Editorial Marea Neagră cea nemiloasă face victime la început de sezon estival. Nu vă riscaţi viaţa!

Marea Neagră nu iartă pe nimeni. Se spune că este una dintre cele mai periculoase mări de pe glob din cauza curenţilor foarte schimbători şi a furtunilor iscate din senin.
 
Este dureros să vezi cum o vacanţă frumoasă în familie se transformă într-un coşmar care îi va afecta pe membrii acesteia pentru tot restul vieţii lor. Salvatorii trag semnale de alarmă în fiecare an şi îi avertizează pe cei dornici de distracţie să nu îşi rişte viaţa când este arborat steagul roşu. Din păcate, auzim de nenumărate cazuri tragice în fiecare an.
 
ISU Constanţa recomandă cetăţenilor să respecte indicaţiile salvamarilor, ale administratorilor de plajă şi, nu în ultimul rând, să respecte semnificaţia steagurilor arborate pe plajă.
 
Nu există sancţiuni pentru cei care se avântă în mare atunci când scăldatul este interzis. Poate asta ar fi o soluţie. Momentan, salvatorii sunt chiar daţi în judecată pentru că salvează vieţi. Este cazul unui avocat care cere daune de 10.000 de euro pentru că a fost scos din marea agitată la Mangalia, acum doi ani.
 
Mi-e teamă că numărul victimelor nu se va opri aici şi sper ca oamenii să conştientizeze pericolul la care se supun şi să fie mai responsabili. Iar dacă vedeţi pe cineva că se aventurează în valuri, nu ezitaţi să-i atenţionaţi.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.