Editorial

Editorial Liberali, vă doresc să nu fiţi vecini de „cavou“ cu PNŢCD, în buricul Constanţei!

Asistăm în aceste zile în PNL Constanţa la derularea unui scenariu care se prefigura chiar înainte de alegerile parlamentare. 
 
Liberalii constănţeni nu se ceartă însă nici pe data organizării congresului, nici pentru chestiuni ideologice sau legate de reafirmarea dezideratului din momentul fuziunii PNL - PDL. Liberalii de la Constanţa se „luptă“ pentru putere. Unii vor s-o păstreze, alţii vor s-o recâştige, iar ceilalţi, din păcate, vor să predea din nou partidul PSD-ului.
 
Eu nu sunt membru de partid, dar sunt votant liberal. În această calitate, le cer tuturor celor care astăzi îşi ascut săbiile pentru scrutinul intern ca, înainte să se gândească la ei şi la avantajele de moment, să nu uite că mandatele din Consiliul Judeţean, din consiliile locale sau din Parlament ni se datorează nouă, celor care i-am trimis acolo.
 
Poate sună patetic, dar, uitându-mă la tabloul de ansamblu al scenei politice, este nevoie ca liberalii să realizeze de îndată unitatea partidului, să se reechilibreze politic şi să facă un efort de relansare coerentă şi credibilă.

Recunosc, mi-e mult mai uşor să vorbesc despre o situaţie care nu mă afectează direct. Nu am candidat la alegeri, numele meu nu a fost şters de pe nicio listă, nu mi s-a cerut să cotizez cu mii de euro pentru sondaje de opinie care nu au fost luate în considerare, nu mi-a fost trântită uşa în nas, nu mi-a fost înfipt în spate niciun cuţit. Ca votant liberal însă, sunt total dezamăgită de prestaţia celor aleşi în vara anului trecut. Vorba cântecului băieţilor de la Paraziţii: „Playback poate face şi o surdomută!“
 
Majoritatea consilierilor sunt „autişti“! Nu vreau să discut cum au ajuns tocmai ei pe liste. Oricum, este tardiv. Cu mici excepţii, meritocraţia a fost plecată în vacanţă când sorţii au ales! Din când în când, doar certurile între ei au reuşit să-i mai scoată din zona de confort. Dar şi atunci s-au făcut de râs!
 
Concret, nu există niciun proiect PNL autentic depus sau susţinut în cele şapte luni care s-au scurs de la alegerile locale. Nici la judeţ, nici la municipiu! În aceste condiţii, nu sunt nici de partea „talibanilor“, care au ales să-şi spele rufele în public, nici a celor care sunt vinovaţi pentru falimentul politic al filialei locale PNL.
 
PNL are în acest moment nevoie de un transfer masiv de muncă serioasă şi de bunăvoinţă faţă de toţi cei care vor să pună umărul la reconstrucţia morală şi, de fapt, a acestei organizaţii. Trebuie să încetaţi să vă mai trataţi doar ca nişte competitori. Refacerea PNL trebuie să-i cuprindă şi pe oamenii care fie au stat până acum pe margine, fie au fost lăsaţi intenţionat, şi pe cei vechi. Ne sunteţi datori să daţi acestui oraş, acestui judeţ un partid puternic, pentru că roşu ne-a ieşit deja pe nas.
Focul intens care a generat această situaţie din organizaţie trebuie transformat într-o arhitectură politică solidă pentru oameni, nu pentru afacerile şi interesele voastre.
 
Situaţia poate fi win/win - şi pentru voi, şi pentru noi - dacă măcar de această dată veţi găsi calea cea bună. Aş putea da şi câteva nume, dar n-ar fi frumos s-o fac.
 
Ca votant PNL, aştept un gest corect şi credibil de reafirmare, altfel, soarta PNŢCD-ului vă aşteaptă! Vă doresc să nu fiţi vecini de „cavou“, în buricul Constanţei!
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Ioan

26 Jan, 2017 21:12

Felicitari din toata inima, Doamna Lavinia. Daca toti jurnalistii ar reusi o privire sincera, nepartinitoare si cu multa ingrijorare pentru soarta unui partid "cu numele de liberal", dar care-n ultima vreme nu-si gaseste cadenta, atunci si liberalii ar onora "numele partidului", trezindu-se la realitate si punandu-se pe "deschidere-n fata societatii" si local, "in fata cetatii". Orice liberal, mai inainte de toate, trebuie sa fie "cetatean". Astept preocupare continua, pe domenii si pe actiuni.

Articole asemanatoare

Aleşii locali din Săcele şi-au acordat indemnizaţii cu încălcarea legii. Prefectura Constanţa l-a chemat în judecată pe primar! (galerie foto)

19 Jan 2019 540

Precizările lui Tudorel Toader, cu privire la recursul compensatoriu

16 Jan 2019 383

Revista presei locale

16 Jan 2019 376

Un aspirant liberal la statutul de candidat la Primăria Constanţa Ce principii trebuie să respecte PUZ-ul peninsulei?

15 Jan 2019 680

Bogdan Huţucă (PNL) - „Pentru că nu au reuşit să ia banii de la Pilonul II, pesediştii fac acum tot posibilul să-l distrugă!“

12 Jan 2019 372

E oficial. PNL Constanţa nu are niciun reprezentant pe lista cu candidaţii liberali pentru europarlamentare

09 Jan 2019 404

Revista presei locale

08 Jan 2019 438

Cum îşi cuantifică PNL activitatea în Camera Deputaţilor din anul 2018

05 Jan 2019 433

Preşedintele Organizaţiei Jueţene PSD Constanţa, Felix Stroe Aceste derapaje vor fi taxate de oamenii politici dar și de oamenii obișnuiți

22 Dec 2018 1217

Aleşii judeţeni liberali interpelează conducerea Consiliului Judeţean „Unde scurgeţi 3 milioane de lei, bani publici, din bugetul judeţului?“

21 Dec 2018 517

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost respinsă

20 Dec 2018 301

UPDATE Moțiune de cenzură dezbătută în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului

20 Dec 2018 283

Amatorism și un cadou pentru sponsorii PSD George Niculescu (PNL) - „Declarațiile făcute de ministrul Teodorovici aruncă în haos bursa din România!“

20 Dec 2018 681

Sorin Mocianu a demisionat din Consiliul Judeţean Constanţa

19 Dec 2018 626

Deputatul PNL de Constanța, Bogdan Huțucă „Domnule Făgădău, visele dvs nu au nimic în comun cu acest oraș și cu constănțenii“

18 Dec 2018 447