Editorial

Editorial Îţi mulţumim, Teodora! Dumnezeu să te aibă în paza Sa!

Au trecut câteva zile de la tragedia care a îndoliat o întreagă familie, iar oamenii, în loc să se pregătească acum de botez, pregătesc parastase. De trei săptămâni, de 40 de zile, de trei luni. Şi tot aşa.
 
Ce s-a schimbat de atunci? Nimic. Doi copii tot fără mama lor sunt, iar tatăl lor îşi ascunde propria durere, să fie puternic pentru micuţii lui.
 
Nu scriu acest editorial să acuz pe cineva, să dau vina pe sistem, pe medici, pe mamele „cu fiţe“ care vor să nască la privat, pe doctori, pe anestezist... nu dau vina pe nimeni, nu sunt eu în măsură să dau sentinţe.
 
Nici doctorii nu sunt Dumnezeu şi chiar cred că niciun medic nu îşi doreşte să îi moară pacientul pe masă.
 
Nici mămica în cauză nu avea „fiţe“ că a ales să nască la privat, căci nu cred că există (viitoare) mămică ce şi-ar pune presupusul „confort“ (de parcă mai ai aşa ceva după naştere) mai presus de sănătatea bebeluşului sau cea proprie (aşa cum sunt acuzate mămicile care aleg privatul „cu TV în cameră“).
 
Mai departe de aceste aspecte, le revine celor în drept să decidă cine a fost de vină.
 
Cred însă că un lucru foarte important trebuie subliniat. Cred că, prin moartea sa, Teodora ne învaţă să nu luăm nimic de-a gata, mai ales naşterea. Ne învaţă să le preţuim pe mamele copiilor noştri.
 
Când aud întrebări de genul „Cum??? În România anului 2018 se mai moare la naştere?“, mă oftic foarte tare. Da, domnilor, se mai moare la naştere. Şi se moare nu neapărat din vina unuia sau a altuia. A doctorilor sau a dotărilor spitalului. În niciun caz din vina mamei. Se moare pentru că, deşi noi o privim ca pe ceva banal, naşterea nu e deloc banală. E încă foarte complicată. Fie că e naturală, fie că e cezariană, naşterea nu e deloc uşoară.
 
Asta ne învaţă moartea Teodorei: să ştim să apreciem ceea ce (încă) avem. Să ne bucurăm de minunea naşterilor care decurg bine, să trimitem un gând bun pentru toate femeile care au trecut, trec sau vor trece prin aşa ceva. Să mergem acasă, să le îmbrăţişăm pe mamele copiilor noştri şi să le mulţumim. Să le mulţumim pentru micuţii sau micuţele noastre şi să le mulţumim că ele sunt bine. Şi să le mai mulţumim că ne iubesc atât de mult încât să ne facă un copil. Sau mai mulţi.
 
Îţi mulţumim, Teodora! Dumnezeu să te aibă în paza Sa!
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Stefu

05 Feb, 2018 18:17

Cred ca trebuie sa multumim si medicilor pentru toti copiii adusi pe lume cu bine, pentru toate mamele care au nascut si sunt sănătoase.Pentru toate nopțile in care nu au stat langa copii lor si au langa noi si copii nostri înfruntînd mizeria din spitale si cu toate astea nu au plecat la multinaționale unde este curat, cald si bani mulți. Eu am avut la nastere o doctora extraordinara care m-a salvat desi am fost la un pas de lumea de dincolo. O doctora care avea transpirație pe frunte in lupta cu moartea.De ce nu vedem si asta? Nopțile petrecute in miros de spital. spirt.formol ? Credeti ca foarte multi nu ar fi putut sa facă alta meserie?

Articole asemanatoare

A trecut un an de la moartea Teodorei Tânăra mămică şi-a pierdut viaţa după ce a născut la un spital privat. Ce se întâmplă cu dosarul

24 Jan 2019 789

Şase luni de la moartea Teodorei Tânăra mămică şi-a pierdut viaţa după ce a născut la un spital privat din Constanţa

24 Jul 2018 3041

Două luni de la moartea Teodorei! A decedat dupa ce a nascut într-un spital privat din Constanţa

25 Mar 2018 962

40 de zile de la moartea Teodorei. Ce ne învaţă tragedia sa

02 Mar 2018 27235

Ultimele clipe de viaţă ale Teodorei, femeia care a decedat în urma unei naşteri la Constanţa (video)

25 Jan 2018 21147

CumplitCine este femeia care şi-a pierdut viaţa după ce a născut la un spital privat din Constanţa

25 Jan 2018 19450

Teodora Tudose s-a stins din viaţă. Tânăra suferea de o boală foarte rară

28 Feb 2017 4652

A intrat cu maşina în pomDoi minori răniţi într-un accident rutier

31 Mar 2013 841

Când destinul omului atârnă de şperţ

12 Feb 2011 2093

Chirurgii din Germania au ajuns la Constanţa

10 Nov 2010 1035

Disponibilizări în masă la Spital

04 Nov 2010 1058

Căpăţînă vrea să taxeze parcarea pentru vizitatori

04 Nov 2010 823

Tehnici de manipulare Cine minte în privinţa salariilor de la spital

22 Oct 2010 1263

Vin chirurgi din Germania la spital

21 Oct 2010 1426

Se externalizează şi radiologia de la SCJU?

19 Oct 2010 1160