Editorial Mamaia, stațiunea unde luxul și sărăcia se văd cel mai bine


Sezonul estival este în toi, iar stațiunile de pe litoral au fost luate cu asalt de mii de turiști, care se bucură de soare și de apa mării. Toate stațiunile, de altfel, s-au transformat în furnicare, iar patronii de hoteluri, pensiuni, restaurante, terase, administratorii de plaje numără fericiți banii încasați. Iar vara continuă și încasările vor fi și mai mari.
 
Dar azi vreau să vorbim despre Mamaia, care rămâne o stațiune a contrastelor. Pe de o parte, sunt plajele de lux, cu baldachine, unde chelnerul îți aduce șampanie rece, plaje unde atmosfera este întreținută de muzică bună, beach baruri cu băuturi fine, plaje cu elemente decorative, care te îmbie să le alegi. Plajele exclusiviste din Mamaia, unde patronii investesc sute de mii de euro ca să învingă concurența și apelează la designeri din străinătate atrag, an de an, turiști cu dare de mână.
 
De cealaltă parte sunt plajele pe care oamenii cu venituri medii se instalează la soare pe cearșaf. Mulți dintre ei iau masa tot aici, pe plajă, direct pe cearșaf. Cu bucate cumpărate de la o autoservire sau de la un fast-food. Alții merg la alimentară, pentru că este mai ieftin, iar prețurile de la restaurantele din Mamaia sunt prea mari pentru bugetul alocat vacanței. Costumele de baie de mii de lei, care evidențiază bronzul de salon și silicoanele, sunt despărțite de doar câțiva metri de costumele de baie cu eticheta „Made in China“.
În ambele cazuri însă, pentru a ajunge pe plajă, chiar lângă firul apei, trebuie să treci mai întâi de marea de oameni care fac plajă printre pubelele supraîncărcate, amplasate pe nisip, înconjurați de gunoaie și coji de semințe.
 
Nu pot să nu amintesc și de cei care își etalează bronzul de la volanul bolizilor de mii de euro, cu motoare turate la maximum, pe aleile din stațiune. De cealaltă parte sunt cei care ajung la plajă cu autobuzul, cărând după ei sacoșele pline cu mâncare, apă și cearșafuri.  
 
În concluzie, Mamaia este stațiunea paradoxurilor și a contrastelor, e stațiunea unde luxul și sărăcia se văd cel mai bine.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curentul electric oprit, pe bulevardul Mamaia, în Constanța (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 397

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 293

Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța a bătut palma cu firma impresarului Radu Groza!

27 Mar 2024 574

Primarul din Constanța, obligat să emită un nou certificat de urbanism pentru un teren de 8.000 de metri pătrați, din Mamaia. Fără mențiuni despre Dosarul Retrocedărilor! (MINUTA)

27 Mar 2024 592

Imobiliare Constanța Grain Sistem Service SRL va ridica un bloc de opt etaje în zona La Butoaie din Mamaia

26 Mar 2024 765

Restricții totale de trafic rutier pe o stradă din municipiul Constanța din cauza lucrărilor de asfaltare. Ce stradă este vizată

26 Mar 2024 437

LIVE TEXT Vernisaj despre fotografiile lui Virgil Nicolau la MINA Constanța (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 520

Se întrerupe furnizarea energiei electrice în mai multe zone din municipiul Constanța, Stațiunea Mamaia și Năvodari

24 Mar 2024 1804

Seaview Advertising SRL, demers extraordinar la Curtea de Apel Constanța! Judecătorii cer un dosar de la Înalta Curte

24 Mar 2024 490

Un nou restaurant, deschis în județul Constanța. Cine este fondator

23 Mar 2024 1439

Societatea Loc de Stat SRL, înființată la Constanța. Cu ce se ocupă

23 Mar 2024 426

Firme Constanța La Cucaracha Club SRL deschide un punct de lucru nou. Deciziile asociatului unic

22 Mar 2024 681

Șofer din Ucraina filmat lovind cu mașina un câine în Mamaia Nord. Ce spune IPJ Constanța (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 946

Mamaia 2000 SRL, răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru elaborarea unui PUZ

22 Mar 2024 522

Imagini cu impact emoțional UPDATE. Câine rănit în urma impactului cu o mașină condusă de un ucrainean, în Constanța. Cei care au dus cățelul la veterinar cer despăgubiri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1528