriitorul care a plecat prea devreme din această lume

18 Aug 2023 675