Editorial Învaţă să-ţi stabileşti corect priorităţile pentru anul 2020!


În 1962, psihologul american Abraham Maslow şi-a exprimat concepţiile despre ierarhia priorităţilor umane, într-o carte intitulată "Towards a Psychology of Being" („Către o psihologie a fiinţei“).

În concordanţă cu teoria lui Maslow, mai sus menţionată, priorităţile umane sunt aşezate ierarhic, într-o structura piramidală. În satisfacerea acestor priorităţi, pornim de la baza piramidei şi avansam către vârful ei, pe măsură ce ne îmbunătăţim condiţiile personale de viaţă.


Cu toţii avem priorităţi, dar deseori ne abatem din drum şi ne pierdem în detalii.


Atunci când suntem copleşiţi de mai multe sarcini ce trebuie îndeplinite în scurt timp şi cărora este greu să le facem fata, cel mai util este să stabilim priorităţile. 


Atunci când cineva îţi spune că nu are timp pentru tine, nu este adevărat. Are timp, doar că nu vrea să-l piardă cu tine. Nu uita acest lucru. Oamenii întotdeauna găsesc timp pentru cele mai importante lucruri/oameni din viaţa lor.


Dacă, însă, omul nu are niciodată timp pentru tine, ai un motiv serios de îngrijorare. Dacă îţi spune că e prea ocupat, înseamnă că are lucruri mai importante decât tine. Înseamnă că nu eşti pe primul loc în lista priorităţilor sale.



Atunci când îţi stabileşti lista cu priorităţi, găseşte un interval de timp pe care să ţi-l aloci şi care să fie la fel de important ca oricare altă sarcină.



Cât timp revii mereu către nevoile şi dorinţele tale, vei putea echilibra sarcinile de îndeplinit şi resursele de energie. Iar dacă simţi că te pierzi în responsabilităţi, că nu reuşeşti să găseşti acest timp pentru tine, iar epuizarea îşi face tot mai des simţită prezenţa, acordă-ţi ajutor. 


Nu este permisă plasarea mai multor priorităţi pe acelaşi loc. Ziua are numai 24 de ore şi, oricât de mult am vrea să le facem pe toate, adevărul e că nu putem.


Odată ce vom fi mai conştienţi de priorităţi, vom putea lua decizii mai clare şi vom putea contrabalansa diverse opţiuni şi oportunităţi pentru a reduce stresul, sporindu-ne în acelaşi timp satisfacţia legată de slujba şi de viaţa noastră.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CLM Constanța Valoarea investiției menite să crească siguranța în municipiul Constanța s-a majorat cu aproximativ trei milioane de euro (DOCUMENT)

22 Apr 2024 658

Accident rutier în localitatea Izvoarele, județul Tulcea

17 Apr 2024 529

TULCEA Accident rutier în localitatea Izvoarele! O persoană a fost rănită

17 Apr 2024 404

Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac „Amenajarea de noi locuri de parcare a fost o prioritate a mandatului meu“

23 Mar 2024 551

IPJ BrăilaSiguranța cetățenilor este o prioritate!

22 Mar 2024 314

Accident rutier cu victimă la intersecția străzilor Isaccei și Unirii din Tulcea!

09 Mar 2024 1032

IPJ Brăila Acțiuni pentru siguranța cetățeanului

05 Mar 2024 384

Acțiune a polițiștilor rutieri din Constanța. Iată ce au constatat (FOTO)

01 Mar 2024 576

Infracțiuni rutiere, depistate de polițiști în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia

27 Feb 2024 550

Acțiuni de control ale polițiștilor rutieri în județul Constanța

27 Feb 2024 500

Ședință ordinară a CLM Constanța Adoptarea criteriilor pentru accesul la locuințele construite prin programul ANL, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

26 Feb 2024 701

USR și Forța Dreptei au depus moțiune împotriva lui Marcel Boloș

26 Feb 2024 648

Ce spun șoferii implicați în accidentul de la Nicolae Bălcescu, județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 2558

IPJ SibiuÎn localitatea Netuș, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit pentru control un autoturism

19 Feb 2024 358

Primarul Constanței, Vergil Chițac „Până pe 15 aprilie, lucrările de modernizare și reabilitare termică la Liceul Teoretic Traian vor fi finalizate”

18 Feb 2024 951