Editorial În sport, lacrimile nu sunt numai de bucurie. Performanța e clădită și cu suferință

 

 
  • Atunci când necazul vine, sportivul nu are ce face, trebuie să accepte realitatea și, pozitiv mental, să meargă înainte.
 
Sportul nu presupune numai victorii (sau înfrângeri), bucurie (ori amărăciune) - aduse de modul în care se derulează ostilităților din teren - ci, uneori, vine și cu un preț mare pe care jucătorii au ghinionul de a-l plăti: accidentările, coșmarul oricărui performer.
 
În funcție de cât de grave sunt și de modul cum decurge recuperarea, acestea, firesc, țin pe loc ori dau înapoi un sportiv față de nivelul la care era în momentul nefericit care l-a lovit. De aceea, nimeni nu-și dorește o accidentare, mai ales dacă era și în formă, dar, atunci când necazul vine, sportivul nu are ce face, trebuie să accepte realitatea și, pozitiv mental, să meargă înainte. Doi dintre sportivii care au participat, la Constanța, la turneul Final Four al Cupei României, Alexandru Andrei (de la HC Dobrogea Sud Constanța) și Andrei Mihalcea (de la Steaua București), au intrat și ei pe lista jucătorilor care s-au confruntat cu probleme medicale serioase.
 
Mai mult, cei doi au fost și adversari direcți, Andrei - extremă stânga, Mihalcea - extremă dreapta, în semifinala de Cupă Steaua - HCDS. Ulterior, au suferit accidentări grave. În chiar partida următoare, finala mică cu Minaur Baia Mare, Alexandru Andrei s-a accidentat, iar sâmbătă dimineață va fi operat, în urma afectării meniscului și a ligamentului încrucișat anterior, ceea ce îi va aduce jucătorului o pauză de jumătate de an. Mare păcat, Alexandru, handbalist într-o continua ascendiune, străbătea o perioadă fastă, iar modul în care a riscat o accidentare, cu prețul unui gol care s-a dovedit decisiv pentru o medalie, spune totul despre spiritul și curajul său, atitudine extinsă și la colegii de echipă, grație căreia HCDS a obținut trei medalii în acest sezon.
 
Aceasta în ciuda mai multor probleme de lot cu care s-au confruntat „delfinii“ pe parcursul stagiunii. Au trecut prin operații dificile, care i-au ținut mult timp în afara terenului, și Leon Raso, și căpitanul echipei, Ionuț Nistor, Marko Buvinic s-a retras din handbal, iar mulți jucători au avut coronavirus. Ghinionul l-a lovit acum și pe Alexandru Andrei. Imaginea cu tânărul jucător, cu medalia la gât și purtat pe brațe de colegi, e emblematică pentru unitatea de care au dat dovadă „delfinii“, dovadă și rezultatele lor.
 
În ce-l privește pe Andrei Mihalcea, acesta a fost accidentat serios la cap în meciul de campionat Steaua - Minaur Baia Mare, a căzut inert pe suprafața de joc, fiind în pericol, iar ulterior a fost dus la spital, pentru investigații suplimentare. Din fericire, este bine.
 
Astfel de momente nu și le dorește nimeni în sport, însă, atunci când apar, trebuie acceptate și înfruntate cu bărbăție, curaj și încrederea că, până la urmă, vor trece și vor fi date uitării.      
         
Citește și:


HC Dobrogea Sud Constanța
Sezon cu trei medalii! Supercupa, la un punct de a fi vicecampioană și la o secundă de finala Cupei (GALERIE FOTO)

 
Turneul Final Four de la Constanța
Dinamo București a câștigat Cupa României (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 826

Exclusiv! Șeful procurorilor din Mangalia, primele declarații după cererea de strămutare a dosarului privind tragedia de la 2 Mai

21 Mar 2024 1282

CSM Constanța Boxerii Alexandru Buleu și Erson Huseim, finaliști în Cupa României

21 Mar 2024 602

Medalii pentru sportivii de la Tomis Spartan Division Constanța la competițiile de la Chișinău (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 561

CSM Constanța baschet Britney Jones, MVP în finala Cupei României, primul meci în fața propriilor fani. „Sunt entuziasmată!“

15 Mar 2024 657

Andrei Talpeș - „Suntem o echipă competitivă“ CSM Constanța a cucerit Cupa României și luptă și pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

13 Mar 2024 784

2023, ultimul an cu șef Andrei Bodean! DNA Constanța, raport oficial! Câte dosare au lucrat anul trecut procurorii Anticorupție de la malul mării (DOCUMENT)

10 Mar 2024 1435

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3321

„Voi construi o altă echipă, cu un suflu nou!“ Ce spune Mihai Stanciu, șeful DNA Constanța, după ce cinci procurori au anunțat că vor să plece la o altă structură

28 Feb 2024 1714

Situație fără precedent la DNA Constanța! Cinci procurori vor să părăsescă structura teritorială

28 Feb 2024 1249

LIVE TEXT Regizorul Andrei Șerban primește titlul de doctor Honoris Causa din partea Universității Ovidius Constanța (FOTO+VIDEO)

26 Feb 2024 862

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu preia, de azi, șefia DNA Constanța! (DOCUMENTE)

22 Feb 2024 2120

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 13 februarie 2024

14 Feb 2024 664

Transcript interviu Aleph News cu Sorina Matei Marius Voineag, șeful DNA, declarații despre procurorul Bodean Andrei și „revolta“ de la DNA Constanța – „Eu cred că au fost într-o eroare!“ (VIDEO)

09 Feb 2024 1692

CSM a decis Stanciu Mihai Alexandru este noul șef al DNA Constanța!

06 Feb 2024 1572