Editorial

Editorial Liberali, vă doresc să nu fiţi vecini de „cavou“ cu PNŢCD, în buricul Constanţei!

Asistăm în aceste zile în PNL Constanţa la derularea unui scenariu care se prefigura chiar înainte de alegerile parlamentare. 
 
Liberalii constănţeni nu se ceartă însă nici pe data organizării congresului, nici pentru chestiuni ideologice sau legate de reafirmarea dezideratului din momentul fuziunii PNL - PDL. Liberalii de la Constanţa se „luptă“ pentru putere. Unii vor s-o păstreze, alţii vor s-o recâştige, iar ceilalţi, din păcate, vor să predea din nou partidul PSD-ului.
 
Eu nu sunt membru de partid, dar sunt votant liberal. În această calitate, le cer tuturor celor care astăzi îşi ascut săbiile pentru scrutinul intern ca, înainte să se gândească la ei şi la avantajele de moment, să nu uite că mandatele din Consiliul Judeţean, din consiliile locale sau din Parlament ni se datorează nouă, celor care i-am trimis acolo.
 
Poate sună patetic, dar, uitându-mă la tabloul de ansamblu al scenei politice, este nevoie ca liberalii să realizeze de îndată unitatea partidului, să se reechilibreze politic şi să facă un efort de relansare coerentă şi credibilă.

Recunosc, mi-e mult mai uşor să vorbesc despre o situaţie care nu mă afectează direct. Nu am candidat la alegeri, numele meu nu a fost şters de pe nicio listă, nu mi s-a cerut să cotizez cu mii de euro pentru sondaje de opinie care nu au fost luate în considerare, nu mi-a fost trântită uşa în nas, nu mi-a fost înfipt în spate niciun cuţit. Ca votant liberal însă, sunt total dezamăgită de prestaţia celor aleşi în vara anului trecut. Vorba cântecului băieţilor de la Paraziţii: „Playback poate face şi o surdomută!“
 
Majoritatea consilierilor sunt „autişti“! Nu vreau să discut cum au ajuns tocmai ei pe liste. Oricum, este tardiv. Cu mici excepţii, meritocraţia a fost plecată în vacanţă când sorţii au ales! Din când în când, doar certurile între ei au reuşit să-i mai scoată din zona de confort. Dar şi atunci s-au făcut de râs!
 
Concret, nu există niciun proiect PNL autentic depus sau susţinut în cele şapte luni care s-au scurs de la alegerile locale. Nici la judeţ, nici la municipiu! În aceste condiţii, nu sunt nici de partea „talibanilor“, care au ales să-şi spele rufele în public, nici a celor care sunt vinovaţi pentru falimentul politic al filialei locale PNL.
 
PNL are în acest moment nevoie de un transfer masiv de muncă serioasă şi de bunăvoinţă faţă de toţi cei care vor să pună umărul la reconstrucţia morală şi, de fapt, a acestei organizaţii. Trebuie să încetaţi să vă mai trataţi doar ca nişte competitori. Refacerea PNL trebuie să-i cuprindă şi pe oamenii care fie au stat până acum pe margine, fie au fost lăsaţi intenţionat, şi pe cei vechi. Ne sunteţi datori să daţi acestui oraş, acestui judeţ un partid puternic, pentru că roşu ne-a ieşit deja pe nas.
Focul intens care a generat această situaţie din organizaţie trebuie transformat într-o arhitectură politică solidă pentru oameni, nu pentru afacerile şi interesele voastre.
 
Situaţia poate fi win/win - şi pentru voi, şi pentru noi - dacă măcar de această dată veţi găsi calea cea bună. Aş putea da şi câteva nume, dar n-ar fi frumos s-o fac.
 
Ca votant PNL, aştept un gest corect şi credibil de reafirmare, altfel, soarta PNŢCD-ului vă aşteaptă! Vă doresc să nu fiţi vecini de „cavou“, în buricul Constanţei!
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Ioan

26 Jan, 2017 21:12

Felicitari din toata inima, Doamna Lavinia. Daca toti jurnalistii ar reusi o privire sincera, nepartinitoare si cu multa ingrijorare pentru soarta unui partid "cu numele de liberal", dar care-n ultima vreme nu-si gaseste cadenta, atunci si liberalii ar onora "numele partidului", trezindu-se la realitate si punandu-se pe "deschidere-n fata societatii" si local, "in fata cetatii". Orice liberal, mai inainte de toate, trebuie sa fie "cetatean". Astept preocupare continua, pe domenii si pe actiuni.

Articole asemanatoare

Firma Parc Mamaia SRL, controlată de fostul consilier local Aurel Butnaru, va amenaja o plajă turistică în Mamaia

20 Apr 2019 369

Huţucă (PNL) - „Făgădău a îngheţat toate angajările în administraţia publică locală, dar, şi mai grav, a tăiat bani de investiţii, şi aşa puţine şi nesemnificative!“

20 Apr 2019 462

Gheorghe Donțu a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Constanța

19 Apr 2019 752

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt incluse pe ordinea de zi (galerie foto)

19 Apr 2019 888

Rareș Bogdan - „Ne putem și noi salva Cazinoul din Constanța?“

19 Apr 2019 1020

Situaţie disperată printre angajaţii RADIONAV. Deputatul Huţucă i-a scris ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc (document)

18 Apr 2019 734

Motiv de gâlceavă politică Liberalii din Consiliul Judeţean vor modificarea programului cultural al Centrului „Teodor T. Burada“ şi suspendarea Festivalului Berii (document)

18 Apr 2019 1325

Criză fără precedent în bugetul municipiului Constanţa pentru 2019! Cheltuielile cu salariile au crescut cu 40%. S-au tăiat banii regiilor. Primăria îşi propune să vândă cât mai multe terenuri

17 Apr 2019 1999

Moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, dezbătută în plenul Senatului

15 Apr 2019 281

PMP, proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale Turcescu - „Suntem bucuroşi că PNL şi USR ne susţin, dar să dea Cezarului ce-i al Cezarului!“

15 Apr 2019 1003

Sub sloganul „România în primul rând“, PNL şi-a prezentat echipa de europarlamentari în faţa electoratului din Regiunea Sud-Est (galerie foto)

15 Apr 2019 1179

Doi deputați PNL implicați în accidentul rutier din apropiere de Aeroportul Mihail Kogălniceanu, județul Constanța

14 Apr 2019 4884

LIVE TEXT Lansarea candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare, la Constanţa. Rareş Bogdan, prezent la eveniment (galerie foto + video)

14 Apr 2019 1318

PNL estimează o prezenţă la vot de 50% la alegerile europarlamentare

13 Apr 2019 354

Liberalii şi-au pierdut răbdarea şi îi dau ultimatum lui Făgădău Soluţiile PNL Constanţa pentru crearea de locuri de parcare în municipiu

12 Apr 2019 981