Editorial Justiţia, subiect de „bârfă“ în emisiuni TV. Cum sunt afectaţi cetăţenii de acest spectacol mediatic

Oamenii simpli de la ţară, al căror univers se învârte în special în jurul familiei şi al gospodăriei, folosesc adesea argumentul „au spus şi la televizor“ pentru a puncta un aspect important ce ar putea să le influenţeze şi lor viaţa. Fie că este vorba despre o avertizare meteo, o schimbare în sistemul pensiilor sau al asigurărilor sociale, cetăţenii par să considere informaţiile făcute publice la TV literă de lege.
 
Ce ne facem acum cu emisiunile care au devenit în ultima perioadă ringul în care diverşi oameni politici pun la îndoială activitatea unor instituţii importante ale statului, cum ar fi justiţia, şi aruncă informaţii incredibile conform cărora procurorii falsifică probe doar pentru a duce oameni nevinovaţi în spatele gratiilor?
 
Ce încredere să mai aibă cetăţeanul simplu plătitor de taxe atunci când are nevoie să ajungă în instanţă pentru rezolvarea unei probleme sau atunci când devine victimă a unor fărădelegi să ceară ajutorul oamenilor legii?
 
Zi de zi, televiziunile mizează pe subiecte care aduc audienţă şi care sunt menite a le creşte popularitatea invitaţilor cu probleme penale. Justiţia a ajuns să fie „tăvălită“ prin noroi de cei care, deşi sunt cercetaţi în mai multe dosare, sunt făcuţi vedete la TV şi îşi permit luxul de a-i denigra pe cei care trebuie să facă dreptate.
 
Cu siguranţă, la un simplu sondaj efectuat în orice penitenciar, nu neapărat din România, ci din toată lumea aceasta, am constata că închisorile sunt pline de oameni nevinovaţi. Chiar şi cu prinderi în flagrant, condamnări grele sau alte probe concludente, infractorii îşi neagă vinovăţia şi, cu ajutorul unor poveşti lacrimogene, reuşesc să câştige simpatia oamenilor.
 
Oare nu mai există în toată ţara aceasta oameni fără probleme penale şi care doresc să îşi facă treaba cu profesionalism şi pe care să îi aducem în funcţii importante pentru a face cu adevărat o schimbare?
 
Ne minunăm zilnic de dezvăluiri incredibile despre presupuse discuţii între persoane suspecte anchetate în diverse dosare şi procurori. Fiecare parte implicată are propria versiune şi, astfel, incertitudinea rămâne. De ce s-a ajuns în această situaţie? De ce a ajuns justiţia subiect de cancanuri la TV? Pe cine ajută această umbră de îndoială aruncată asupra justiţiei? Cu siguranţă, cetăţenii simpli, fără funcţii de conducere în ministere sau în alte instituţii ale statului, nu privesc cu încredere spre viitor. Dovadă în acest sens stau şi protestele care, de mai bine de un an, au loc frecvent în România, prin care cetăţenii încearcă să apere justiţia.
 
Rămâne de văzut cât va mai dura acest spectacol mediatic. Cert este că nu aduce nimic bun pentru cei care îşi fac treaba zi de zi, îşi achită taxele cu regularitate şi încearcă să ducă un trai lipsit de grija zilei de mâine în România.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 233

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 293

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 407

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 592

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 547

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 563

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 420

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 512

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 727

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 472

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 814

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 466

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 826

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 666

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 928