Editorial Își trăiește momentul de grație la Farul Constanța. Merita să culeagă aceste roade în carieră!

 

 
  • Căpitanul „marinarilor“ și-a pus clar amprenta pe solidul joc defensiv al fariștilor, care au a doua cea mai bună apărare din Liga 1.
  • Cifrele pe care le-a înregistrat Ionuț Larie în joc vorbesc de la sine despre un sezon 2021/2022 excelent.
  • Stoperul Farului a fost inclus și în echipă ideală a turului sezonului regular, formație alcătuită de Liga Profesionistă de Fotbal.
 
Cei de la Farul Constanța au fost extrem de inspirați când, în vara anului trecut, l-au readus la Constanța, sub culorile echipei de suflet, pe fundașul central Ionuț Larie.
 
Acesta a reușit un campionat excelent până acum, e căpitanul „marinarilor“ și și-a pus clar amprenta pe solidul joc defensiv al fariștilor, care au a doua cea mai bună apărare din Liga 1, cu 13 goluri primite în 21 de meciuri. Doar campioana en-titre (și lider actual al clasamentului), CFR Cluj, a încasat mai puține goluri decât Farul până acum, doar opt.
 
Mă bucur pentru succesul pe care îl are Ionuț Larie. E un fotbalist pe care îl știu bine, de mult timp. La 34 de ani, merita să culeagă aceste roade în carieră, mai ales la Farul, clubul care l-a format. Reușitele sale de acum m-au dus cu gândul cu ani în urmă, când, pe la 19 ani, Ionuț era folosit din ce în ce mai mult la prima echipă a Farului (inclusiv în Cupa UEFA - Intertoto, în 2006), alături de alți tineri, printre care și colegi de-ai săi din generația 1987, precum Vasilică Păcuraru și Marius Soare. Ionuț era folosit mijlocaș la închidere pe atunci. Ulterior, s-a consacrat ca stoper. Are în CV și echipe precum FC Viitorul, CFR Cluj, FCSB, Tobol Kostanay sau Gaz Metan Mediaș, iar de șase luni s-a întors acasă.
 
Cifrele pe care le-a înregistrat Ionuț Larie în joc vorbesc de la sine despre un sezon 2021/2022 excelent, în care căpitanul echipei constănțene, care a jucat toate meciurile și toate minutele, e în topul fundașilor din Liga 1. Gică Hagi și ceilalți de la Farul se felicită pentru acest transfer. Ionuț își onorează statutul de căpitan de echipă, atât pe teren (defensiv, dar și în ce privește contribuția ofensivă), cât și în celelalte ipostaze. E un tip echilibrat, serios, ponderat, ce reprezintă bine Farul. O prezență care dă siguranță și calm echipei și apărării. În meciul cu UTA de pe teren propriu, a fost desemnat omul partidei!
 
La finalul fiecărei runde din tur, Liga Profesionistă de Fotbal a prezentat cel mai bun „11“, iar, pe baza acestor clasificări, a fost întocmită o echipă ideală a turului sezonului regular. În această formulă s-au găsit și doi fotbaliști de la Farul, Ionuț Larie și vârful Jefte Betancor, golgeterul „marinarilor“ și al Ligii 1. Ajuns la deplina maturitate, Ionuț își trăiește la Farul momentul său de grație.    
  
Citește și:
 
Farul Constanţa

Gică Hagi, nemulţumit de ofensivă. Omul meciului de acasă cu UTA, desemnat un fundaş central! (GALERIE FOTO)

 
Fotbaliști de la Farul Constanța, în topurile individuale din Liga 1. Ionuț Larie, cel mai bun fundaș

 
A redevenit „marinar“!
„E un sentiment frumos să văd din nou Farul în Liga 1“

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gică Hagi „Vrem să construim la Constanța o familie care să iubească Farul, iar Farul să devină cea mai bună din România“ (GALERIE FOTO)

23 May 2022 703

Farul Constanța Sebastian Mladen a ajuns la meciul 200. Ionuț Larie a salvat „onoarea“ camerei fără goluri

19 May 2022 1545

UPDATE Ionuț Larie a adus victoria Farului Constanța în meciul cu FC Argeș (GALERIE FOTO)

14 May 2022 1121

Planurile lui Hagi „Farul vrea să aspire la mai mult. Sperăm să devenim puternici și să spunem cu voce tare că vrem să luăm campionatul“ (GALERIE FOTO)

03 May 2022 2509

Farul Constanța are patru absențe importante pentru meciul cu CFR Cluj

30 Apr 2022 2520

Cifrele meciului Farul Constanța - FCSB Gică Hagi - „Să iei șapte goluri acasă e prea mult pentru mine. E inadmisibil așa ceva!“ (GALERIE FOTO)

27 Apr 2022 1591

Liga 1 Ionuț Larie, căpitanul Farului Constanța, în echipa etapei a doua din play-off / play-out

22 Mar 2022 916

Farul Constanța Convocat la prima reprezentativă, Marian Aioani își așteaptă debutul. Ce a spus și Ionuț Larie de Națională

22 Mar 2022 1486

Farul Constanța joacă luni cu FCSB Ionuț Larie - „Un prim obiectiv a fost îndeplinit, dar munca noastră nu se oprește aici“

14 Mar 2022 1607

Farul Constanța are cel mai bun cuplu de atacanți din Liga 1. Jefte Betancor și Adrian Petre au marcat împreună 23 de goluri

12 Mar 2022 1937

Farul Constanța Alexi Pitu - „Sper ca, după ce voi marca în premieră în Liga 1, să nu mă mai opresc apoi“

28 Dec 2021 3367

Meciul Dinamo - Farul încheie anul 2021 în Liga 1 Gică Popescu - „Aş vrea să jucăm prost sau foarte prost şi să câştigăm“

20 Dec 2021 3815

Doi fotbaliști de la Farul Constanța au fost incluși în echipa ideală a turului sezonului regular al Ligii 1

24 Nov 2021 2185

Farul Constanţa Gică Hagi, nemulţumit de ofensivă. Omul meciului de acasă cu UTA, desemnat un fundaş central! (GALERIE FOTO)

22 Nov 2021 2178

Fotbaliști de la Farul Constanța, în topurile individuale din Liga 1. Ionuț Larie, cel mai bun fundaș

15 Sep 2021 2810