Editorial Ministrul Monica Anisie are deja o scuză. Mandat prea scurt


Într-adevăr, cu un mandat poate prea scurt pentru a-și pune în aplicare toate promisiunile, ministrul Monica Anisie își dorește ca toate deciziile pe care va ajunge să le semneze să conducă, în final, la îmbunătățirea vieții elevilor și studenților. Sau cel puțin așa a declarat în toate ocaziile publice avute. Dar stă extrem de prost cu timpul acordat.


Deocamdată, asistăm la o nouă dezbatere publică, la finalul căreia, peste două săptămâni, vom afla ce inspirație i-a oferit... tocătorul din biroul ministerial. Pentru că birocrația este una dintre cele mai reclamate probleme de către oamenii de la catedră.


Ce schimbări și-ar mai dori profesorii? Păi, unii și-ar dori o cât mai urgentă intervenție în vârsta de pensionare, în acest sens circulând chiar o petiție online prin care se solicită pensionarea femeilor de la catedră la 55 de ani, iar a bărbaților la 57 de ani. Iar motivele sunt multiple și vin din toate părțile: de la profesorii mai tineri, de la elevi - care au de „îndurat” ore plictisitoare cu pseudo-profesori, de la părinți - care reclamă lipsa de comunicare cu... „brontozaurii” de la catedră.


Alți profesori și-ar dori desființarea inspectoratelor școlare și transformarea lor în instituții regionale de îndrumare.
Cei mai mulți și-ar dori să aibă de-a face cu efective mai mici la clase, pentru a putea gestiona mai judicios timpul alocat orei lor de curs, în loc să facă poliție... școlară.
Revenind la îmbunătățirea vieții elevilor... Ehei, aici chiar că vorbim de un mandat „short time”, pentru că milenialii și-ar dori să învețe lucruri aplicate, să se ducă cu plăcere la școală și să învețe pentru viață, pentru viitor, nu pentru teste sau pentru teză ori examene. Actualele generații nu înțeleg rostul a mai mult de 50% din materiile care li se predau și pentru care se pregătesc într-o lehamite totală. Predarea nu este racordată la tehnologia viitorului, iar acolo unde se reușește deja se transformă în știre de presă și devine un boom în prime time.


Dar sunt atât de multe de întors pe dos și de pus în linie dreaptă încât toată lumea are așteptări de la ministrul Monica Anisie... măcar să nu mai strice încă ceva. Lucru care promite că nu se va întâmpla, pentru că își iubește meseria și iubește copiii.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 369

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 583

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 534

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 557

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 416

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 504

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 723

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 468

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 809

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 462

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 822

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 653

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 918

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 497

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 779