Editorial Locul lui Iorguş este în PSD

La sfârşitul săptămânii trecute, a apărut „mega-informaţia“ potrivit căreia fostul deputat PDL Zanfir Iorguş a trecut la PSD. S-a reconvertit la partidul condus de Ponta, dar nu oricum, ci la pachet cu suita sa: şase consilieri din Consiliul Local Mangalia. Ca „primă de instalare“, fostului primar i s-a oferit funcţia de preşedinte interimar al PSD Mangalia. Cei care-l cunosc de ani buni pe Iorguş n-au fost surprinşi de revenirea sa în PSD, chiar şi după ce acesta a criticat vehement, vreme îndelungată, social-democraţia de la malul mării. De puţine ori s-a întâmplat ca oamenii lui Mazăre & Co să scape de criticile lui Iorguş atâta timp cât acesta s-a aflat în PDL, atât în calitate de primar, cât şi din postura de parlamentar.

Dar, pentru că oamenii au memoria scurtă şi caracter rătăcitor, Iorguş a revenit la o dragoste mai veche ca şi când n-ar fi părăsit-o niciodată. Senin, fără resentimente. Atitudinea sa a fost copiată întocmai de „supuşii“ săi credincioşi. Paul Foleanu, spre exemplu, unul dintre cei mai acizi critici ai PSD-ului, este acum un fericit social-democrat cu funcţie în organizaţia PSD Mangalia. În sudul litoralului, ca în multe alte cuiburi politice, lucrurile merg pe principiul „nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu îi miroase“.

Situaţia nu e însă penibilă doar pentru pedeliştii care au debarcat. Care şi-au cântărit strict interesul electoral. Este la fel de jenantă şi pentru pesedişti. Cu doar câteva zile înainte de „adoptarea“ lui Iorguş la sânul lor, social-democraţii constănţeni susţineau, în contextul unei conferinţe de presă, că nu vor primi pe oricine în partid. E drept, Iorguş nu e oricine. Are experienţă în administraţia publică locală şi, cel mai probabil, va recâştiga Primăria Mangalia la proximele alegeri locale. Oricum, e încă neconsolidat după ce a pierdut mandatul de primar în faţa lui Cristian Radu. Chiar şi aşa, pe altul mai bun chiar n-a găsit PSD Constanţa? Pe unul care, aşa cum e cazul lui Iorguş, să nu fi trecut prin PNŢCD - PSD - PDL, pentru a reveni, în cele din urmă, în partidul roşu?

Sigur, asta spune ceva şi despre aşa-numita politică de cadre a PSD Constanţa. Cei care, cândva, erau indezirabilii „oameni ai lui Băsescu“ sunt astăzi membri de partid cu acte în regulă, care fac - cum altfel?!? - cinste formaţiunii politice.
Dac-am sta strâmb şi-am judeca drept, am ajunge, poate, la concluzia că, de fapt, locul lui Iorguş chiar e în PSD, exact sub „bagheta“ lui Mazăre, sub „oblăduirea“ lui Nicuşor Constantinescu, a lui Darie şi-a lui Dragomir.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Instalaţii Montaj Tehnologic SRL, trei procese cu Municipiul Mangalia!

05 Jun 2023 1256

Familia fostului primar din Mangalia, Zanfir Iorguș, reabilitează Crama 23 August

23 Feb 2023 1672

Zanfir Iorguș, partener de business alături de fiul său în Isabella Trading SRL

15 Jun 2022 1965

Plan Urbanistic Zonal pentru Complex turistic „Boemul Neptun”. Investitorul este soția lui Zanfir Iorguș, fost primar la Mangalia

19 Feb 2022 2409

Achitat definitiv anul trecut, într-un dosar instrumentat de DNA, Zanfir Iorguș cere judecătorilor ridicarea sechestrului de pe un teren deținut în Mangalia

19 May 2021 1823

Zanfir Iorguș s-a retras din cursă în favoarea lui Mohammad Murad, ​candidat independent la primăria Mangalia

19 Sep 2020 4020

#alegerilocale2020 Zanfir Iorguș a intrat oficial în cursa pentru Primăria Mangalia (galerie foto și video)

04 Aug 2020 2759

De ce a fost achitat Zanfir Iorguș, fostul primar din Mangalia!

22 Jul 2020 3397

Ce spune legea despre achitarea lui Zanfir Iorguș, fostul primar din Mangalia. „Faptele nu sunt prevăzute de legea penală“

06 Apr 2020 3144

Zanfir Iorguș, fostul primar din Mangalia, și Paul Liviu Botaș, fostul viceprimar al municipiului, achitați definitiv. (minută)

01 Apr 2020 5163

Judecătorii se pregătesc să anunțe sentința finală în dosarul lui Zanfir Iorguș, fostul primar din Mangalia

14 Mar 2020 1585

Judecătorii au amânat pronunțarea! Zanfir Iorguș, fostul primar din Mangalia, în așteptarea deciziei finale. Trei ani cu suspendare în primă instanță

28 Nov 2019 1907

Judecătorii au anunţat când va fi audiat Zanfir Iorguş, fostul primar din Mangalia

14 Sep 2019 2278

Decizie a Curţii de Apel Constanţa. Ce a admis instanţa în cazul procesului deschis împotriva lui Zanfir Iorguş

24 Apr 2019 2418

Zanfir Iorguş, fostul primar din Mangalia, condamnat în primă instanţă. Ce se întâmplă azi la Curtea de Apel

21 Feb 2019 1972