Editorial

Editorial Mamaia, stațiunea unde luxul și sărăcia se văd cel mai bine


Sezonul estival este în toi, iar stațiunile de pe litoral au fost luate cu asalt de mii de turiști, care se bucură de soare și de apa mării. Toate stațiunile, de altfel, s-au transformat în furnicare, iar patronii de hoteluri, pensiuni, restaurante, terase, administratorii de plaje numără fericiți banii încasați. Iar vara continuă și încasările vor fi și mai mari.
 
Dar azi vreau să vorbim despre Mamaia, care rămâne o stațiune a contrastelor. Pe de o parte, sunt plajele de lux, cu baldachine, unde chelnerul îți aduce șampanie rece, plaje unde atmosfera este întreținută de muzică bună, beach baruri cu băuturi fine, plaje cu elemente decorative, care te îmbie să le alegi. Plajele exclusiviste din Mamaia, unde patronii investesc sute de mii de euro ca să învingă concurența și apelează la designeri din străinătate atrag, an de an, turiști cu dare de mână.
 
De cealaltă parte sunt plajele pe care oamenii cu venituri medii se instalează la soare pe cearșaf. Mulți dintre ei iau masa tot aici, pe plajă, direct pe cearșaf. Cu bucate cumpărate de la o autoservire sau de la un fast-food. Alții merg la alimentară, pentru că este mai ieftin, iar prețurile de la restaurantele din Mamaia sunt prea mari pentru bugetul alocat vacanței. Costumele de baie de mii de lei, care evidențiază bronzul de salon și silicoanele, sunt despărțite de doar câțiva metri de costumele de baie cu eticheta „Made in China“.
În ambele cazuri însă, pentru a ajunge pe plajă, chiar lângă firul apei, trebuie să treci mai întâi de marea de oameni care fac plajă printre pubelele supraîncărcate, amplasate pe nisip, înconjurați de gunoaie și coji de semințe.
 
Nu pot să nu amintesc și de cei care își etalează bronzul de la volanul bolizilor de mii de euro, cu motoare turate la maximum, pe aleile din stațiune. De cealaltă parte sunt cei care ajung la plajă cu autobuzul, cărând după ei sacoșele pline cu mâncare, apă și cearșafuri.  
 
În concluzie, Mamaia este stațiunea paradoxurilor și a contrastelor, e stațiunea unde luxul și sărăcia se văd cel mai bine.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firma Parc Mamaia SRL, controlată de fostul consilier local Aurel Butnaru, va amenaja o plajă turistică în Mamaia

20 Apr 2019 382

Nitalexil investeşte în zona Teatrului de Vară din Mamaia. Detalii

20 Apr 2019 392

Incendiu în nordul Stațiunii Mamaia. Autoturism, cuprins de flăcări

19 Apr 2019 1051

Primăria Constanța continuă montarea coșurilor de gunoi (galerie foto)

18 Apr 2019 484

Eveniment sportiv la Mamaia La Cursa Copiilor de la „Autism 24h Marea Neagră“ sunt aşteptaţi prichindei din întreaga ţară

18 Apr 2019 352

Senatorul de Constanța, Tit-Liviu Brăiloiu, numit ministru pentru Românii de Pretutindeni (documente)

17 Apr 2019 1019

UPDATE. Accident rutier în stațiunea Mamaia, zona Pasarelei de la Perla. O mașină s-a răsturnat (galerie foto+video)

17 Apr 2019 2954

Revista presei locale

17 Apr 2019 429

Comtrans SA ridică un hotel în Mamaia. Câte stele va avea

17 Apr 2019 571

După doi ani de la ultimul vot împotrivă Făgădău le cere consilierilor să aprobe transmiterea către Arhiepiscopie a terenului pentru Capela Tinerilor din Mamaia (document)

17 Apr 2019 1072

Inaugurată de Radu Mazăre Licitaţie la Primăria Constanţa pentru reabilitarea pasarelei maritime din Mamaia (document)

17 Apr 2019 622

Imagini de la eveniment Accident rutier la intrare în Mamaia. Două maşini, implicate. O femeie, transportată la spital (galerie foto+video)

16 Apr 2019 1815

Revista presei locale

16 Apr 2019 455

Restaurant, piscină şi parcare De Silva Intermed şi Nordis Development, imobil de nouă etaje în Mamaia Nord

16 Apr 2019 853

Accidente cumplite la Constanţa. Maşini distruse. Oameni care au văzut moartea cu ochii. Lacrimi şi durere. Fotoreportaj

15 Apr 2019 9769